Slimste Mens uitdager Sven Figee verslagen door vraag over Assepoester

Uitdager Sven Figee heeft als muzikant podiumervaring genoeg om met Aimée Kiene en Jörgen Tjon A Fong de strijd aan te gaan in aflevering 13 van De Slimste Mens 2023. Uiteraard is er een groot verschil in het beantwoorden van quizvragen en het bespelen van je Hammondorgel, dus een tikkeltje podiumvrees is niet onmenselijk.

Wie is De Slimste Mens deelnemer Sven Figee?

‘Ik ken die kerel ergens van’, is mijn eerste gedachte als Sven Figee geïntroduceerd wordt door Philip Freriks bij aanvang van de aflevering. Een vrij unieke gedachte tijdens seizoen 22, want de meeste kandidaten tot nu toe ken ik echt totaal niet. Google, mijn beste vriendin in onzekere tijden helpt mij uit de brand. Sven was onder andere de bandleider en sidekick bij het programma Matthijs Gaat Door. Met deze kennis kan ik met een gerust hart verder aan dit artikel, want anders zou het ‘wie is die gast?’ vraagstuk blijven malen in mijn hoofd. 

Fijn, even niet zo’n malloot op het podium vandaag bij De Slimste Mens 2023, sterker nog ik vind Sven Figee onmiddellijk een leuke kerel. Dat je voor leuk zijn niets koopt wordt helaas in de rest van aflevering 13 pijnlijk duidelijk wanneer blijkt dat de muzikant niet bijster veel weet. Althans niet de antwoorden op de vragen die hij door Flip in zijn schoot geworpen krijgt. Ontzettend jammer, want Sven Figee delft hierdoor in de dagfinale De Slimste Mens het onderspit tegen Aimée Kiene door een vraag over Assepoester. Je verzint het niet. 

De ambities van chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene

Nu zou ik de indruk kunnen wekken dat ik de chef van Volkskrant Magazine zat ben, maar niets is minder waar.  Ik vind Aimée Kiene een pittig wijf en geniet als ze tijdens deze aflevering van De Slimste Mens zegt dat zij voornemens is om de nieuwe hoofdredacteur te worden van de Volkskrant. Zo, dat kan maar duidelijk zijn middels deze open sollicitatie op nationale tv. Aimée knippert opvallend vaak met haar ogen tijdens de aflevering van vandaag en ik vraag mij dan ook onophoudelijk af of ze wimper extensions heeft laten plaatsen waar ze nog aan moet wennen of dat ze het wellicht toch spannend vindt om haar ambities voor de camera te ventileren. 

Nu we het toch over ogen hebben, is het jullie ook opgevallen dat De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong steeds natte ogen heeft? Is hij vanochtend te scheutig geweest met zijn lenzenvloeistof, allergisch voor Maarten van Rossem of chronisch emotioneel vanwege zijn eigen onmetelijke kennis? Hoe dan ook, ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met hem. Jörgen Tjon A Fong is een aardige vent en hij weet vreselijk veel, maar zoals hij tijdens zijn debuut bij De Slimste Mens tegen Nandi van Beurden zei: ‘Het is wel mooi geweest toch?’

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met chef Volkskrant Magazine Aimée Kiene, De Kleine Komedie directeur Jörgen Tjon A Fong en uitdager muzikant Sven Figee terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 22 De Slimste Mens 2023