ESPN voetbalanalist worstelt met verkeersborden in De Slimste Mens

Met ESPN voetbalanalist Kees Kwakman als uitdager hebben we in aflevering 19 weer eens een herenpodium te pakken. Dwight Van van de Vijver en Leon Mazairac wisten hun plek op het podium van De Slimste Mens 2023 te behouden en nemen het op tegen de Volendamse Kees Kwakman .

Voetbalanalist Kees Kwakman daagt uit bij De Slimste Mens

Oud-profvoetballer en voetbalanalist Kees Kwakman heeft meer kwaliteiten dan enkel voetballen en voetbal verslaan. Hij imiteert ook voetballers, althans hij doet een poging. Ik zal wel weer een zure muts zijn, maar zodra Kees Kwakman zijn imitatie op verzoek van Philip Freriks inzet tijdens de aflevering van De Slimste Mens en voetballegende Johan Cruijff probeert na te bootsen, mompel ik in mijzelf: ‘O jee, wordt het zo’n aflevering?’ 

Het is precies hetzelfde gevoel als wat ik heb bij audities van talentenshows. Je vraagt je bij bepaalde deelnemers geregeld af waarom niemand in de directe omgeving een poging heeft gedaan om die persoon tegen zichzelf in bescherming te nemen. ‘Mama, ik heb mij opgegeven voor Holland’s Got Talent.’ Een beetje liefhebbende moeder zou op zo’n moment niet bang moeten zijn om het tere zieltje van haar koter te doorklieven. ‘Zou ik niet doen schatje, want je zingt nog beroerder dan beroerd en bovendien heb je nu niet bepaald de looks van een popster!’ Niet aardig, maar wel duidelijk en ze kweken gelijk een beetje eelt op hun ziel. 

Dwight van van de Vijver delft het onderspit in de dagfinale

Tijdens De Slimste Mens ‘open deur’ ronde blijkt het een hele opluchting dat Kees Kwakman zijn brood verdient in de voetbalwereld en niet als taxichauffeur. Als je vrij voor de hand liggende verkeersborden niet herkend zou je je beter daar eens in verdiepen in plaats van je belabberde imitaties oefenen. Ja, je leest het goed, ik ben geïrriteerd en dat komt omdat Kwak mijn favoriete ex-politieagent Dwight Van van de Vijver eruit wist te knikkeren in de dagfinale van De Slimste Mens 2023. 

Godzijdank werd chef-kok Leon Mazairac De Slimste Mens van de dag in aflevering 19 ondanks dat hij niet bepaald glorieus door zijn galerij over Nederlandse filmtitels heen kwam. Ik wist er ook precies twee te benoemen, dus in mijn opinie was het gewoon een klotegalerij. Ik verbaas mij sowieso op dagelijkse basis over de moeilijkheidsgraad van diverse vragen. Of beter gezegd op het verschil daarvan. Waar de ene kandidaat een galerij krijgt over de ingrediënten van appeltaart, moet de ander zich door historische gebouwen heen zien te worstelen. Je moet gewoon ook een flinke portie mazzel hebben. 

Die mazzel had voetbalanalist Kees Kwakman toen hij Dwight Van van de Vijver om zeep hielp in de dagfinale van De Slimste Mens 2023, terwijl chef-kok Leon Mazairac alvast achterover leunend het menu van morgen even door kon nemen in zijn hoofd. Of zou hij hebben zitten bedenken welke van de acht Nederlandse films hij zou gaan kijken bij thuiskomst? 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met chef-kok Leon Mazairac, ESPN voetbalanalist en voormalig profvoetballer Kees Kwakman en presentator Dwight Van van de Vijver terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 – KRO-NCR

Home » Televisie » aflevering 19 seizoen 22 De Slimste Mens 2023