Een Huis Vol: Wat heb ik verkeerd gedaan?

Een Huis Vol

‘Wat heb ik verkeerd gedaan?’ Dat is de hamvraag voor kijkers van Een Huis Vol. Nou ja, laat ik het niet voor jullie invullen. Het is mijn hamvraag als ik gefascineerd naar deze grote gezinnen kijk. Waar ik met twee exemplaren bij tijd en wijle al gillend gek werd, laten de gezinnen in Een Huis Vol mij doen geloven dat het allemaal niet zo spannend is om er één meer of minder te hebben. Of is het gewoon de montage? Dat moet toch haast wel?! Ik weiger principieel te geloven dat het allemaal zo easy peasy is als het bij de families Buddenbruck, Cudogham en Jelies lijkt.

Familie Buddenbruck

Ze zijn er weer bij hoor dit seizoen, de uit Limburg afkomstige maar inmiddels in Duitsland wonende familie Buddenbruck.  Met maar liefst elf kinderen én een kleinkind rijk, hobbelen ze door het leven met een gemak waar je U tegen zegt. Eén en ander wordt wel vergemakkelijkt door de honden. Koffie over de vloer, de honden likken het wel op. Bami of spaghetti op de vloer, de honden vreten het wel op. Tja, zo kan ik het ook natuurlijk. 

Vader Rob Buddenbruck is, en dat is best fijn voor mijn gemoedsrust, gelukkig wel een beetje over zijn zeik als hij geen onderbroeken voor de jongens kan vinden. Moeder Thaila is naar haar kappersopleiding en hij staat er dus alleen voor in zijn huis vol. Hij probeert Thaila nog even te bellen om te vragen waar ze die dingen in hemelsnaam verstopt heeft, maar moeder Buddenbruck heeft wijselijk de radio in de auto op standje ‘bekijk het met die elf etters maar even een paar uurtjes.’

Een huis vol Cudogham

Met zeven kinderen in een appartement in Amsterdam. De familie Cudogham. Hoe is het mogelijk dat ze stuk voor stuk zo welbespraakt zijn, maar bovenal zo lief voor elkaar? Ik krijg er gewoon een beetje de kriebels van. Kan verward worden met jaloezie hoor. Een complimentje krijgen omdat je het bakje bananenchips niet helemaal tot te rand aan hebt afgevuld. Dat je ongewild de halve zak op de grond hebt laten vallen wordt afgedaan als een ‘leerproces’. Zo Cudogham’s overal een positieve draai aan geven. 

Nogmaals, wellicht is het gewoon jaloezie hoor en had ik zelf iets positiever op moeten voeden. Dat had misschien ook wel geresulteerd in kinderen die mét elkaar praten in plaats van tegen elkaar schreeuwen. De twaalfjarige Cudogham die zich door pa in de bakfiets laat vervoeren om te kijken bij een nieuwe school, toont gelukkig nog wel schaamtegevoel als pa ongegeneerd naar binnen staat te gluren bij de school. Ik had me anders echt zorgen gaan maken. 

Een jacuzzi vol Jelies

Je moet er wel van houden. De rust die het gezin Jelies met negen kinderen uitstraalt. Ik kan er uren naar kijken. Moeder Janneke Jelies die het raam lapt naast de jacuzzi waar haar kroost in spettert en spettert. Een lolly die in het mondje van de baby verdwijnt en Harry, de enige zoon, die verrukt roept dat ‘dit het leven is’ als hij met al dat meidengespuis in de jacuzzi zit. 

Dochter Aida Jelies heeft een vriendje, Sven. Begrijp me niet verkeerd, Sven lijkt me een schatje hoor, maar vader Johan Jelies is zo enthousiast dat het een beetje akward wordt. Hoe blij kun je zijn met je allereerste ‘schoonzoon’? Je gaat je haast afvragen of Johan al vanaf de geboorte getwijfeld heeft over haar geaardheid en opgelucht is dat hij ernaast blijkt te zitten. Of is het omdat de vader van Sven schilder is en hij nog wat schilderwerk heeft liggen waar hij zelf niet aan toe komt? Trek nog maar een pilsje open in je mancave Johan. Zei ik mancave? Ik bedoel natuurlijk de kidsclub. 

Morgen mogen we kennis maken met de familie Zeldenrust. Nee serieus… je verzint het toch niet?  Bijna poëtisch deze naam. Ik ben nu al benieuwd. Tot morgen lieve ‘Een Huis Vol’ kijkers.

Beeld bron: Stijn Ghijsen KRO/NCRV

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 14 Een Huis Vol