De Gevaarlijkste Wegen: Gwen en Bilal krijgen gebakken alpaca voorgeschoteld

De Gevaarlijkste Wegen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vorige week was ik wat sceptisch over de gevaarlijkste wegen van seizoen 7 en hoe gevaarlijk ik deze vond. Goed ik had het zelf niet gedurfd, maar als je een programma De Gevaarlijkste Wegen noemt verwacht ik dat de deelnemers écht gevaarlijke wegen voorgeschoteld krijgen en die verwachting komt vandaag in aflevering 4 met Bilal Wahib en Gwen van Poorten in Peru uit.

Bilal begint al goed door te melden dat hij niet zo’n goede chauffeur is. Leuk Gwen, veel succes! Ik had meteen omgedraaid en was lekker een weekje in Lima gaan vertoeven, in plaats van gezellig naast meneer Wahib in te stappen. Om het feest compleet te maken, rijdt Bilal meestal ook nog in een automaat in plaats van een schakelbak. Gwen heeft daarnaast geen ervaring met rijden in de bergen. Ook iets wat ik toch wel als een belangrijke skill zou zien wanneer je door Peru gaat toeren en dan vooral door het Andes gebergte. Kijk met zulke deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen heb je helemaal geen indrukwekkende wegen nodig om het alsnog spannend te maken! 

De beruchte grap van Bilal Wahib

Het duurt niet lang tot het gesprek komt op de controversiële ‘grap’ van Bilal Wahib. Het is ondertussen alweer twee jaar geleden, maar het staat mij nog altijd levendig bij. Ik kan niet ontkennen dat ik een error in mijn kop krijg telkens als die onsmakelijke grap hoor. Gewoon niet mijn humor zullen we maar zeggen, en natuurlijk totaal niet de plaats en publiek. Gwen van Poorten stelt goede vragen over de ‘grap’ en Bilal geeft sociaal wenselijke antwoorden.

Gevaarlijkste wegen wordt spuiten en slikken on tour

Wanneer ik de wegen zie, zit ik met met samengeknepen billen. Onverharde wegen, bochtjes, bizarre hoogtes, geen vangrails en werkelijk waar geen kip in de buurt. Ik ben bang terwijl ik gewoon veilig thuis op de bank zit. Dat er langs de weg geen kip te bekennen is, heeft zowel een voor-  als nadeel. Er komen immers geen vrachtwagens van de andere kant die je bijna de weg afdrukken. Maar als je onverhoopt toch in het ravijn flikkert met je autootje, dan ben je goed de pisang als er geen kip of mens in de buurt is.

Geen paniek, er wordt zowaar een mens gevonden. Langs de weg staat een man in zijn cactusveld en die wil maar al te graag wat vertellen over zijn werk. Daarnaast is hij ook heel gastvrij en voorziet hij Gwen en Bilal van wat ‘coca bladeren’. Ja het moet bij mij ook even doordringen, maar coca bladeren zijn de bladeren waar cocaïne van gemaakt wordt. Gwen van Poorten is natuurlijk wel wat gewend en neemt dankbaar een blaadje aan. Volgens de Peruaanse boer moet blad helpen tegen de hoogte. Bilal Wahib besluit hier vanaf te zien, onder het mom van ‘er moet toch iemand nuchter blijven in de auto’. Wijs en waarschijnlijk onderdeel van de nieuwe en wat meer verstandige Bilal 2.0

Van alpaca’s in de wei naar alpaca’s op je bord

De tweede dag van het Gevaarlijkste Wegen avontuur begint met een prachtige natuur in beeld. Waar het gister vooral gebergte en gesteentes waren die de kijker te zien kreeg, is het vandaag vooral groen, groener, groenst. Wat is het een prachtig divers land en wat zou ik er graag naartoe gaan zijn als die 58,9 miljoen vandaag bij mij in Tilburg was gevallen.

Tussendoor wordt er geknuffeld met alpaca’s en krijgen De Gevaarlijkste Wegen deelnemers de tip om in het naastgelegen dorp langs te gaan bij de familie van de herder. Het duurt even voordat de taalbarrière overwonnen wordt, maar dan komen Bilal en Gwen er toch langzaam achter dat de lieve pluizige alpaca’s van zojuist in de weide, nu op hun bordje liggen te dampen. Gwen vindt het onbeleefd dat zij en Bilal beiden zowat over hun nek gaan. Nou Gwen, ik begrijp je helemaal.. Ik had dat stuk alpacavlees in een onbekwaam moment stiekem over over mijn schouder gegooid. Gwen gaat voor de eerlijke aanpak en bekent dat haar Nederlandse maag deze delicatesse toch echt niet kan verdragen. Eerlijkheid duurt het langst en ik kan het waarderen dat die meid zo moedig is om het eerlijk te vertellen. 

Pech voor de cavia

Dag drie van De Gevaarlijkste Wegen beginnen met wat klets over de relatiestatus van Bilal Wahib en Gwen van Poorten. En dan gebeurt het… De auto stopt ermee. Op een prachtige plek, maar wel middenin de bergen. Niet de meest ideale plaats voor autopech natuurlijk! Gelukkig is er een alarmnummer en wordt er redelijk snel vervangend vervoer geregeld. 

In het dorp waar Bilal en Gwen daarna aankomen, gaan ze langs bij zogenaamde helers. Bilal bedankt voor de eer, maar onze Gwen is niet bang en gaat de uitdaging graag aan. De helers maken gebruik van een cavia om te zien welke ziektes Gwen gehad heeft, door een cavia over haar heen te wrijven. Voor wie het niet weet, ik heb zelf ook een cavia en zijn naam is Kiwi. Ik snap dat je respect moet hebben voor alle culturen, maar om het nou ‘normaal’ te vinden om met een levend dier over iemand heen te wrijven is een tweede. Laten we het erop houden dat mijn lieve Kiwi gewoon lekker kan genieten van zijn cavia bestaan, en hij niet uit zijn hok gehaald zal worden wanneer ik hoofdpijn heb.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Slechtste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 4 van De Gevaarlijkste Wegen met Bilal Wahib en Gwen van Poorten gemist? Kijk dan op NLziet de avonturen van de deelnemers uit seizoen 7 van De Gevaarlijkste Wegen terug.

Beeld bron: Powned / De Gevaarlijkste Wegen seizoen 7
Geschreven door: