Het Roer Om: Goitske is zwaar gecharmeerd van de Poolse man

Het Roer Om Eke en Goitske 2023

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Het Roer Om, zien we hoe Eke en Goitske uit Friesland hun hart hebben verloren aan Polen. Al ruim 30 jaar gaat het koppel er met veel plezier op vakantie en ze spreken de taal zelfs al enigszins. Aangezien bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloten Eke en Goitske hun hart te volgen en in 2023 naar Polen te emigreren onder het toeziend oog van de camera van Het Roer Om.

Als je, je hart bent verloren is het ook eigenlijk de beste optie om het te volgen. Zonder hart leven is op zijn zachts gezegd niet heel comfortabel. Het Friese stel heeft daarom aan de voet van het Tatra gebergte twee huizen laten bouwen. Een woonhuis voor henzelf en een vakantiewoning voor de verhuur. Als ik inschakel bij de aflevering van Eke en Goitske in Het Roer Om denk ik: ‘Wat moet je in hemelsnaam in Polen?’ Dat die gedachte een misplaatste aanname bevat, blijkt al snel als ik zie hoe prachtig het daar is. Ik had werkelijk waar geen idee. 

Echte mannen

In tegenstelling tot andere afleveringen van Het Roer Om, lijkt deze aflevering in een nieuw seizoen met Eke en Goitske in Polen er eentje te worden waarbij alles op rolletjes loopt. De twee huizen zijn prachtig en het aangrenzende natuurgebied is een erg geliefd stekje bij toeristen. Het lijzige stemmetje van Eke is het enige is waar ik mij deze aflevering over opwindt en dat maakt mij spekkoper deze week.

Goitske steekt niet onder stoelen of banken dat ze behoorlijk gecharmeerd is van de Poolse mannen. ‘De mannen in Polen zijn mooie, échte mannen’, aldus Goitske. ‘Ze zijn ook in tegenstelling tot Nederlandse mannen heel galant, houden deuren open voor je en ontzien de vrouw in zware taken.’  Ja, gooi nog maar wat olie op het vuur meid. Eke neemt het gelaten in zich op en meer dan een ‘Ja ja’, krijgt hij niet over zijn lippen. 

Als ik zo naar hem kijk dan begrijp ik Goitske wel een beetje, hij is nu niet bepaald het toonbeeld van een mooie en galante man. Als Eke tijdens deze aflevering van Het Roer Om meerdere malen aan moet horen hoe hij te kort schiet in vergelijk met de Oost Europese mannen, denk ik: ‘Trek je muil open man, verdedig jezelf.’ Zeg van mijn part dat ze dan lekker een Poolse kerel zoekt! Het is overduidelijk wie van de twee in dit huwelijk de broek aanheeft. 

‘Zauna’ en rampspoed

Helaas lopen Eke en Goitske, ondanks hun geweldige voorbereidingen, toch tegen de nodige tegenslagen aan. De bouw van een sauna wordt een ramp. Tja niet zo gek, Goitske spreekt het telkens zo irritant uit als zauna, dat is de Goden verzoeken. Smeltwater van één meter sneeuw zet het nieuwe welness gedeelte een halve meter onder water. De plinten drijven het koppel tegemoet. Tot overmaat van ramp is de aannemer vergeten het logboek bij te houden dat nodig is voor de vergunningen. Het ergste moet echter nog komen.

Als Eke en Goitske namelijk nagenoeg zo ver zijn om gasten te ontvangen breekt de oorlog in Oekraïne, grenzend aan Polen, uit. Daarmee zitten ze plotseling aan de rand van een oorlogsgebied. Hun doelgroep voor de vakantiewoning is nota bene Russen en Oekraïners. Toerisme van die kant kunnen Eke en Goitske voorlopig op hun buik schrijven, wat uiteraard voor de nodige stress zorgt bij de Het Roer Om deelnemers.

Verleiden

Het stel zet echter door en doet er alles aan om toeristen uit andere landen naar hun vakantiewoning te verleiden. Dat valt uiteraard niet mee. Ik bedoel, als je moet kiezen tussen een vakantiehuisje twee uurtjes verwijderd van een oorlogsgebied of een vakantiehuisje in de Algarve, dan rolt het balletje toch snel naar een veilig vakantieadres. Gelukkig weten Het Roer Om deelnemers Eke en Goistke toch wat boekingen binnen te harken van adrenaline junkies en mensen die niet snel beren op de weg zien. Met een beetje mazzel voor Goitske komen er veel knappe, galante Poolse mannen logeren.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van een nieuw seizoen Het Roer Om 2023 gemist en wil je graag zien hoe Eke en Goitske geconfronteerd worden met de oorlog in Oekraïne ? Kijk een nieuw seizoen van Het Roer Om 2023 dan terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 4 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 4 Het Roer Om 2023