Chateau Meiland: Geen idee hoe Martien een ID-kaart aanvraagt

Chateau Meiland

Er wordt gedanst, er wordt gelachen, er wordt gek gedaan én er wordt zichtbaar heel erg genoten. Waar kijk ik naar? Ik zat toch midden in een aflevering van Chateau Meiland? Die serie met die hysterische, mopperende, gillende en meest schreeuwende familie van Nederland?

Het keerpunt blijft uit

Met het huwelijk van Maxime Meiland en Leroy in het verschiet, is het tijd voor dansles. Erica en Martien Meiland zijn ook van de partij. Al op de parkeerplaats bij het danscentrum is er instant gezelligheid. Leroy gooit zijn heupen los en al huppelend en lachend gaat het gezelschap naar binnen. Op dit moment ben ik nog niet verrast. Er komt namelijk altijd een keerpunt bij de familie Meiland.

Het is dus een kwestie van tijd voor Martien naar Erica zal gillen dat hij ‘er helemaal klaar mee is!’ Of zal het Maxime Meiland zijn, lichtelijk teleurgesteld over de dansmoves van Leroy, die gaat schreeuwen ‘nou als het zo moet Leroy dan trouwen we wel niet!’ Misschien stapt er wel iemand letterlijk en figuurlijk op de tenen van de ander en krijgen we een ‘au… g*dverd*mme!’

Lekker rammen

Niets. Er gebeurt werkelijk h.e.l.e.m.a.a.l. niets negatiefs. Het is een grote gezellige fijne bende daar in die dansschool. Maxime en Leroy oefenen hun openingsdans en genieten daarvan als een malle. Erica en Martien Meiland halen hun dans skills op en hebben daar zichtbaar plezier in. Ik weet niet wat me overkomt. Wat een verademing na veertig minuten van hetzelfde als altijd.

Er werd namelijk wéér gesloopt. Montana Meiland sloeg het gat naar de keuken eruit en Erica ramde een barretje uit het tuinhuis. Dat daar nog een stroompunt doorheen loopt zal haar worst zijn. Rammen met die handel. Sterker nog, ze tracht zelfs het stroompunt er met een hamer uit te tikken. Gesteun en gedoe tijdens het verhuizen van de inventaris uit de garage naar de vliering én gegil tijdens het plaatsen van een tuinornament. Mooi woord trouwens voor zo’n afzichtelijk ding.

Waanzinnig is een waanzinnig woord

Maxime Meiland vindt en passant een leuk chateautje online wat echt ‘WAANZINNIG’ is. Meid wanneer heb je besloten dat waanzinnig hét woord van dit seizoen moest zijn? Wanneer Martien en Maxime vervolgens ook nog, tot twee keer aan toe, applaudisseren van waanzinnigheid kan ik slechts nog denken ‘wat een waanzin!’ De makelaar wordt gebeld en ik durf te wedden op mijn mooiste handtas dat dit chateau de rode draad gaat zijn van het volgende seizoen. Hmm… misschien moet ik die tas niet inzetten. Kan ook te gek natuurlijk.

Geen idee

Martien Meiland is nog altijd zijn paspoort kwijt en Maxime vraagt hem waarom hij niet gewoon een ID-kaart neemt. Martien heeft ‘geen IDee.’ Als hij zijn BSN moet invullen bij de aanvraag voor een ID-kaart pakt hij er een enorme loep bij. ‘Ja die lettertjes zijn belachelijk klein.’ Een leesbril wil hij niet, dat staat veel te oubollig. Je hebt gelijk hoor Martien, zo’n Inspector Gadget loep staat veel hipper.

Nog een seizoen Chateau Meiland. Je kan er iets van vinden, dat doe ik ook, maar het is nu eenmaal wat het is. Wat mij betreft had de aflevering van vandaag de laatste geweest. Dat klinkt niet alleen onaardig, maar is het ook. Sterker nog het is best lomp, maar ik meen het wel. Zeggen ‘ze’ niet altijd dat je moet stoppen op je hoogtepunt?

Er is altijd hoop

Deze aflevering van Chateau Meiland was een hoogtepunt. Zo blij en vrolijk als tijdens de dansles heb ik de Meilandjes namelijk nog nooit gezien en het zou een prachtige afsluiter zijn geweest. Laten we het positief benaderen, we hebben de bruiloft van Maxime en Leroy nog tegoed. Bruiloften zijn doorgaans vrolijk. Er is nog hoop.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / TALPA

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Chateau Meiland gemist? Kijk dat terug hoe vrolijk Martien Meiland danst op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 8 Chateau Meiland Seizoen 7