Holland’s Got Talent: Er kan er maar één de winnaar zijn

Holland’s Got Talent 2022

Het is zover, na de auditierondes en halve finales is het tijd voor de Hollands’s Got Talent finale! De spanning druipt van de koppies van de deelnemers af. Het moet een lange dag zijn geweest voor hen. Repeteren, visagie, haar en styling. Alles wordt uit de kast getrokken om nog één keer te shinen en het publiek te overtuigen van het feit dat uitgerekend zij zouden moeten winnen. Het liedje van Henny Huisman Met z’n allen, heeft zich in mijn linkerhersenhelft genesteld en is geenszins van plan het pand op korte termijn te verlaten. Hier stond je dan vanavond, het was wel spannend, maar toch ook fijn…

De liefde voorbij

Het is bijzonder dat een liefdeskoppel gescheiden van elkaar meedoet aan Holland’s Got Talent 2022. Extra bijzonder is dat ze allebei in de finale staan. Het gebeurde Clio Togni en haar vriend, de mannelijke helft van de Super Skaters. Wat zal het in hun liefdesnestje onrustig zijn geweest de afgelopen week. De zenuwen de baas blijven is al een kunst op zich en dan niet alleen voor jezelf, maar ook nog voor je partner.

Ik probeer mij voor te stellen hoe dat hier in huis zou gaan. Geloof me, van een liefdesnestje zou weinig sprake meer zijn. Ik hoor in gedachte het gekibbel en gesnauw al. ‘Lieverd wil jij even de was ophangen? Hoezo de was ophangen? Je ziet toch verdorie wel dat ik mijn repetitie aan het voorbereiden ben!’

Spetter Pieter Pater

Om eerlijk te zijn vond ik de finale van Holland’s Got Talent 2022 een beetje tegenvallen. Of dat komt doordat we de optredens al voor de derde keer zien of omdat ik een pestdag had, geen idee. Ik miste het ‘wow, dit gaat nog een stap verder dan de halve finale’ gevoel. Zo ook bij de al eerdergenoemde zeemeermin Clio. Waar ik de vorige twee keren nog op het puntje van mijn stoel balanceerde, bleef ik nu gewoon onderuit gezakt handjes pinda’s naar binnen gooien.

Het is nog steeds fantastisch wat Clio doet, maar ik heb dat gespetter in die bak water onderhand wel gezien. Hetzelfde voor de Super Skaters. Heel knap en adembenemend, maar hoeveel rondjes wil je nog draaien op die skates? Ook ruwe diamant Emmelie zingt weer prachtig, maar kippenvel blijft dit keer uit. Het breakdansende jochie Seigo zwiert er weer lustig op los. Hij barst van het talent, maar het is wel een beetje veel van hetzelfde.

Toch nog blij

Heb je dan niets positiefs te zeggen Sandy? Oh zeker wel, met zoveel talent op het podium zijn er heus wel optredens geweest waar ik heel erg blij van werd. Al eerder gaf ik aan niets te hebben met vioolmuziek. Dat is onveranderd, ik ben een muzikale hork. Als Eline echter het podium op komt in haar kleurige jurkje en viool gaat spelen, heeft ze zelfs mij dit keer te pakken. Het is bizar wat zij doet. De begeleidende violisten zie je bijna niet eens, omdat je blik alleen maar naar dat kleine wijffie en haar viool wordt getrokken. Wat heeft dat meisje veel talent en wat is de kans groot dat zij de Holland’s Got Talent finale gaat winnen.

De andere grote kanshebber om Holland’s Got Talent te winnen is CDK jr. Mijn hemel wat gebeurt daar op dat podium? Het is echt van ongekende hoogte hoe deze groep danst. De pinda’s blijven onaangeroerd en mijn bek valt open. Dit is echt beyond crazy! Ik heb een beetje medelijden met de twee andere dansacts, The Gem en Life Family. Het is bijna onbegonnen werk om tegen CDK jr. op te boksen.

Laat de limonade nu maar knallen

De jury houdt het vandaag positief. Op een kleine kritische noot na, zijn ze lovend over de optredens. Snap ik, want zij hebben de finalisten tenslotte uitgekozen, maar een beetje jammer vind ik het wel. Ik kan toch niet de enige op deze aardkloot zijn die van sommige acts nu inmiddels wel even genoeg heeft? Of ben ik soms de enige die vandaag een pestdag had? Misschien wil de jury niet al te veel prijsgeven over wie er werkelijk kans maakt om dit seizoen van Holland’s Got Talent te winnen. Whatever…zoals Henny Huisman al eeuwen geleden zong: ‘Er kan er maar één de winnaar zijn…’

De climax

De zenuwen gieren door de kandidaten. De sfeer zweept op in het publiek. Familie en vrienden hebben het niet meer en we zijn toe aan de climax van dit seizoen. Het publiek pakt de stemkastjes en mag kiezen tussen CDK junior, Eline of de Super Skaters. Wie wint 50.000 euro en nog belangrijker de titel? Tromgeroffel… De winnaar van Holland’s Got Talent 2022 is CDK junior! Van harte gefeliciteerd CDK jr!

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij de Holland’s Got talent finale gemist en ben je benieuwd naar de winnaar is van Holland’s Got Talent 2022? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 10 Holland's Got Talent 2022