De Kookklunzen: Eindelijk verlost van het gekluns!

De Kookklunzen

Het zal je als lezer niet ontgaan zijn dat ik geen beste week heb als columnist. De kerstspecial van de Meilandjes was ronduit saai en vooral veel van hetzelfde. Tijl Beckand was niet op zijn best in De TV-Kijker van 2022 en als verrotte kers op de bedorven zure taart keek ik naar De Kookklunzen met Gordon en zijn discutabele deelnemers op SBS 6.

Ik ben inmiddels zelf een bedorven zure vrucht, want iets proberen te maken van niets is allesbehalve inspirerend kan ik je vertellen. Een welverdiend applausje dat je de moed hebt opgebracht om deze column überhaupt nog te lezen. Waar zou ik zonder jullie zijn…

Oma had gelijk

In deze, joehoe, laatste aflevering van De Kookklunzen neemt Herman den Blijker het op tegen Alain Caron. Je weet wel, die sympathieke Franse kok met dat heerlijke accent. Hij heeft vier restaurants in Amsterdam waar hij, hoe kan het ook anders, de heerlijkste Franse gerechten aan zijn gasten voorzet. Ondanks dat ik uren naar deze man zou kunnen luisteren, is het niet genoeg om mij deze aflevering te behagen. 

De zes deelnemers, waarvan de media al speculeerde dat het wel om ingehuurde ‘acteurs’ zal gaan, zijn weer tranentrekkend slecht deze aflevering van De Kookklunzen net als de non-grappige oneliners van Gordon trouwens. SBS 6 heeft de absolute flop van het jaar, genaamd De Kookklunzen voor het einde bewaard. Had mijn oma toch gelijk als ze zei: ‘Het venijn zit altijd in de staart meisje!’

Zo’n ding met gaatjes

Terwijl Alain Caron tegen De Kookklunzen roept: ‘Te kroite paan moet te water er ien’ zoekt een sneue kandidaat naar een manier om de sla te wassen. ‘In een theedoek onder de kraan’, roept sneuneus nummer 2, maar sneuneus nummer 3 ziet het licht: ‘Uhhh zo’n ding, hoe heet het ook alweer? Oh ja een vergiet!’ 

Wanneer ze vervolgens ook nog een yell blijken te hebben en gebroederlijk ‘1.2.3. KLUNZZZEN’ roepen, lig ik er finaal af. Dit is niet meer te fixen en ik heb besloten dat ik vanaf nu in staking ga! De Kookklunzen van Gordon op SBS 6, my ass!

Genoeg is genoeg

Ja je leest het goed, ik heb op dat rode knopje van de afstandsbediening ingedrukt. Ergens houdt het op en moet je een daad stellen. De afstandsbediening heb ik vervolgens een gooi gegeven door de keet. Vanuit mijn ooghoek zie ik dat de batterijen eruit zijn geflikkerd, maar van dat ding zelf is geen spoor te bekennen en dat wil ik graag zou houden.

Netflix kan ik in de app op mijn telefoon bedienen, dus al ligt dat klotekastje nog jaren te verstoffen, het zal mij werkelijk een rotzorg zijn. Er zal hier morgen op zeker iemand tierend door het huis heen ijsberen waar dat ding gebleven is, maar ook dat zal me een rotzorg zijn. De Kookklunzen heeft mijn avond en de afstandsbediening om zeep geholpen.

Face your fear

Gelukkig ben ik een vergevingsgezind persoon en stort ik me vanaf 3 januari aanstaande met liefde op een nieuw seizoen Down the Road met Gordon. Het eerste seizoen heeft hij bewezen dat hij dat wél kan. De kijkers waren vol lof over Gordon over het programma waarin hij met een groep jongeren met het syndroom van Down op reis ging. 

Ook in seizoen twee gaan ze samen op avontuur en doen veelal dingen die ver buiten hun comfortzone liggen. Angsten worden overwonnen, dromen worden waargemaakt en wellicht zien we weer prille verliefdheden ontstaan. Ik heb er zin in, alleen nog wel even de afstandsbediening zien te vinden. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Kookklunzen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de laatste aflevering met Alain Caron in De Kookklunzen op SBS 6 gemist en ben jij toch nieuwsgierig hoe het de deelnemers verging, kijk dat terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: (c) William Rutten

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 De Kookklunzen 2022