Chateau Meiland: De Meilandjes moeten bezuinigen!

Chateau Meiland 2023

Wat hebben ze het er toch druk mee, die familie Meiland. Het huis verbouwen én ondertussen plannen maken om een pension te beginnen dat nog helemaal verbouwd moet worden. Al dat geklus loopt natuurlijk behoorlijk in de papieren en daarom zien we in aflevering 3 van Chateau Meiland hoe de Meilandjes een poging doen om op ‘de kleintjes te letten’.

Alles is zoooo duur

Martien vindt het maar niks dat gas en licht tegenwoordig zo duur is. Ik ben het volkomen met hem eens, net als waarschijnlijk velen van jullie. Steeds vaker hoor je hoe mensen moeite hebben om rond te komen. Rekeningen blijven wat langer liggen, de verwarming gaat een paar graden lager of in sommige huishoudens zelfs helemaal uit en een warme maaltijd is aan het einde van de maand lang niet voor iedereen meer vanzelfsprekend.

Voor de Meilandjes betekent bezuinigingen dat ze het klussen voorlopig zelf gaan doen maar of dat zo’n goed idee is, is nog maar de vraag. Stukadoor Fred die aan het werk is in Chateau Meiland is niet te beroerd om de familie een lesje stucen te geven. Al bij de eerste zak poeder die Martien openmaakt gaat het mis en belandt de helft naast de emmer. – Kan iemand mij overigens vertellen hoe dat witte spul heet? – Maxime verziekt haar trouwring tijdens het stucen en Erica maakt per ongeluk een vlek op haar favoriete jasje. Dat begint al lekker.

‘Claustrodinges’

Een andere klus waar de familie Meiland zich aan waagt in Chateau Meiland is het isoleren van de buizen in de kruipruimte. Vraag me niet welke buizen, ik ben al blij als ik het luik van de kruipruimte überhaupt kan vinden. Martien vindt het maar een vervelende klus, want hij is naar eigen zeggen heel erg ‘claustrofobosisch’. Dat hij kleine ruimtes eng vindt is duidelijk te merken aan zijn humeur. Wanneer Erica hem erop wijst dat hij de verkeerde isolatiebuizen gebruikt, gaat hij tekeer als een ‘havenwerker waarvan de pielemuis vast zit tussen de rits van een broeksgulp’. 

Het klussen in de tuin gaat ook al niet helemaal volgens plan. Maxime sleept met een boomstam het gras aan gort, waar Erica op haar beurt weer pissig over is. De sfeer wordt met de minuut gezelliger in Chateau Meiland en de verbouwing van het pension is nog niet eens begonnen.

Code Rosé 

Nu hebben de Meilandjes in deze aflevering van Chateau Meiland wel een heel goede reden om nog niet te starten met het opknappen van pension Code Rosé in Noordwijk. Om te klussen heb je natuurlijk kluskleding nodig. Jij of ik zou waarschijnlijk even de trap oprennen om een oude broek en versleten t-shirt uit de kast te vissen, maar dat is natuurlijk een absolute no go als je sterallures hebt ontwikkeld. Volgens de familie Meiland is het noodzakelijk om eerst gloednieuwe kluskleding te gaan kopen en daar de naam van het project op te laten borduren. De intentie om te bezuinigen is er, maar raakt natuurlijk kant noch wal.

De schade tot dusver:

  • Halve zak stuc poeder verspild
  • Gouden trouwring met diamantjes vol stucsel
  • Een jasje met vlekken die er nooit meer uit gaan
  • Verpest isolatiemateriaal
  • Kapot gras in de tuin
  • Kosten voor schoeisel, broeken en bodywarmers met borduursel voor de hele familie
Conclusie

Wat hebben Martien, Erica, Montana en Maxime vreselijk te lijden onder de huidige economie in Nederland. Dus denk erom lieve mensen, niet klagen als je aan het einde van de maand geen geld hebt om eten te kopen of je gasrekening te betalen, de familie Meiland heeft het pas écht zwaar.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 3 van seizoen 8 van Chateau Meiland gemist en ben jij benieuwd naar hun kluskleding voor het pension Code Rosé in Noordwijk? Kijk dan het nieuwe seizoen terug op Kijk of NLziet.

Beeld bron: (c) Tom Cornelissen

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 8 Chateau Meiland 2023