Beste Zangers: Diep respect voor sterke vrouw Sarita Lorena

Beste Zangers 2022

Aflevering 6 van het vijftiende seizoen van Beste Zangers stond in het teken van de beeldschone Braziliaanse Sarah de Sousa Gonçalves, artiestennaam Sarita Lorena. Zes weken geleden had ik nog nooit van haar gehoord en nu heb ik mee zitten sniffen tijdens haar aflevering. Wat hadden de Beste Zangers van 2022 voor haar in petto?

Als ik zo uit mijn bed zou komen…

Claudia de Breij heeft de opdracht gekregen om het ontbijt naar Sarita Lorena te brengen. Sarita loopt nog in haar Ajax-outfit rond en lijkt net uit bed te komen. Als ik zo elke ochtend mijn bed uit zou komen, zou ik me nooit meer wassen. Zelfs ’s ochtends vroeg ziet deze latina er prachtig uit. Ze heeft er zin in! 

De aflevering start met Blanks en hij zingt een nummer van Sarita zelf So Pra Mim en vertaalt het naar Your love is all I got. Ondertussen lijkt alles wat hij zingt een wereldhit te kunnen worden, dus ook dit nummer. Iedereen, inclusief Sarita, geniet van het nummer. Nielson kan zijn hoofd weer eens niet stil houden en dat is een goed teken.

Tranen met tuiten

Al snel blijkt dat Sarita Lorena veel lastige periodes in haar leven heeft gehad. Ze is opgegroeid in Brazilië bij haar opa en oma en toen ze 9 jaar was is ze verhuisd naar Zeeland. Zie je het voor je? Van het warme Brazilië naar de winter in Zeeland. Claudia zag dat plaatje helemaal voor zich en schreef het nummer Ze zingt voor jou. Voordat Claudia begint met zingen is er een filmpje voor Sarita van haar opa en oma. Alle sluizen gaan direct open.

Als Sarita vertelt over haar relatie met haar verslaafde ex blijven de tranen komen. Op dat moment blikt ze terug op de moeilijkste periode uit haar leven en hoe ze daar goed uit is gekomen. Ferdi zingt een nummer dat voor haar belangrijk was in die periode, namelijk The Climb van Miley Cyrus. Hij maakt er een eigen Nederlandse versie van. Erg mooi en persoonlijk. *

Gelukkig is daar Niels

Nielson probeert er altijd weer een feestje van te maken en krijgt het voor elkaar om Sarita weer te laten lachen. Hij vertaalt het nummer Lagrimas naar Tranen liegen; een heftige tekst in een gezellig jasje. Tijd om weer te swingen en dat doet iedereen.

Sarita Lorena blijkt een ondeugende latina te zijn en Roxeanne Hazes pakt haar kans direct. In plaats van een zwaar liedje met een boodschap kiest ze voor seks. On Top is een nummer voor in de slaapkamer en met de stem van Roxeanne krijg je het vanzelf wel warm. Wat heeft ze dit nummer goed gezongen en wat een leuk nummer is dit van Sarita. Aanradertje om op te zoeken in Spotify.

Compleet

Sarita vertelt over haar carrière. Haar ouders hebben altijd achter haar gestaan, maar wilden wel het beste voor haar. Ze heeft alle kansen met twee handen aangepakt en begint nu echt een naam om te bouwen. Het wordt tijd om haar in Nederland meer podium te geven.

Jaap Reesema sluit de aflevering af met een vertaling van Completo, een nummer van de Braziliaanse Ivete Sangalo. Compleet gaat over de band die Sarita heeft met haar moeder. Ook nu weer komen de tranen bij Sarita, maar dit keer zijn het tranen van liefde. Wat doet Jaap dit weer goed.

We sluiten, zoals elke week, de aflevering af met champagne. Sarita proost op Tranen liegen van Nielson. Goede keus. Volgende week duiken we in de wereld van Ferdi Bolland en daar ben ik stiekem ook wel erg benieuwd naar. Maar eerst proosten wij bij Tv-Vrouw op de enorme kracht van Sarita Lorena!

*In maart waren de opnames van Beste Zangers en in augustus is Sarita haar grote liefde verloren.

Beeld bron: Still Tv NPO 1/ AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 6 Beste Zangers 2022