Chateau Meiland: Hoe overleef je een aflevering van de Meilandjes?

Chateau Meiland – maandag 20:30 SBS6

‘Wijnen, wijnen, wijnen’, het motto waarmee de familie Meiland wereldberoemd in Nederland is geworden. In het kader van ‘hoe maak ik de afleveringen van Chateau Meiland en het gemekker over pension Code Rosé draaglijk om naar te kijken’, heb ik besloten om het advies van de luidruchtige familie op te volgen. 

Toen ik gistermiddag in de supermarkt voor het wijnschap stond, was ik enigszins overdonderd door de hoeveelheid verschillende wijnen in het schap. Best een leuk motto dat ‘wijnen’ van de Meilandjes, maar ze hadden toch op zijn minst erbij kunnen zeggen welk soort wijn je hiervoor moet gebruiken. Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik rood, wit, rosé en mousserende wijn in mijn winkelmandje gegooid. 

Er is geen ontkomen meer aan

Nu is het moment dan toch echt aangebroken. De gevreesde maandagavond waarop elke week een aflevering van Chateau Meiland wordt uitgezonden op SBS6. Ik zit klaar voor de tv met voor mij op tafel vier wijnglazen en flessen van het alcoholische goedje. Uiteraard heb ik een methode bedacht om het ‘wijnen, wijnen, wijnen’ op de juiste wijze uit te voeren. Rosé staat voor Martien met zijn Code Rosé pension fantasie, rode wijn hoort bij lawaaipapegaai Maxime, de ietwat wrange witte wijn past uitstekend bij Erica en bubbels zijn ter ere van de meest normale telg van de familie Meiland, oftewel Montana.

Het duurt niet lang voordat ik de eerste slok rosé achter mijn kiezen heb. Als je bij elke ‘Wat gooeeeed’, ‘O meid’, ‘Pas op!’ en ‘Ericaaaaa’ die uit de strot van Martien komt een slok neemt, gaat het best hard kan ik je zeggen. Van de rode wijn sijpelt er ook al gauw een flinke sloot door mijn slokdarm. Met de witte wijn heb ik aanzienlijk meer moeite. Jemig wat is die troep zuur zeg, net als de opmerkingen van Erica Meiland overigens. Ik baal dat Montana niet wat meer haar mond opentrekt, want ik verlang naar frisse bubbels.

Naar de notaris

Tegen de tijd dat de familie Chateau Meiland verlaat om het koopcontract voor pension Code Rosé te ondertekenen, ben ik al zo teut als een boterpieleke. Ik lig dan ook dubbel van het lachen om de gezichtsuitdrukkingen van de overige aanwezigen op het notariskantoor. De verkoper van het voormalig pension Kristina wil zelfs niet eens herkenbaar in beeld en dat kan ik me goed voorstellen. Sommige dingen wil je nou eenmaal het liefst zo gauw mogelijk vergeten.

De Meilandjes weten van het koopcontract tekenen een ware spektakelshow te maken, maar ja zelfs van iets simpels als naar het toilet gaan om te poepen wordt al een Broadway waardige theatervoorstelling gemaakt door die lui. Het is een kwestie van tijd voordat Chateau Meiland de musical uitkomt. Nou ja, zolang we ons aan het motto ‘wijnen wijnen wijnen’ houden, overleven we dat ook wel weer, toch?

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 8 Chateau Meiland 2023