De Bevers: Een grote waffel, maar een hart van puur goud 

De Bevers

Verstopt onder een lampenkap zong De Bevers ster van RTL5 een lied voor het tv-programma Secret Duets. Dat was de eerste keer dat John de Bever mij nieuwsgierig maakte. Of eigenlijk moet ik zeggen dat het vooral zijn reactie was op de überflauwe grap die wij bij Tv-Vrouw hadden gemaakt naar aanleiding van zijn optreden. We hadden een foto geplaatst van de beste man met een lampenkap op zijn knar en daaronder de tekst ‘Nieuwe look staat John de Bever erg goed!’

John reageerde uiterst sportief op onze Facebook grap. Dat is best bijzonder, want lang niet alle BN’ers beheersen de edele kunst van de zelfspot. Een BN’er zonder kapsones is tegenwoordig een uitstervend ras. Gelukkig blijkt John over een heerlijke dosis zelfspot te beschikken. Zelfs op onze Instagram poll waarin de vraag werd gesteld ‘Moet John de Bever zijn nieuwe look houden?’, koos hij voor het antwoord ‘Ja, stukken beter zo!’

Familie?

Een geniale reactie en reden genoeg voor mij om eens een aflevering van De Bevers te kijken. In het kader van de actie ‘Red de BN’er die wél gewoon zichzelf is gebleven’, zit ik vanavond braaf voor kijkbuis gekluisterd. Pootjes languit op de bank, iets te snacken bij de hand en Beveren maar.

Na slechts 10 minuten kijken naar het gekissebis tussen John de Bever en Kees heb ik het gevoel eindelijk iemand getroffen te hebben die net zo tactloos is als ik. Een ouwe mopperdoos met een gouden hartje. Wat een vent! Ondanks dat ik zo vals zing als een kraai en volledig motorisch gestoord ben – ik kreeg vroeger bijles voor gym en deed hysterisch m’n handen voor mijn ogen zodra er een voetbal mijn richting op kwam – ben ik er tegen het einde van de aflevering van overtuigd dat John de Bever haast wel familie moet zijn. Ik overweeg even om Spoorloos om te schakelen, maar bedenk me net op tijd dat die bezuinigen op DNA onderzoek. Schiet ook niet op dus.

Hup de politiek in jij!

Of we nu wel of geen DNA onder een microscoop mikken voor onderzoek, John is gewoon familie. Niet alleen van mij, maar van vele Nederlanders die zich herkennen in zijn nuchtere no nonsense levenshouding en heerlijk lompe humor.  Gooi John in de politiek. Zet hem op de plek van Mark Rutte, dan komt het helemaal goed met ons kikkerlandje. En mocht het niet goed komen, hebben we altijd nog de frieten van geluidsman Roy.

De tweede kamer vergaderingen zullen in ieder geval een stuk gezelliger zijn. Kunnen ze mooi de vrijdagmiddagborrel voortaan houden bij Corry Konings. Dan laten we John de Bever en zijn partner Kees alle zeiksnorren uit de politiek in het zwembad van tante Corry mieteren. Als de Bevers dat durven bij de koningin van het levenslied, gaat het ze vast ook lukken met onze volksvertegenwoordigers.

Het moge duidelijk zijn, ik ben fan. Volgende week zit ik weer klaar voor de tv om een avondje te genieten De Bevers. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Bevers te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij aflevering 2 van De Bevers op RTL5 gemist? Kijk dan seizoen 2 van de avonturen van John de Bever en zijn partner Kees Stevens terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL5 / De Bevers

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 2 De Bevers 2022