Help Mijn Man is Klusser: Kanjers van het klusteam troosten Ruud

Help, Mijn Man is Klusser – maandag 20:30 RTL4

Daar zit je dan, als Tv-Vrouw tikgeit die een humoristisch stukje moet schrijven over het populaire klusprogramma van John Williams. Meestal schrijf ik de artikelen over Help Mijn Man is Klusser met twee vingers in mijn neus, maar bij het verhaal van Ruud en Anneke uit Heinenoord zijn mijn neusgaten leeg en zit ik letterlijk met mijn handen in het haar.

Hoe kun je grappen maken over een man die tot tweemaal toe is getroffen door een herseninfarct met als gevolg dat zijn karakter is veranderd, en een vrouw die er mentaal finaal doorheen zit? Ze is haar maatje kwijt. De man die ze ooit trouwde is een totaal ander persoon geworden. Vertel mij maar eens hoe ik daar grappen over kan maken.

Het plan

Wanneer John Williams met de televisieploeg van Help, Mijn Man is Klusser bij het huis van Ruud en Anneke in Heinenoord aankomt, bedenkt hij een plannetje om Ruud uit huis te lokken. Het begint onderhand wel heel toevallig te worden dat de goedlachse presentator iedere week op het allerlaatste moment ‘ineens’ een briljant plan heeft voor de confrontatie. Maar laten we doen alsof we het geloven. Wel zo leuk voor meneer Williams.

Er zijn werkzaamheden in de straat en één van de werkmannen wil helpen door Ruud met een smoesje het huis uit te lokken. John Williams is hier ‘blij verrast’ om. Tja, met een cameraploeg van Help, Mijn Man is Klusser én een BN’er voor hun neus zijn mensen nou eenmaal erg behulpzaam. Iets wat de presentator inmiddels heus wel weet, maar laten we wederom doen alsof we John geloven. 

Als tikgeit van een online magazine over tv-programma’s kan een beetje slijmen bij de rich and famous uit televisieland nooit kwaad. Zeg John, heb ik je al eens verteld dat je een prachtige lach hebt en ogen om in te verdrinken? Zo, die veer heb ik eens even stevig in zijn reet geplant. Ik sta versteld van mijn eigen subtiliteit.

De confrontatie 

Wanneer Ruud naar buiten komt en Help, Mijn Man is Klusser presentator John Williams ziet, roept hij uit: ‘Krijg nou de tering…jij bent van teevee!’. Oké, TIA of geen TIA, dit is wel een bijzonder komische reactie. Ruud is erg blij dat zijn vrouw Anneke hem heeft opgegeven voor Help, Mijn Man is Klusser. Hij grijpt de hulp van het klusteam met beide handen aan.

De rest van de aflevering valt er weinig te lachen en is het vooral enorm aangrijpend om te zien hoe Ruud best wil helpen met klussen, maar het hem niet lukt om het overzicht te bewaren. De man zelf  is zich hier pijnlijk bewust van en is erg emotioneel. Zijn zelfvertrouwen is na twee herseninfarcten tot beneden het vriespunt gedaald en hij maakt een depressieve indruk. 

Het klusteam

De klussers van Help, Mijn Man is Klusser hebben ook in de gaten dat Ruud het enorm zwaar heeft en proberen hem zo goed mogelijk te steunen, nadat hij een zwaar gesprek heeft gehad met Anneke. Zij heeft hem een ultimatum gegeven: ‘Ruud moet hulp zoeken of ze gaat bij hem weg.’ 

De manier waarop het klusteam de man opvangt is bewonderenswaardig. Met heel veel engelengeduld en begrip troosten ze Ruud. Zelfs als ik een hele pauw leeg zou plukken, dan zouden er nog niet genoeg veren zijn om in de reet van de klussers te steken. Heren, jullie zijn kanjers! En deze ‘kontveren’ zijn wél oprecht gemeend…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op tv wordt seizoen 16 van het programma Help, Mijn Man is Klusser op maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 16 Help, Mijn Man is Klusser 2023