Het Roer Om: Hoe is het nu met Robert en Miranda in Gambia

Het Roer Om: hoe is het nu met – donderdag 20:30 SBS6 

Herinneren jullie je Robert en Miranda nog? Het stel had jarenlang een goedlopende snackbar in Hengelo met de naam De Smikkelcorner. Wat een naam, je moet er maar op komen. Op een dag besloten ze het roer om te gooien en een restaurant in Gambia te kopen. Het stel kocht het restaurant op basis van slechts een paar foto’s op internet en maakte hun zuurverdiende centjes over naar een wildvreemd persoon in Afrika. Slim? Niet echt, maar de frituurkoning en koningin waren niet te stoppen en hadden het potje met vet al op de tafel gezet. Hoe is het nu met Robert en Miranda, één jaar nadat ze het roer om hebben gegooid?

Goede vraag

Hoe het antwoord op die vraag luidt, ligt vooral aan wie je het vraagt. Volgens Het Roer Om deelnemers Robert en Miranda gaat het goed. Het restaurant loopt financieel nog niet helemaal zoals ze zouden willen, maar er zit zeker verbetering in. Er komen steeds meer vaste gasten en het stel heeft het reuze naar hun zin in Gambia. ‘Het leven is er veel meer relaxed.’

Als kijker van het programma Het Roer Om heb ik blijkbaar toch een wat ander beeld bij de definitie ‘goed’ en vraag ik mij af of Robert en Miranda echt zo gelukkig zijn in Gambia als ze doen overkomen. Al vier maanden slapen ze gratis in het guesthouse van vrienden om kosten te besparen. Hoewel guesthouse heel ‘chique de friemel’ klinkt, is dat niet bepaald het geval. In een klein kamertje zonder deur verblijven en een badkamer delen met anderen, lijkt mij persoonlijk verre van ideaal. Lekker goed voor je seksleven ook, maar dat terzijde.

Thema-avond

Om geld in het laatje te brengen hebben Robert en Miranda bedacht om thema-avonden te organiseren in het restaurant, zoals bijvoorbeeld ‘de tapasavond’. Hmmm, lekker tapas. Bij het horen van de naam van de Spaanse lekkernij loopt het water al in mijn mond. Ik herzie echter al snel mijn mening en het blijft bij een kortstondig kwijlmoment. Wanneer ik Het Roer Om Deelnemer Robert met zijn vingers langs zijn neus zie gaan en vervolgens met diezelfde zilte vingers de spaghetti aan zie raken, wordt mijn tonglap zo droog als de Sahara woestijn. Zelfs als ik de hygiëne buiten beschouwing laat, kan ik niet echt warm lopen voor spaghetti als tapas.

Kortom, het antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het nu met Robert en Miranda uit Het Roer Om’, is op meerdere manieren in te vullen. Zelf zou ik voor geen goud willen ruilen met het bestaan wat zij hebben opgebouwd, maar wie ben ik om daarover te zeiken. Het belangrijkste is dat Robert en Miranda gelukkig zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

De avonturen van Robert en Miranda in Roer Om: Hoe is het nu met, was donderdagavond 20:30 6 april 2023  te zien op SBS6. Op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering  van Het Roer Om met Robert en Miranda in Gambia terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om: Hoe is het nu met / 2023

Home » Televisie » Het Roer Om - Hoe is het nu met Robert en Miranda