Hunted: Deze winnaars had niemand verwacht!

Hunted

Laten we maar gelijk de koe bij de horens vatten. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik toegeven dat ik het winnende duo onderschat. Hoe het mogelijk is mag Joost weten, maar Siedo en Sanne zijn de winnaars van de finale Hunted 2022. De S’jes hebben het extractiepunt bereikt en laten de hunters en menig columnist een poepie ruiken.

Is het geluk geweest of een kwestie van weldoordachte tactiek? Sanne en Siedo hebben, in mijn ogen, een geluksvogeltje op hun schouders zitten. Of beter gezegd in de blonde lokken van Sanne, die doorgaans als een soort van vogelnestje in een halve staart zitten. We kunnen niet zonder blikken of blozen beweren dat dit duo geen fouten heeft gemaakt. Hoe schattig ze ook zijn, enorm tactisch was hun spel in Hunted niet te noemen.

Compleet flabbergasted

De hunters zijn doorgaans uitmuntende speurders, maar lijken wat minder goed met hun verlies om te kunnen gaan. Sip en gedesillusioneerd kijken de mannen en vrouwen van het hoofdkwartier naar hun schermen. Ze begrijpen er niks van. Hoe heeft het ooit zo gruwelijk mis kunnen gaan? Ik voel hun pijn en zit zelf ook beduusd maar de tv te staren. Sanne en Siedo winnaars van de finale Hunted 2022. Hoe dan?! 

De klap is ongeveer net zo groot als die dag in 1986. De dag dat ik erachter kwam dat Sinterklaas niet bestond en Piet niemand minder was dan onze beschonken buurman. Mijn broer, destijds een etterbak eersteklas, vond het nodig om ruw het Sint sprookje te verstoren. De ontgoocheling, het verraad, ik voel het nog als de dag van gisteren. En vandaag komt dat ondraaglijke trauma weer keihard terug.

Hoe komen we dit ooit te boven? 

De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn en vandaag gaat de geschiedenisboeken in als de inktzwarte dag waarop een stel twintigers met korte broek en te hoog opgetrokken sportsokken, de Nederlandse opsporingsdienst totaal voor paal laat staan. Het stel voortvluchtigen wat eruit ziet alsof ze gecast zijn om als pseudo kinderen een reeks videoclips op te nemen vol kleuterliedjes, maakt gehakt van de meest geavanceerde opsporingstechnieken in Hunted 2022.

Onze toppers Sandra en Michel kregen het niet voor elkaar om de hunters om de tuin te leiden. Whizzkids Rob en Damy werden in hun kraag gegrepen en zelfs femmes fatales Lina en Danique maakten geen kans om de finale van Hunted 2022 te winnen. Het is te bizar voor woorden.

Is er licht aan het einde van de tunnel?

Selmar Smit, onze eigen look-a-like van Jack McFarland uit de televisieserie Will en Grace, kon ondanks zijn geavanceerde analyse vaardigheden het team niet redden van de ondergang tijdens de finale. Denise Laan, een tactisch rechercheur met een bad ass Sinead O’Connor kapsel, is verslagen door een meisje met gekleurde sjaaltjes in haar haren. Hoe dan?! Ik begrijp er werkelijk waar geen sikkepit van.

Toch gloort er hoop aan de horizon. In februari start een gloednieuw seizoen van Hunted VIPS. Een kans voor het hoofdkwartier en de hunters om te laten zien dat de winst van winnaars Siedo en Sanne in Hunted 2022 een kwestie van beginnersgeluk was. 

Famke Louise, de artiest achter het lied Op Me Monnie en haar geliefde Denzel Slager slaan op de vlucht en laten we eerlijk zijn, de kans dat die twee Hunted winnen is nagenoeg nihil. Daar durf ik ‘me monnie’ wel op in te zetten.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb je deze aflevering van Hunted gemist? Kijk dan terug hoe Siedo en Sanne in de finale de winnaars van Hunted 2022 worden op NLZiet of NPO Plus.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 en screenshot Avrotros / Hunted

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 7 finale Hunted 2022