Chateau Meiland: Het luidruchtige en dramatische gesloop van de Meilandjes

Chateau Meiland 2023 – maandag 20:30 SBS6 

Noem het een vlaag van verstandsverbijstering, want nog nooit eerder heb ik zo’n spijt van iets gehad als vandaag. Alles, werkelijk alles heb ik na het vorige seizoen Chateau Meiland uit de kast getrokken om niet over seizoen 8 te hoeven schrijven in 2023. Drie keer raden wie nu de laatste nieuwe aflevering van Chateau Meiland zit te kijken…

Waarom, vertel mij in hemelsnaam waarom, bood ik vanavond aan om aflevering 9 van het SBS6 programma Chateau Meiland over te nemen van mijn collega Jorit. Was het omdat ik het gevoel had dat ze ieder moment een mental breakdown kon krijgen vanwege de stapels werk die nog lagen te wachten? Of wellicht wilde ik gewoon heel egocentrisch mijn karmapunten weer een beetje naar een hoger niveau brengen. Hoe dan ook, na amper 3 minuten kijken overvalt mij al een gevoel van algehele misère. Ik spreek de legendarische woorden: ‘Sandy, wat ben je toch een ongelooflijk stomme trut!’

Kijken naar de familie Meiland is een feestje

Ophouden met piepen nu en het positief benaderen. De Meilandjes zijn vrolijke, harde werkers, iedere aflevering van Chateau Meiland is weer een feestje om naar te kijken en wat heb ik de familie Meiland gemist. Yeah right… Na 7 minuten besluit ik de volumeknop van de tv eens grondig naar beneden bij te stellen. Godallemachtig wat schreeuwt dat kreng! Zei ik kreng? Dat is niet zo aardig Sandy, Maxime Meiland is gewoon wat luidruchtig. 

Martien Meiland wordt door Erica nog net niet van zijn trapje afgetrokken om te komen helpen de muren te slopen en dat gaat uiteraard op z’n ‘Meilands’, oftewel behoorlijk infantiel. Oeps, ik bedoel natuurlijk dat ze zo lekker zichzelf zijn gebleven. Ik ben bang dat de positieve benadering nog niet helemaal in mijn systeem zit.

Arme Maxime

Misschien moet ik een beetje meer compassie hebben voor Maxime in Chateau Meiland, want als ze met een hamer op haar vinger slaat tijdens het slopen gebeurt er iets dat je je grootste vijand nog niet gunt. Ze wordt namelijk genegeerd door haar bloedeigen vader en moeder, terwijl haar geschreeuw toch echt niet te missen valt. Dat Maxime over enige zelfkennis beschikt blijkt wanneer ze roept: ‘Waarom komt er niemand als ik DOE ALSOF ik bijna dood ga? 

Aha, je weet dus dat je een drama queen bent. Daar heb je gelijk het antwoord op je vraag Maxime. Je schreeuwt chronisch, dus dan nemen ze je niet meer zo serieus. ‘Is er bloed?’, vraagt Erica nog even langs haar neus weg. ‘Nee? Dan gaan we door!’ Van die benadering houd ik dan wel weer. 

Gezanik en gemopper

Pas na bijna 8 seizoenen slopen, rammen en klussen, besluit de familie Meiland een kluscursus te volgen. Rijkelijk laat als je het mij vraagt, want het is sowieso het wonder van de eeuw dat die mensen nog nooit met ernstig letsel naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Als ik er dan toch een positieve draai aan moet geven: ze hebben in ieder de grootste lol met elkaar tijdens de les en alleen dat is al een verademing na al het gezanik en gemopper in Chateau Meiland. 

Al zou ik willen, ik kan het programma gewoonweg niet positief benaderen lieve lezers. Als mijn moeder er vroeger niet zo op gehamerd had dat ik niet mag liegen, zou ik het wellicht voor elkaar krijgen om te zeggen dat ik met veel plezier weer eens een aflevering van Chateau Meiland heb gekeken en dat ik de Meilandjes zo heb gemist de afgelopen maanden. In plaats daarvan ga ik mijn collega Jorit nu direct een appje sturen dat het eenmalige aanbieding was om over de familie Meiland te schrijven. Sorry not sorry…

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: Still TV SBS6 / Chateau Meiland / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 8 Chateau Meiland 2023