Beste Zangers: Ferdi geniet van spacy Rox en rappende Nielson

Beste Zangers 2022 

Na zes afleveringen van Beste Zangers is er nog maar één bekende Nederlander over en dat is Ferdi Bolland. Natuurlijk heb ik ooit weleens gehoord over de gebroeders Bolland, maar daar zou ik je echt niet veel over verteld kunnen hebben. Nu wel en wat heeft hij, samen met zijn broer, een mooie carrière achter de rug.

Rapper Nielson

Het is niet vaak gebeurd, maar Nielson mocht deze aflevering starten. Hij kiest voor een nummer dat geschreven is door Ferdi, Vienna Calling, en gooit er een Nielson sausje overheen. Met Valse hoop krijgt Niels het weer voor elkaar om een feestje te bouwen in het natte Sevilla. Om indruk te maken op Ferdi gooit hij alles in de strijd en mogen we genieten van een rappende Nielson en dat is puur genieten. 

Ferdi vertelt over zijn jeugd en zijn tijd in Zuid-Afrika met zijn ouders en broers. Daar werd hij niet gewaardeerd als zanger, maar in Nederland kwam hij in contact met Herman van Veen en die zag iets in de broers Bolland. Claudia grijpt haar kans en zingt Rozengeur en Maneschijn van haar grote idool Herman. Niet iedereen lijkt het nummer te begrijpen, maar Ferdi en Claudia genieten zichtbaar. Zagen we daar nou een traantje bij Blanks?

Van disco Rox naar cowgirl Sarita

Voordat we verder gaan… Roxeanne vertelde dat haar held André Kuipers is. Whut? Dat is even informatie die we moeten verwerken. Wie had gedacht dat Rox fan zou zijn van een astronaut? Ik moest hier toch even om grinniken. Het houdt nog niet op, want ze gaat ook nog eens in het Engels zingen. Met haar lage, zwoele stem wordt Spaceman opeens een sexy nummer en ze doet het nog goed ook.

We blijven even met open mond naar de tv kijken, want Sarita zingt Rhinestone Cowboy, een countrynummer. Gewapend met een cowboyhoed zingt ze het nummer alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Dit nummer staat voor Ferdi voor de Amerikaanse droom die hij uiteindelijk ook geleefd heeft. Yihaaaaa!

Helden

Ken jij de Duitse zanger Falco? Hij is de zanger van Rock Me Amadeus, Jeanny en Vienna Calling en die nummers kent iedereen. En die nummers zijn, jawel, geschreven door Ferdi en Rob Bolland. Ferdi vertelt een schrijnend verhaal over Falco en Blanks pakt zijn kans om een nummer van Falco te zingen. Hij kiest voor Jeanny, waarbij hij de coupletten naar zijn eigen hand heeft gezet. Het wordt een heel tof, jaren 80 nummer.

Jaap gaat voor een heel ander nummer en kiest voor het voetbalnummer Helden. Ferdi krijgt in deze uitzending heel veel liefde, complimenten en hij wordt als held bestempeld. Al weken kan ik zien hoe ontzettend dankbaar, aardig en lief Ferdi Bolland is. Deze man zit heel goed in zijn energie en geeft dit door. Alle BN’ers op de bank voelen dit en hebben hem in hun hart gesloten. Het lied Helden is een mooie afsluiter van deze regenachtige avond in Sevilla. 

Tijd om te proosten

Ferdi vindt het lastig om te proosten op iemand, omdat hij van elk nummer genoten heeft. Hij kiest uiteindelijk voor Jaap. Volgende week is alweer de laatste uitzending van Beste Zangers 2022, maar misschien wel de leukste uitzending. We gaan duetten zingen. Ik kijk ernaar uit. Jij ook? 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Beeld bron: Foto Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 7 van Beste Zangers gemist? Kijk dan terug op NLziet of NPO Plus.

Home » Televisie » aflevering 7 Beste Zangers 2022