Ik Vertrek: Manuel en Nicole zoeken balans op een klif

Anderhalf jaar dachten Manuel en Nicole nodig te hebben voor de bouw van hun Ik Vertrek project op Bonaire. Vorige week in deel 1 maakten we kennis met hen en zagen we de strubbelingen die om de hoek komen kijken bij een droom van deze omvang. Vooralsnog heeft het stel het, ondanks alle tegenslagen en relatieperikelen, toch samen gered. Nicole heeft overwerkte Manuel nog niet van het klif afgeduwd en dat is best een applausje waard. 

Ik Vertrek deelnemers Manuel en Nicole op Bonaire deel 2

Ik bedoel, waarom zou je een bouwkavel kopen grenzend aan een klif als je daar niet in ieder geval één voordeeltje in ziet? Zo’n locatie biedt namelijk verder totaal geen gerief. Je moet het abseilen om op het strand te komen en je moet zeker geen notoire slaapwandelaar zijn. ‘Hij is al een keer van een hoogwerker afgedonderd’, zal Nicole gedacht hebben, ‘met een beetje mazzel doet hij nog wel een keer een stapje teveel achteruit.’

Onzin natuurlijk, Nicole is stapelgek op haar Manuel en dat blijkt wel als we na twee jaar weer eens bij hen mogen meekijken. Feit is wel dat het 24 uur op elkaars lip zitten een beetje ging schuren, maar daar heeft Nicole een mooie oplossing voor bedacht. Even dacht ze ‘Ik Vertrek weer terug naar Nederland’, maar in plaats daarvan scheurt ze het hele eiland over als thuiskapster. 

Lekker haar eigen ding doen, gesprekken met andere mensen voeren en iets te vertellen hebben als ze weer thuis komt bij Manuel. Dat er ook nog een beetje inkomen gegenereerd wordt is mooi meegenomen, want de bodem van het ‘budget potje’ komt naarstig in zicht. Er moet nog heel veel gebeuren voor al hun plannen gerealiseerd zijn. 

Zoon Jimmy

De zoon van Manuel, Jimmy, komt na twee jaar voor een bezoek over uit Nederland. Vanwege de pandemie was dat niet eerlijk mogelijk. Ik ben blij voor Manuel, eindelijk een lichtpuntje na een paar jaar alleen maar buffelen. Er is heel veel gebouwd en gerealiseerd, maar ook heel veel nog niet. Het Ik Vertrek avontuur is echter zeker niet mislukt, maar de focus lag de laatste tijd op twee gastenkamers, zodat er in ieder geval wat geld in het laadje kan komen van het Ik Vertrek koppel.

Dat laatje moet dan wel eerst even leeggeschept worden, want door bizar veel regen is er lekkage ontstaan en is alles zeiknat. Gooi een paar vissen in het desbetreffende laatje en je hebt een ‘schuif-aquarium’. Wateroverlast is niet het enige dat bijgeschreven kan worden op de grote K.U.T. lijst. Een van de honden wordt erg ziek en Manuel zijn lijf schreeuwt nu toch echt ‘STOP’ door hem een hernia aan te smeren. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen zal zijn lijf gedacht hebben. 

Tot overmaat van ramp krijgen Manuel en Nicole slecht nieuws uit Nederland. De vader van Nicole is gevallen en is er ernstig aan toe. Nicole aarzelt geen moment en vliegt naar Nederland om haar ouders bij te staan. Tijdens dat bezoek overlijdt haar vader aan zijn verwondingen. Manuel baalt met terugwerkende kracht dat hij niet mee is gegaan naar Nederland. We geloven hem maar op zijn blauwe ogen. 

De eerste gasten

De eerste gasten in Ik Vertrek worden verwelkomd en Nicole rent met een broodbakmachine mét deeg erin voor hen uit. Manuel en Nicole mogen geen ontbijt serveren omdat ze geen horecavergunning hebben, maar je kan toch moeilijk van je gasten verlangen dat ze dat klif trotseren om op zoek te gaan naar iets eetbaars. Het is geen Expeditie Robinson hè… Creatief opgelost, ik geef je een machine met deeg en een koffiezetapparaat zodat jezelf een ontbijtje kan creëren. Ik had het bijna zelf kunnen bedenken.

Heel even gaat er door mijn hoofd dat Manuel en Nicole in Ik Vertrek wel erg veel voor hun kiezen krijgen en dat het een wonder is dat hun droom sowieso niet is mislukt. Als ik echter vluchtig mijn eigen leven onder de loep neem of dat van mensen om mij heen, besef ik dat dit nu eenmaal het leven is. Uiteindelijk hebben we allemaal zo’n K.U.T. lijst, maar godzijdank wonen we niet allemaal op een klif! 

Lees hier of de droom van het Ik Vertrek 2023 koppel Manuel en Nicole op Bonaire een succes is geworden of toch mislukt is.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 6 van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je graag zien hoe het deelnemers Manuel en Nicole vergaat op Bonaire? Kijk Ik Vertrek 2023 terug op NLZiet en ontdek voor wie de emigratie in seizoen 23 een succes was en voor wie het avontuur is mislukt.

Beeld bron: AVROTROS / Ik Vertrek / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 24 Ik Vertrek 2023