De Bevers: Wat is het geheim van John de Bever en zijn partner Kees?

De Bevers – donderdag 20:30 RTL5

We zijn alweer aanbeland bij de laatste aflevering van seizoen 3 van De Bevers. De tijd is voorbij gevlogen. Net als de 14 jaar dat John de Bever en zijn partner Kees Stevens al samen als Jut en Jul door het leven gaan. Wat zou toch het geheim zijn van de liefdesrelatie van die ouwe brombever en het giechelende blije ei? Ze zijn behoorlijk verschillend en in het fabeltje ‘opposites attract’ geloof ik allang niet meer. Mijn verzameling exen, zorgvuldig verstopt achter het stucwerk van de muur, is daar het levende bewijs van. Al is het woord ‘levend’ wel een beetje cru om in deze context te gebruiken.

Het geheim

John en Kees zijn als eb en vloed. Gaat de een rechts, dan gaat de ander links en zegt de een ja, dan roept de ander nee. Dat maakt hun RTL5 realitysoap De Bevers extra vermakelijk om naar te kijken. De kneiterzoute opmerkingen van John vormen in combinatie met het mierzoete gegiebel van Kees een unieke smaaksensatie. De Bevers zijn de karamel-zeezout chocoladereep van de commerciële televisie. De smaken zeezout en karamel zijn apart van elkaar soms wat te intens, maar gooi je het op een kluitje dan smaakt het verdomd lekker.

Oké, dat verklaart waarom ik telkens weer als een hyperventilerende bosmarmot naar adem lig te happen van het lachen tijdens de afleveringen van De Bevers, maar geeft nog steeds geen antwoord op mijn vraag wat het geheim is van hun relatie. Hoe kan het dat zij al 14 jaar gelukkig zijn met elkaar? 

Laten we eerlijk wezen, John de Bever is niet de makkelijkste rakker van het land. Hij zingt als een nachtegaaltje en voetbalt als de beste, maar grote goedheid, wat kan die man mopperen zeg. En laten we ook het hyper enthousiasme van zijn echtgenoot Kees Stevens niet onder stoelen of banken steken. Die knul stuitert alsof hij elke dag een familiezak stuiterballen als ontbijt eet. Het feit dat het zelfs mij, als wandelend reclamebord voor ADHD, opvalt zegt al genoeg. Het is niet voor niks dat ik Kees een warm hart toedraag.

Het antwoord

Na 3 seizoenen van De Bevers gissen naar het antwoord op de vraag wat de relatie tussen John de Bever en zijn partner Kees Stevens een succes maakt, krijgt de kijker in mei 2023 eindelijk duidelijkheid. Het werd onderhand f*cking tijd ook. John blijkt zijn gehoor voor 50% verloren te zijn. Hartstikke sneu natuurlijk, maar het maakt de relatie met Kees wel een heel stuk makkelijker. Stel je eens voor dat je 50% van het gezeur van je partner niet hoort. Of dat je partner de helft van de tijd ‘Ja’ zegt omdat hij je simpelweg niet verstaat. Dat scheelt toch een bak met ruzie. 

Misschien moet ik ook maar eens op zoek naar een vent die slechthorend is. Wellicht dat mijn liefdesleven dan ook eindelijk eens een succesje boekt. De muren van mijn appartement zitten tenslotte al behoorlijk vol, dus kan ik mij niet al te veel exen meer veroorloven.

Maar wacht eens even… is de gedeeltelijke doofheid van John de Bever de reden van het succes in de relatie met Kees Stevens of is het gehoorverlies een gevolg van de relatie? Wat was er eerder, de kip of het ei? Tja, er zit maar één ding op en dat is dit vraagstuk persoonlijk onderzoeken tijdens de spectaculaire shows van De Bevers in Ahoy op 30 september en 1 oktober 2023. Alles voor de wetenschap!

Lees hier alle artikelen over seizoen 2 en seizoen 3 van De Bevers.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was de laatste aflevering van seizoen 3 van De Bevers. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 van De Bevers hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL5 / De Bevers / seizoen 3 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 3 De Bevers 2023