Chef-kok Leon Mazairac verruilt potten en pannen voor De Slimste Mens

Radiopresentator Ghislaine Plag lijkt zich in aflevering 18 bijna expres uit De Slimste Mens te spelen door onnodig seconden weg te laten tikken en antwoorden te geven die al genoemd zijn. Presentator Dwight Van van de Vijver en chef-kok Leon Mazairac van restaurant Karel V doen hun voordeel met het feit dat Slimste Mens tegenstander Plag nerveus is.

Chef-kok Leon Mazairac roert in de pan bij De Slimste Mens

Als een kerel goed kan koken en ook nog eens sympathiek oogt, dan sta je bij deze columnist al met 1-0 voor. Ik had voorafgaand aan deze aflevering van De Slimste Mens nog nooit van chef-kok Leon Mazairac gehoord, maar dat is enigszins verklaarbaar aangezien ik een culinair barbaar ben. Restaurants met een Michelinster bezoeken staat niet bovenaan mijn wensenlijstje. Je zou mijn relatie met voeding in het hokje ‘wat de boer niet kent dat vreet ie niet’ kunnen plaatsen. Ik ben er niet trots op, maar op de een of andere manier zijn mijn smaakpapillen en enorm onderontwikkeld.

Radiopresentator Ghislaine Plag vertelt in De Slimste Mens dat ze ervan droomt ervan om ooit samen met haar dochter een ‘dessert restaurant’ te exploiteren. Een etablissement waar enkel en alleen toetjes worden geserveerd klinkt mij wél als muziek in de oren. Geregeld zit ik zo vol gevreten dat ik geen plek meer heb voor een dessert en dat is natuurlijk eeuwig zonde. Een goede vriendin van mij had hier een nogal onorthodoxe oplossing voor. Ze presteerde het om na het voor- en hoofdgerecht even naar het toilet te gaan om daar vervolgens de scampi’s en het hertenruggetje door middel van een vinger in haar keel in te pot te deponeren en bestelde vervolgens vrolijk het grand dessert. Knettergek die meid. 

Tafelen in het restaurant van Leon Mazairac

Tijdens het tikken van dit artikel komt het besef dat mijn non-liefde voor goed eten eigenlijk een behoorlijke handicap is. Niet omdat ik er op dagelijkse basis hinder van ondervind, maar omdat er door die onderontwikkelde smaakpapillen van mij wellicht een mooie carrière als culinair recensent aan mijn neus voorbij gegaan is. Avond aan avond kijk ik naar die stoffige Philip Freriks en zijn zure sidekick Maarten van Rossem om een artikel te wijden aan de kandidaten die stom, dom óf juist irritant slim zijn. 

In plaats daarvan had ik heerlijk kunnen tafelen bij Leon Mazairac in restaurant Karel V, wellicht had ik Ghislaine Plag en Dwight Van van de Vijver er wel getroffen voor een aperitiefje en hadden we onderwijl wat kunnen keuvelen over hun deelname aan De Slimste Mens. Heerlijk voldaan had ik vervolgens thuis mijn laptop kunnen openen om te beschrijven wat voor culinaire hoogstandjes er die avond op mijn bordje hadden gelegen en hoe ik daar van genoten had. Zucht… het had zo mooi kunnen zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met chef-kok Leon Mazairac, radiopresentator Ghislaine Plag en presentator Dwight Van van de Vijver terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 – KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 18 seizoen 22 De Slimste Mens 2023