Een nieuw avontuur voor vier koppels in Het Spaanse Dorp Zarra

In het nieuwe RTL4 programma Het Spaanse Dorp Zarra gaan vier Nederlandse stellen: Jaap en Jochem, Matthew en Sabrina, Bastiaan en Melissa en als laatste koppel Raymond en Bianca proberen hun buitenlandse droom waar te maken. Huizen en banen zijn in Nederland opgezegd om in Zarra in Spanje helemaal opnieuw te beginnen. De vier koppels moeten gezamenlijk een huis verbouwen en een bedrijf opstarten om het dorp weer op de kaart te zetten. Eerder waren er al series over het Italiaanse dorp Ollolai en het Spaanse dorp Poloppos. 

Vier nederlandse stellen gaan de uitdaging aan in Het Spaanse Dorp Zarra

De vier koppels Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca hebben ieder een woonhuis toegewezen gekregen in Het Spaanse Dorp Zarra en moeten gezamenlijk een ander pand verbouwen. De dorpelingen beoordelen aan het eind welk stel het beste in het dorp past en het meest voor het dorp betekend heeft. Dát stel wint uiteindelijk het verbouwde huis. Als je aan zo’n buitenlands avontuur begint, mag je toch verwachten dat er enigszins moeite is gedaan de taal machtig te worden. Nou, forget it but, de meesten spreken geen woord over de Spaanse grens. Ja, dos Cervessas por favor, maar dat kan elke Julio Boerenlul. De cursus Spaans voor Dummies moet dan maar tussen de verbouwing en het bedrijf opstarten door. 

Raymond en Bianca

De deelnemers Raymond en Bianca uit Lochem willen kookworkshops gaan geven in Het Spaanse Dorp Zarra. In het woonhuis dat ze toegewezen hebben gekregen, lopen ze tijdens de eerste bezichtiging rond of Martijn Krabbé langs geweest is na de verbouwing in Kopen zonder Kijken. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. 

Melissa en Bastiaan

Het koppel Bastiaan en Melissa uit Groenekan wil een bierbrouwerij beginnen in hun nieuwe onderkomen in Het Spaanse Dorp Zarra. Zij hebben mogelijkheden gezien om in hun huis het bier te kunnen koelen. Het zou wel lekker zijn als er ruimte overblijft om te wonen. Die biervaten nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Het scheelt natuurlijk wel een hoop meubilair en je grijpt nooit meer een gekoeld pilsje mis. 

mensrelatie_320x100_v1
Jaap en Jochem

De uit Leusden afkomstige Jochem en Jaap zijn het laatste stel dat arriveert in Het Spaanse Dorp Zarra. Twee gezellige kerels die al negen jaar getrouwd zijn en hun hondjes hebben meegenomen. Jaap ziet eruit of er een schaap op zijn hoofd geëxplodeerd is of zijn kapper is op vakantie. Hij is woningstylist, dus daar kan wel iets leuks uitkomen. Hij wil desnoods het hele dorp wel aanpakken. Jochem wil een bakkerij opstarten, maar of je daar nou toeristen mee trekt, betwijfel ik.  

Sabrina en Matthew

Het koppel Matthew en Sabrina uit Den Bosch willen voor de verandering een Bed & Breakfast en camping met een muziekcafé beginnen in Het Spaanse Dorp Zarra.Waarom wordt er nooit eens een Bed & Borrel opgestart voor de niet-ochtendmensen? Ik ben ervan overtuigd dat een wijntje met een kaasplankje erbij voor veel mensen het summum van vakantie zou zijn. Rot op met je verse broodjes en zweterige plak salami met een lauwe bak koffie op de vroege ochtend.

Als dat maar goed komt in Het Spaanse Dorp Zarra

Na een kennismakingsborrel tussen de vier koppels Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca is er een borrel op het plein met de dorpsgenoten van Het Spaanse Dorp Zarra. De deelnemers stellen zich voor in hun beste Spaans, wat niet om aan te horen is. Plaatsvervangende schaamte borrelt omhoog langs mijn middenrif. In de tussentijd zitten de dorpsbewoners al te roddelen over Jaap. Een man denkt dat Jaap het dorp helemaal niets vindt. Je kunt natuurlijk ook eerst even met hem in gesprek voordat je zoiets aanneemt. Jaap heeft nota bene hartstikke zijn best gedaan door zijn ontplofte schaap te dresseren en hijzelf is juist van mening dat ze er prima tussen zouden passen. 


In het programma Het Spaanse Dorp Zarra krijgen de deelnemers Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca diverse opdrachten, waarmee ze geld kunnen verdienen. Dat geld kan vervolgens gebruikt worden om het huis te verfraaien. De eerste opdracht is het maken van een uithangbord, waarmee het bedrijf van de deelnemers bekendgemaakt wordt. Een uitgelezen kans voor Bianca die kunstenares is. Met een bouwbudget van 15.000 euro moet er gezamenlijk tussen de vier koppels beslist worden hoe dat geld verdeeld gaat worden.De eerste schreeuwpartijen zijn daarmee een feit en de gezelligheid daalt meteen tot het vriespunt. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Op televisie wordt seizoen 1 van Het Spaanse Dorp: Zarra elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland zijn de afleveringen met Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca terug te kijken.

Beeld bron: Tom Cornelissen