De Rijdende Rechter: Scheve schuttingen en sfeer vervuilende oudjes

De rijdende rechter

We hebben deze week in De Rijdende Rechter te maken met een echte klassieker. Men neme een schutting met een afwijkende combinatie met een bejaard echtpaar met veel, maar dan ook echt veel te veel tijd omhanden. Het vuurtje hoeven ze zelf niet op te stoken, want die schone taak neemt de buurman van de andere kant voor zijn rekening. We gaan stoken met de vlam in de korf. Dat wordt smeulen. 

Johan van Weelden timmerde een aantal maanden geleden niets vermoedend wat plankjes in elkaar om zijn geliefde BMW wat privacy te gunnen. Dat Johan geen timmermansoog heeft, daar zijn we het over eens. Met de kennis van nu, had hij dan ook grof geld neergeteld om een professional in te schakelen. Nog voordat hij de laatste paal de grond in gejast heeft staat het echtpaar Kuier namelijk voor de deur om hun normatieve ellende over hem uit te storten. Welkom in de buurt Johan. 

Beklemmende bonje

Ria Kuier vindt de schutting beklemmend. Hij ontneemt haar namelijk de mogelijkheid om naar binnen te loeren bij buren die aan andere kant van de straat wonen. Zonder die optie heeft haar leven geen zin. Het is beklemmend. Weet je wat beklemmend is Ria? Als je buren dertig keer de politie op je af sturen, omdat ze geen leven hebben. Dát is beklemmend.

Meneer Kuier ziet zijn roeping vooral als hoeder van de wet. Het mág gewoon niet en hij zal er een stokje voor steken. Al is het zijn laatste grote daad op aarde. Hij zal er persoonlijk voor zorgen dat Johan op zijn vrije zaterdag die palen uit het beton trekt en ze vier centimeter verderop er weer in stanst. Ik kan me levendig voorstellen dat Johan inmiddels heel iets of iemand anders in het beton wil gieten . Ik zou die dag dus vooral even een blokje om ‘Kuieren’ lief echtpaar. 

Straatvechters

Gelukkig voor Johan hebben de Kuiertjes genoeg andere slachtoffers om zich op uit te leven. De buurvrouw van de overkant weet te vertellen dat de twee ouwe straatvechters de kunst van het buurtjes pesten tot in de puntjes beheersen. Ze beoefenen deze kunst immers inmiddels alweer achttien jaar onafgebroken. Ook buurman Boudewijn ontkomt niet aan de bloedzuigende oudjes. Hij moet zijn  schuur afsluiten, want het TL licht schijnt bij Ria en Johan naar binnen en daar hebben ze heel veel last van. Oké, hier hebben ze een punt. 

Vleesetende plantjes zoals zij moet je inderdaad niet in het licht zetten en geef ze vooral ook heel weinig water dan lost het probleem zich misschien vanzelf op. Toen dit plan niet bleek te lukken besloot buurman Boudewijn de fik in zijn vuurkorf nog wat op te stoken. Ria krijgt het daar namelijk erg benauwd van en uitroken is nog altijd beter dan genezen toch? Als Ria met haar poetsdoek over haar vensterbank gaat, is de zure lap zwart van het roet. Nee Ria, dat komt van het zwarte gal dat te pas en te onpas over jouw lippen stroomt. 

Problem solved

Hoe ik erover denk moge duidelijk zijn, maar Nederland is en blijft een calvinistisch landje waar de first world problems zijn gepromoveerd tot eerste levensbehoeften. Met samengeknepen billen bekijk ik dan ook de inspectie en het oordeel. Ik zet er 100 euro op in dat die schutting gewoon van zijn plek moet, maar ik blijk wat vertrouwen in Mister Reid te mogen hebben. Hij is het volledig met me eens. Dek die schuur af, want hoe meer licht de kasplantjes ontnomen wordt, hoe beter. De schutting blijft staan en de rechtmatige grondeigenaar interesseert het geen zak dat die twee hun loerpraktijken ergens anders moeten gaan uitvoeren. Ook het vuur mag blijven branden, dus ik zou zeggen kom maar op met die zwart.. eh witte rook. 

Beeld bron: KRO-NCRV

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Rijdende Rechter te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 26 De Rijdende Rechter