Philip Freriks ondergaat een spoedcursus yoga in De Slimste Mens

Alle hoop in aflevering 17 van De Slimste Mens is gevestigd op radiopresentator Ghislaine Plag die hopelijk slimmer is dan haar medekandidaten TikTokker Soraya Riem en presentator Dwight Van van de Vijver. Veel beroerder dan gisteren kan het niet worden, dus vol goede moed stemmen we af op de populaire kennisquiz. 

Weet Ghislaine Plag het niveau van De Slimste Mens 2023 omhoog te halen?

De vrouw achter de stem van het Radio 1 programma Spraakmakers is Ghislaine Plag en zij is naar eigen zeggen goed voorbereid. De presentator heeft zelfs tips gekregen van AD columnist Angela de Jong die in 2017 de titel De Slimste Mens kon bijschrijven op haar cv. Nu weet ik niet of je mevrouw de Jong altijd even serieus moet nemen, maar toch attent dat ze de moeite heeft genomen om mevrouw Plag een beetje bij te kletsen over de do and don’ts van de populaire kennisquiz. 

Philip Freriks krijgt yogales voor beginners

Ik kan er kort over zijn, het niveau van aflevering 17 van De Slimste Mens was zo’n 33,333% hoger dan de voorgaande aflevering dankzij Ghislaine Plag. De radiopresentator weet TikTokker Soraya Riem er in de dagfinale dan ook uit te spelen en ik betrap mijzelf op een zucht van opluchting. Als je denkt dat Perestrojka een schrijver of een componist is en Edwin Rutten een fotograaf, dan wordt het hoog tijd dat je je energie weer gaat stoppen in het maken van videofilmpjes op TikTok. Deze vuist op deze vuist.

Buiten het feit dat Ghislaine Plag de nogal op mijn gal inwerkende Soraya op de trein naar huis wist te tikkeletokken, kreeg ze Philip Freriks tijdens De Slimste Mens op zijn knieën voor een demonstratie van de yoga houding ‘the downward facing dog’. Het ouwe gebakkie deed erg zijn best, maar het leek uiteraard nergens op. Flip lijkt in seizoen 22 zijn stoffige imago wat af te willen schudden. Naast het opbiechten van diverse ondeugdelijke acties staat die mafkees nu ook op handen en voeten op de studiovloer. Weet je Philip, doe maar niet joh en blijf gewoon lekker muf en stoffig. Het is nu eenmaal een gegeven dat hoe populairder je gaat doen na een bepaalde leeftijd, hoe sneuer dat overkomt. 

Soraya Riem verlaat de kennisquiz

Met Dwight Van van de Vijver als De Slimste Mens van de dag en Ghislaine Plag als winnaar van de dagfinale gloort er weer een beetje licht aan de horizon, zeker nu Soraya Riem opgedonderd is. Man oh man, vrouw oh vrouw, of X oh X, wat is dat een irritant wezen. Mijn aversie tegen Riem heeft oprecht niets met non-binair zijn te maken. Het gaat mij namelijk werkelijk aan mijn dikke kont voorbij hoe iemand leeft en en welke genderidentiteit iemand heeft. Ik vind Soraya Riem gewoon geen leuke persoonlijkheid. Misschien moet ik diens TikTok filmpjes maar eens bekijken om mijn mening bij te stellen, maar mijzelf kennende heb ik er een hard hoofd in…

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met TikTokker Soraya Riem, radiopresentator Ghislaine Plag en presentator Dwight Van van de Vijver terug te kijken.

Beeld bron: Stijn Ghijssen

Home » Televisie » aflevering 17 seizoen 22 De Slimste Mens 2023