Een Huis Vol: Het is feest bij de Jelies

Een Huis Vol

Familie Zeldenrust is in Een Huis Vol nog steeds met zijn allen op het schip. Moeder Jantina Zeldenrust zit daar een partij te genieten joh. Ik kan me bijna niet aan de indruk onttrekken dat het stiekem wel eens door haar hoofd schiet dat ze de kinderen wellicht toch beter naar een schippersinternaat had kunnen doen. 

Familie Zeldenrust kabbelt door

Puber Julia maakt het allemaal geen moer uit volgens mij. Met haar telefoon aan haar handen vastgeplakt is het toch ook om het even waar je vertoeft. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds toch wat snel uitgepraat ben over dit gezin. Niet alleen het schip, maar ook de familie Zeldenrust kabbelt gewoon rustig verder. En dat is prima, ik zou ook best rustig willen kabbelen, maar erg spraakmakende televisie levert het niet op.

Veel vleeswaren in een huis vol Buddenbruck 

Kabbelen is geen woord dat past bij de familie Buddenbruck. Mijn hemel wat een hectiek daar in dat huis vol in Duitsland. De drie honden bedelen om cappuccino en ik vraag me dan gelijk af, hoe ze überhaupt weten dat ze dat lekker vinden? Eén van de zoons Buddenbruck smijt met ‘vleeswaren’ in het rond alsof het niks is. ‘Kutspel. Kuthuis. Kutmoeder.’ Als moeder Thaila hem vervolgens een monsterlijk kapsel aanmeet, ga ik er maar vanuit dat hij het een ‘kutkapsel’ vindt. Niets is minder waar, dat ‘kutjong’ vindt het mooi. Vader Rob Buddenbruck staat erbij in de tot kapsalon omgebouwde kamer en sneert naar Thaila: ‘Je doet net alsof je weet waar je mee bezig bent.’

Feest bij de Jelies

Jenny Jelies wordt zestien. Reden genoeg om een Sweet Sixteen Party te organiseren. Dat verdient de oudste Jelies telg ook, want Jenny is een schatje. Pubert nauwelijks, volgens moeder Janneke. Zelf vertelt Jennie dat ze eigenlijk altijd naar pa en moe luistert, want die weten het meestal toch het beste. Ja, lieve lezers, een zestienjarige die zoiets zegt. Daar vinden we vast wel iets van. 

De hele tent wordt versierd, er is taart en ’s avonds mag ze dertig vrienden uitnodigen. Tja, het huis vol kan altijd nog voller. Als de avond valt en ze zich in haar nieuwe gala-achtige jurk heeft gehesen, is het tijd om haar entree te maken. De onzekerheid druipt inmiddels van Jenny af en ze besluit het koud te hebben. Lees: ze wil iets aan over de te overdressed jurk, want al haar vrienden zijn gewoon lekker in jeans met sweater gekomen. Moeder Janneke heeft nog wel een lange zwarte blazer die ze om haar schouders kan slaan. 

Zo geschiedde het dus dat het arme schaap in een galajurk met een blazer, van ongeveer 4 maten te groot over haar schouders, compleet de plank misslaat tussen haar vrienden. Net op het moment dat ik dat echt sneu vind worden en mijn maag een knoop vertoont, rijdt Johan Jelies een gloednieuwe scooter naar binnen voor zijn zestienjarige dochter.  Ach, lieve Jennie, wat kan jou je outfit schelen. Je hebt een scooter meid!

Pixie is ondergedoken

Het is 4 mei, dodenherdenking. De familie Cudogham gaat met de kinderen naar de dodenherdenking op de dam. Dat wil zeggen, dat is de bedoeling. De kleintjes worden in de bakfietsen gehesen en het hele geleuter gaat op pad. Waar, wanneer en hoe blijft onduidelijk, maar in de fietstocht richting de Dam zijn ze Pixie verloren. Vader Iven gaat haar wel zoeken. Cynthia lijkt in eerste instantie helemaal begaan met haar dochter, maar springt vervolgens op haar bakfiets met slechts de vijfjarige Oos daarin. Ze gaat naar huis, want ze ziet twee minuten stilte op de Dam met die kleine ‘drama-expert’ toch niet zo zitten. Resume; Pa Cudogham gaat zijn verloren dochter zoeken. Ma Cudogham smeert hem in alle hectiek en de vier overgebleven telgen zijn aan zichzelf overgeleverd tijdens de dodenherdenking. Ik zit verbouwereerd op de bank. Is de saamhorigheid dan toch niet zo groot in een huis vol Cudogham?

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 14 Een Huis Vol