Help, Mijn Man is Klusser: Een kot vol drama bij Peggy en Henk

Help, Mijn Man is Klusser 2023

‘Help, mijn vrouw denkt dat ik een klusser ben’, zegt een man terwijl hij met vochtige oogjes de camera in kijkt. De man in kwestie heet Henk en lijkt te lijden aan een acuut gevalletje van zelfmedelijden. In geuren en kleuren vertelt het slachtoffer over de grote tiran in zijn leven. Haar naam is Peggy. 

Presentator John Williams kijkt met grote ogen naar Henk en is er stil van. Als je John, betweter pur sang en koning der moraalridders stil krijgt, dan moet het wel heel erg zijn. Gniffelend zit ik op de bank. O boy, dat gaat smullen worden deze aflevering van Help, Mijn Man is Klusser. 

Een eerste ontmoeting met Peggy

Peggy werkt als treinmachinist en John Williams besluit haar op te wachten bij de trein. Ik probeer mij intussen een voorstelling te maken van de vrouw die we zo gaan zien. Zoals Henk haar heeft beschreven, moet het wel een duivels serpent zijn. Wanneer er een glimlachende dame de trein uitstapt ben ik dan ook een tikkeltje ontgoocheld. Is dat nou alles? 

Ik voel mij bedonderd door Henk. Ons een beetje lekker maken voor een stevige portie sensatie en dan blijkt Peggy een doodnormale vrouw. Wat een ‘dramalama’ die Henk. Al gauw blijkt dat ik veel te snel ben met mijn oordeel. Hij had gelijk. Peggy is een wolf in schaapskleren. Ik had overigens ook gelijk, want Henk blijkt ook een ware drama kunstenaar die zich graag in zijn rol als slachtoffer wentelt.

Besluiteloosheid

Aanvankelijk werkt Peggy mee en lijkt het helemaal niet erg te vinden dat haar vent de hulp van Help, Mijn Man is Klusser heeft ingeschakeld. Sterker nog, ze is er zelfs blij mee. Of toch niet? Of juist wel? Niet? Wel? Kom op meid, wat is het nou? Wil je wel of geen hulp?

Peggy heeft tijdens haar werkzaamheden als treinmachinist waarschijnlijk teveel giftige dampen ingeademd op het centraal station. Ze heeft zoveel moodswings dat ze in het geval van reïncarnatie waarschijnlijk in een volgend leven als schommel terugkomt. 

Gezellig hoor

Het huis is misschien een bouwval, maar de sfeer tussen Help, Mijn Man is Klusser deelnemers Henk en Peggy is een nog veel grotere puinzooi. Wat een deprimerende ambiance hangt daar zeg. Ik hoop maar dat slachtofferhulp paraat staat voor de klussers na afloop van dit project, want dat zullen de heren hard nodig hebben.

Gedurende de aflevering zien we Peggy diverse malen het bijltje erbij neergooien, horen we Henk klagen en zien we hem vervolgens met hangende pootjes naar de pijpen van zijn vrouw dansen én worden de klussers als klap op de vuurpijl ook nog eens weggestuurd. 

Wanneer John Williams na twee maanden contact opneemt met de Help, Mijn Man is Klusser deelnemers, blijkt dat het klusteam per Gods gratie de klus toch nog mag afmaken van de drama koning en koningin. Jeetje mina, wat zullen die mannen daar blij mee zijn. Stelletje bofbillen!

Bestemming bereikt?

En zo komt deze bizarre tweede aflevering van het nieuwe seizoen ten einde. Maar of het eind goed, al goed is? Dat is nog maar de vraag. Ik vermoed dat dit slechts een tijdelijk tussenstation is in de reis van Peggy en Henk.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 16 Help, Mijn Man is Klusser 2023