Beste Zangers: Claudia is lekker zenuwachtig

Beste Zangers 2022

Terwijl ik de playlist van Beste Zangers op de achtergrond aan heb staan, schrijf ik deze column over de derde aflevering van Beste Zangers. De aflevering stond in het teken van Claudia de Breij en wat heb ik genoten van haar positieve energie. Alle artiesten vonden het spannend om voor haar te zingen, omdat ze toch als een voorbeeld wordt gezien. Zelf was ze ‘lekker zenuwachtig.’

Herman van Veen, Neil Diamond en Ramses Shaffy

Het wordt al snel duidelijk door welke artiesten Claudia de Breij geïnspireerd is: Herman van Veen, Neil Diamond en Ramses Shaffy. Deze drie namen komen op verschillende momenten in het programma terug naar voren. 

Blanks mag het programma aftrappen met het nummer Ik mis je zo graag. Hij vertaalt het nummer naar Now I know what love is en het swingt de pan uit. Niemand kan stil zitten en vooral Nielson gaat lekker op het nummer. Gelukkig heb ik deze keer geen ‘Wham!’ gevoel bij dit nummer van Blanks, maar word ik er erg blij van. Claudia geniet zichtbaar.

Ferdi gooit het over een andere boeg en blikt terug op het leven van Claudia de Breij. Vroeger was ze namelijk een heel introvert meisje en zat ze liever alleen met haar neus in de boeken. Hoe anders is ze nu? Ferdi zingt het nummer At Seventeen van Janis Ian. Hij kan zo mooi zingend vertellen en maakt het lied heel persoonlijk. Wat een rust brengt deze man. 

Daar komen de tranen

Roxeanne Hazes kiest voor het nummer Ik drink van Ramses Shaffy. Een keuze met een persoonlijk tintje voor Roxeanne en dat merk je ook zodra ze begint te zingen. Claudia heeft al snel tranen in haar ogen en volgens mij had Sarita het ook moeilijk. Ik vind Roxeanne erg bijzonder, dus ik vond het nummer ook weer prachtig. 

Jaap kiest ook voor een tranentrekkend nummer, want hij heeft gekozen voor Deze armen. Claudia heeft dit nummer ooit eens samen met andere songwriters geschreven voor een musical en Jaap vond het een perfecte pophit. Alles wat hij uit zijn mond laat komen is klaar voor de Top 40, dus ik begrijp wat hij zegt. 

Mag ik dan bij jou?

Het duurde even, maar Sarita gaat de grootste hit van Claudia zingen: Mag ik dan bij jou. Ze geeft het nummer een Braziliaans tintje en het swingt een beetje. Ik vond dit lastig. Sarita zingt erg mooi, maar ik weet niet of je dit nummer moet veranderen. Terwijl Jan en Claudia samen aan het dansen waren, wist ik niet goed wat ik met deze versie aan moest. Zodra ze in het Portugees begon te zingen, kon ik er veel meer van genieten. 

Nielson mag deze aflevering alweer afsluiten en kiest voor een persoonlijk liedje van Claudia en haar vrouw Jessica: I just can’t help believin’ van Elvis Presley. Natuurlijk heeft hij zijn eigen Nederlandse versie gemaakt: Recht mijn ziel in. Hij wil de aflevering weer luchtig afsluiten, maar Claudia zit meteen al met tranen in haar ogen. Nielson bespeelt zelf de gitaar en zingt weer een heel fijn nummer. Hij weet precies wat hij aan het doen is. Held!

Nog even nagenieten

We hebben weer zes liedjes gehoord en de aflevering zit erop. Claudia mag vertellen op wie we gaan proosten en ze kiest voor Roxeanne Hazes. Zo logisch. Ondertussen is mijn playlist afgelopen en heb ik mijn column weer op papier staan. Ik heb nu alweer zin in volgende week donderdag. Jij ook?

Beeld bron: AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 3 Beste Zangers 2022