Hunted VIPS: Famke Louise en Denzel Slager verliezen hun brood

Hunted VIPS 2023

Voordat je begint met lezen, eerst even een waarschuwing. Ik ben een Hunted maagd. De afgelopen 9 seizoenen heb ik onder een steen geleefd tot de dag kwam dat mijn collega Jorit mij plotseling ruw onder de steen vandaan trok en mij vroeg of ik seizoen 10 van het programma Hunted VIPS van haar over kon nemen. Kortom, ik had geen idee waar ik naar ging kijken toen ik op de bank neerplofte. En eigenlijk heb ik na het bekijken van de eerste aflevering Hunted VIPS 2023 nog steeds geen flauw benul waar ik in vredesnaam naar gekeken heb.

Het enige wat ik wel weet, is dat ik een nogal opgejaagd gevoel heb. Bijna alsof ik zelf achtervolgd wordt door de hunters.  Lieve help, waar ben ik aan begonnen? Ik hoop dat jullie mij een beetje willen helpen om wegwijs te worden in de wereld van voortvluchtige BN’ers. Alle begin is moeilijk zullen we maar denken, maar samen komen we een heel eind

Snap er geen moer van

Bij Hunted VIPS 2023 proberen deelnemers Guido Spek & Dilan Yurdakul, Famke Louise & Denzel Slager, Mark Baanders & Niels Oosthoek, Sylvana IJsselmuiden & Sandra Ysbrandy en Sjoerd van Ramshorst & Jeroen Stomphorst de hunters te slim af te zijn door onder de radar te blijven. Tenminste, dat is wat ik in eerste instantie begrijp van Hunted seizoen 10.

Al vrij vlot begin ik te twijfelen of ik het concept van het programma Hunted wel goed begrepen heb, want waarom bellen deelnemers mensen uit hun naaste omgeving als ze niet getraceerd willen worden? Famke Louise belt nota bene haar eigen moeder. Zelfs ik, als niet voortvluchtige, bel mijn moeder maar zelden. Laat staan als ik op de hielen wordt gezeten en mijn locatie topgeheim moet blijven. Sorry mam, ik zou je echt vaker moeten bellen, maar je weet maar nooit wie er achter mij aan zit!

Hallo, spreek ik met Patty?

Ook Hunted VIPS 2023 deelnemers Guido Spek en Dilan Yurdakul besluiten hun contactpersoon, Patty Brard te bellen. Ze bellen vanaf de achterbank in de auto bij een nogal stoffig ANWB koppel. Het ‘stoffige stel’ was bezig met een spannende puzzelrit toen plotsklaps Guido en Dilan om een lift vroegen 

Hopelijk zijn de voortvluchtigen wel slim genoeg om het nummer van Patty te wissen uit de telefoon van de ANWB’ers. Voor je het weet wordt diva Brard binnenkort gebeld met de vraag of ze achter een stempelpost bij een puzzeltocht wil staan.

We moeten hier weg!

Sylvana IJsselmuiden en Sandra Ysbrandy hebben geen lift geregeld en zich vooralsnog verschanst op de Veluwe bij ene Jasper. Dat de vriendelijke Jasper al een jaar zijn telefoon niet heeft gebruikt en deze voor de gelegenheid even aanzet om voor de dames even iets op te zoeken op google, laat Sylvana en Sandra direct in blinde paniek schieten bij aanvang van Hunted seizoen 10.

Ze moeten weg en wel nu meteen. Dit lijkt mij dan weer een tikkie overdreven allemaal, want Jasper zit geenszins in hun ‘slaapstapel’. Maar goed, better safe than sorry. De voortvluchtigen breken nog net hun nek niet, in een poging weg te komen en als Sandra aangeeft niet over een iets te hoog hek te willen klimmen, omdat het dan wellicht stuk gaat, zie je Sylvana denken ‘het zal mij een rotzorg zijn, ik wil hier weg!’

Hoe dom kun je zijn?

Ik heb nooit geweten dat ‘bazenmove’ een woord is voor iets heel doms doen, waar je jezelf volledig belachelijk mee maakt. Zoals meedoen aan Hunted VIPS 2023 en denken dat je de nacht in je eigen bed door kunt brengen. 

Hoeveel afleveringen duurt seizoen 10 eigenlijk? Ik gok dat we na een zo’n luttele vier weken wel door de deelnemers van Hunted VIPS heen zijn namelijk. We zullen het in het kader van ‘net begonnen’ nog maar op een beginnersfout houden, al vermoed ik dat het begin ook gelijk het einde van Hunted inluidt voor Famke Louise en Denzel Slager.

Dat wordt op de bank maffen vriend

De partner van helper Jennifer blijkt ook niet bepaald een aanwinst. Wanneer er ineens hunters op de stoep staan, besluit hij om alle feiten die van belang zijn, op te sommen alsof hij de meterstanden doorgeeft aan Nuon. En dat terwijl Jennifer zo haar best had gedaan om de hunters eerder die dag af te schudden. Wat is het jammer dat we niet even stiekem mee kunnen kijken hoe het er daar ’s avonds aan toe gaat thuis.

Deelnemers Famke Louise en  Denzel Slager laten ‘te veel kruimels achter’, aldus de voice-over van Hunted VIPS 2023. Dat is een flink understatement. Famke en Denzel verliezen geen kruimels, maar laten hele broden gesneden volkoren achter. Man, man, man, de voedselbank zou hier half Nederland een week van kunnen voeden. 

Pfff, ik ga maar even een frisse neus halen in een poging om het opgejaagde gevoel en de plaatsvervangende schaamte kwijt te raken.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted VIPS te gaan.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de eerste aflevering van Hunted VIPS 2023 gemist en wil je zelf een mening vormen over de lompe actie van Famke Louise en Denzel Slager? Kijk dan seizoen 10 van Hunted terug op NLziet

Beeld bron: Avrotros / Hunted VIPS 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 10 Hunted VIPS