Een Huis Vol: Niet tegen mama zeggen hoor!

Een Huis Vol

Hoe verging het de families Buddenbruck, Cudogham, Zeldenrust en Jelies in aflevering 4 van Een Huis Vol?

Ik was voornemens er écht niet over te beginnen eigenlijk, maar man oh man die namen van de Buddenbruck kinderen. Je breekt toch werkelijk je bek erover?! Ik begreep er dan ook geen snars van dat er tussen alle niet te spellen creaties één Toetie rondhuppelde. Wrong…Toetie heet Shaëlle Buddenbruck. Toetie is een donderstraal pur sang. Hoest drie keer tijdens het ochtendgloren en mag ‘ziek’ thuisblijven. Haar zelfvoldane koppie als ze de rest uitzwaait naar school is onbetaalbaar. 

Naar school is best nogal, zoals bijna alles in deze familie, een dingetje. Ze wonen in Duitsland, maar gaan drie kwartier verderop in Landgraaf naar school. Ik krijg bijna het gevoel dat ze bij de familie Buddenbruck één motto hebben: ‘Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?’

Jelies moeten langs de randjes likken

De familie Jelies gaan kamperen. In de woonkamer. Na een voedzame maaltijd, ‘raps’ met voor de liefhebbers ‘sampions’, is het tijd voor het jaarlijkse slaapfeestje. Kost niks en gegarandeerd plezier. Vader Johan Jelies zeult zich een ongeluk met al het meubilair en samen met moeder Janneke Jelies houden ze en passant ook nog even grote schoonmaak nu de woonkamer lekker leeg is. 

Ik word al moe als ik er alleen maar naar kijk en zou al ‘uitgeslaapfeest’ zijn voor we überhaupt waren begonnen. Vader Johan schiet lichtelijk in de stress als de matrassen vies dreigen te worden door softijsjes: ‘Op de plavuizen je ijsje eten en likken langs de randjes.’ Waarop moeder Jelies zegt: ‘Ik wou dat je anders ook zo was!’ Kan iemand mij geruststellen en mij vertellen dat ze dit niet dubbelzinnig bedoelde? 

Een huis vol marshmellows 

Een boze puber die werkelijk schijt heeft aan alles in huize Zeldenrust beïnvloedt behoorlijk de sfeer nu pa Zeldenrust van huis is. Rot maar op naar boven. Ze is blij toe, want er zijn veel belangrijkere dingen dan je steentje bijdragen aan het huishouden. Je telefoon bijvoorbeeld. Puberen is puberen en dat doen we niet half omdat je toevallig de oudste bent in een groot gezin. You go girl!

Gelukkig voor moeder Jantine werkt de rest wel lekker mee. Oh nee, toch niet. Nou weet je wat, mogen die lekker een marshmallow in een waxinelichtje verbranden. Moet kunnen toch? We gooien er desnoods wel een extra gebedje tegenaan. Marshmallows in een waxinelichtje gaan we niet tegenkomen bij de familie Cudogham. Die eten alleen maar gezond. Met overtuiging, behalve als ze net bij de tandarts zijn geweest uiteraard. Nee geen ongezonde zooi. Springs Rolls it is op het kookclubje van moeder Cynthia. Taaie troep, maar netjes verpakt door een leerling als chewy. 

Niet tegen mamma zeggen

Als Oos Cudogham dan ook een pizzeria spot neemt hij zijn kans waar. Hij mag, uit het niets vandaan, zelf een pizzaatje bakken. Dat er een cameraploeg meeloopt zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld in dit ietwat geënsceneerde tafereeltje. Vader Cudogham verlult zichzelf. Hij vindt al die gezonde meuk blijkbaar ook niet altijd alles, want hij noemt Oos een geluksvogel en fluistert hem in om niets tegen zijn moeder te zeggen. Nou Oos, ik denk dat vader en moeder Cudogham ook wel eens wat meuk hun maag in laten glijden hoor. Want zonder veroordelend te willen zijn, ik ben tenslotte zelf ook allesbehalve een gezonde eter, van alleen groentjes zet je doorgaans niet zo aan.

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 14 Een Huis Vol