Boerderij van Dorst: De seksuele grappen vliegen de pan uit

Boerderij van Dorst

‘Jij moet echt weg nu’, hoor ik Splinter Chabot tegen Raven zeggen. Als je net als ik Boerderij van Dorst vooral leuk vindt vanwege Raven en niet zozeer vanwege de gasten, dan snap je dat deze opmerking mij niet in de koude kleren gaat zitten. Splinter Chabot en Ferry Doedens hebben het in aflevering 3 van Boerderij van Dorst zo gezellig, dat de ‘hostvrouw’ van het programma klaarblijkelijk onbelangrijk lijkt te zijn. Ik geloof dat Raven beter meteen diens biezen kan pakken, want het belooft een hete aflevering te worden. 

Toeval bestaat niet

Ferry Doedens; acteur, zanger, erotisch model én presentator is vandaag te gast bij Raven en ook Splinter Chabot;  voorzitter JOVD, presentator en schrijver doet zijn intrede op Boerderij van Dorst. Dat beide heren vallen op het mannelijke geslacht, zal geen geheim zijn. In zijn boek Confettiregen schrijft Splinter over zijn coming out. En levert Ferry, in zijn rol van Lucas Sanders uit de serie GTST, een bijdrage aan de homo-emancipatie. Raven krijgt het met deze twee heren in elk geval te verduren. 

Wie heeft het mooiste pakkie aan?

Terwijl Splinter Chabot over het terrein paradeert van boerderij van Dorst, hoor ik hem zeggen dat hij vroeger een paardenmeisje was. Hoe cliché ook, ik zie het hem zo doen. Dit stijlicoon met zijn circusachtige kledingstijl past perfect bij de dressuursport. Een beetje fleurigheid zal op zo’n paard vast niet misstaan. Met zijn slanke lijf kan Splinter wellicht nog even al paardrijdend op zijn handen staan en door hoepels springen. De man geeft zelf aan van alle markten thuis te zijn, dus ik zie hier een nieuwe kans. 

Ferry daarentegen ziet eruit alsof hij uit de film New Kids is gestapt met zijn airmaxjes, gouden ketting en snorretje. Zijn kapsel laat alleen te wensen over. Maar laten we eerlijk zijn, Ferry ziet er zelfs in een groene vuilniszak nog goddelijk uit, dus het is ‘m vergeven. 

Elk huisje heeft zijn kruisje

Dat Ferry Doedens de uitnodiging op Boerderij van Dorst zo spannend zou vinden, had ik niet achter hem gezocht. Openlijk vertelt hij dat hij op de heenweg een paniekaanval kreeg en bij een tankstation is gestopt om zichzelf weer rustig te krijgen. Raven is zo lief hem een kamilletheetje aan te bieden, voordat het harde werken gaat beginnen. 

‘Eet jij wel goed?’, hoor ik Raven zeggen. In een split second zie ik mezelf weer zitten in het klaslokaal van de middelbare school. Te midden van de les staat mijn mentor voorovergebogen aan mijn bureau en kijkt mij onbeschaamd recht in de ogen aan. Ik forceer mezelf om weer naar het tv-scherm te kijken om te horen hoe Splinter op deze nogal intimiderende vraag reageert. 

‘Hoezo, vind je me te dun?’, roept ‘ie meteen gevat terug. Ik weet niet meer precies hoe ik reageerde op deze vraag, maar ik weet wel dat ik heel verontwaardigd was. Later kwam dan ook het besef dat mijn mentor dacht dat ik anorexia had. Pijnlijk vond ik het, aangezien ik als een bouwvakker hele broden naar binnen werkte tijdens de lunch. Ik krab mezelf wel achter mijn oren, wanneer ik hoor dat Splinter nog niks gegeten heeft.

Erotisch gelul

Terwijl ik me afvraag hoe Raven met Mister Paniekaanval en Mister Vastdag aan het werk gaat, lukt het Splinter toch om zijn kluspakkie aan te trekken. ‘Heb jij wat met kleren of doe je het liefst gewoon je kleren uit?’, krijgt Ferry naar zijn hoofd geslingerd, wanneer hij met Raven even apart zit. 

Terwijl Ferry vertelt over zijn erotische ervaring die viral ging, schieten de beelden van zijn leuter in moeder’s wasbak door mijn hoofd. Toch handig dat zijn goedje meteen wordt opgevangen, niet? Ik hoop alleen voor zijn moeder dat ze niet thuis was of überhaupt deze beelden ooit onder ogen heeft moeten komen…

‘Ik laat het je wel ff zien.’ Terwijl Raven een rolberoerte krijgt, vraag ik mij af waar deze aflevering in hemelsnaam naartoe gaat. Raven van Dorst geeft aan best te willen helpen als er een filmpje moet worden geschoten voor Only Fans. En wanneer Splinter terugkomt en zegt dat zijn broek vies mag worden, zie ik wel mogelijkheden, jullie ook?

Laat de kinderen het maar niet horen

Dat de mannen het sjouwen van een paar plankjes beter aan ‘de zware jongens’ kunnen overlaten, hadden jullie vast al kunnen raden. Gaten boren kunnen ze daarentegen als de beste. Ook hier mogen seksuele grappen over en weer niet ontbreken. 

Wanneer Ferry Doedens en Raven onderweg zijn om een kast voor op boerderij van Dorst te kopen, laat Ferry zijn nieuwe nummer horen. Raven houdt wijselijk diens mond dicht, maar het hoofd van Raven spreekt daarentegen boekdelen. ‘Dit is gewoon een commercieel liedje hè.’, zegt Doedens. Nou Ferry,  dat snapt Raven wel hoor. En als je Raven wat beter kent, dan snap je ook dat ‘commercieel’ niet in diens straatje past. 

In de winkel weet Ferry meteen twee kleine kinderen voor zijn karretje te spannen als het aankomt op het vervoeren van de kast. ‘Zouden jullie een eurootje willen verdienen?’ Treurig vind ik het, nadat ik heb gehoord dat ‘ie met zijn ‘nieuwe werk’ heel wat duiten verdient. Dat die kinderen het dan met een miezerig eurootje moeten doen, vind ik dan ook erg schraal. Het is dat ze hem niet herkennen, want anders…

Mondje open

Ferry heeft een overheerlijk pastagerecht gemaakt en wil daar graag samen een wijntje bij drinken. Splinter heeft al een jaar geen alcoholische versnaperingen aangeraakt, vanwege al zijn harde werken. Dat die man in het verleden zijn kaken niet meer open kon doen, vind ik behoorlijk heftig. Het past overigens wel helemaal binnen het ‘Intermittent Fasting’. Als hij dit serieus wil blijven volhouden, zou ik ‘m aanraden nog een tandje harder te gaan werken. Dat er dan naast een banaan, ook niks anders meer inpast even daargelaten.

Als de zon haar stralen weer laat schijnen, helpt Ferry Doedens de wietplanten op boerderij van Dorst knippen en mag Splinter Chabot helpen met het bottelen van het bier. Uiteraard moet het bier ook even geproefd worden. ‘Zoetig en met een stout randje’, zo luidt de omschrijving. Een echt Raven biertje dus. Zelfs Splinter zet zijn alcohol-principes aan de kant en zet gretig zijn lippen om het bierflesje. Terwijl Raven van Dorst bijna een paniekaanval krijgt omdat er geen bier meer uit het vat komt, vind ik het voor vanavond wel goed geweest. Toedeloe! 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Boerderij van Dorst te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 3 van Boerderij van Dorst met Ferry Doedens en Splinter Chabot gemist? Kijk seizoen 3 van Boerderij van Dorst en alle bijzondere gasten terug via NLZiet of NPOPlus.

Beeld bron:  Still Tv NPO 3 / BNNVARA / Boerderij van Dorst

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 3 boerderij van dorst 2022