Bed & Breakfast: Logeren tussen ouwe meuk is hartstikke leuk

In deze aflevering van Bed & Breakfast gaat het om drie verschillende boerderijen. De B&B koppels laten zien hoe ze met kringloopspullen en afgedankte meubels die ze op straat vinden een logeerplek creëren. De vriendelijke eigenaren in de hoofdrol van het Omroep Max Bed & Breakfast programma zijn de zusjes Maud en Joyce in Overijssel, Jaap en vrouw Jeanet in Groningen, en Albert en Johan die eveneens in Groningen gevestigd zijn.

De Bed & Breakfast van Maud en Joyce in Overijssel

Zusjes Maud en Joyce hebben de boerderij in Overijssel omgetoverd tot Bed & Breakfast. De boerderij is al generaties in bezit van familie en de twee zussen hebben de authentieke elementen van de ruimtes omgetoverd naar een perfecte logeer- en ontbijtgelegenheid. 

Als de andere deelnemers van het programma Bed & Breakfast komen logeren, worden die meegenomen naar een kaasmakerij. Er is altijd één persoon die geen hap wil nemen van de heerlijke zachte, gele lekkernij waar muizen zo verzot op zijn. Gelukkig is er voor de anti-kaas-vreter ook worst om van te genieten. Zelf zat ik eerlijk gezegd wel even te watertanden bij het zien van het overheerlijke kaasplankje. Ik had net een bakje yoghurt gegeten met mijn stomme kop. Achteraf gezien was een borrelplankje met verschillende kaassoorten een veel beter idee.   

De B&B van Jeanet en Jaap in Groningen

Omroep MAX laat zien dat een goed huwelijk een gunfactor is. Als getrouwd stel is het meestal de vrouw die het roer om wilt gooien. Jeanet heeft met haar gemotiveerde ambitie haar man Jaap overtuigd om een Bed & Breakfast in Groningen te beginnen. In het idyllische boerderijtje kunnen de gasten slapen op een verdieping boven de kelder. 

Jeanet en Jaap laten creatief zien hoe je er met kringloopspullen en afgedankte stoelen een gezellige Bed & Breakfast van kan maken. Een leuk detail is dat oude koffers gebruikt zijn als boekenplank boven het bed. Gelukkig hangen de gekleurde valiezen goed aan de muur. Je moet er toch niet aan denken dat je in je slaap een kist met scharnieren op je kop krijgt. Dan wordt het wel een heel lang dutje.

Overnachten in Groningen bij Albert en Johan

Het laatste bezoek is aan de Bed & Breakfast van Albert en Johan uit Groningen. Twee mannen die een onbewoonbare bouwval eigenhandig hebben gerenoveerd. De logeerkamers hebben allemaal een bloemennaam gekregen. De Papaver suite is met smaak ingericht en de Acacia kamer brengt met details van afgedankte spullen een chique geheel. 

Zusjes Maud en Joyce uit Overijssel en Jaap en Jeanet uit Groningen gaan onder begeleiding van Albert en Johan een wandeling maken in de ongerepte natuur rondom de Bed & Breakfast. Het landschap is intens groot en er leven verschillende dieren in vrijheid. In gedachten zie ik Stampertje en Bambi vrolijk rennen tussen de bomen in de bossen. Met het avontuurlijke logeerpartijtje zijn Albert en Johan terecht de winnaar in deze aflevering van Bed & Breakfast.

Tweedehands spullen zijn hip

Alle deelnemers hebben met hun prachtige slaap- en ontbijtgelegenheid hun beste kant laten zien. Oude afgedankte tafels, stoelen en kasten kregen een tweede leven. Omroep MAX weet dat oude meuk voor veel gasten een herinnering zal geven als ze overnachten in een Bed & Breakfast in Groningen of Overijssel. 

Antiek is niet oud of klassiek, het is zelfs hartstikke modern voor een B&B. Het zijn nieuwerwetse spullen die een herinnering geven als jij of ik een nachtje logeren bij een van de deelnemers van Bed & Breakfast. Ik heb genoten van de aflevering en de inrichting van de boerderijen geeft mij zeker inspiratie om mijn huis te pimpen. Er is werk aan de winkel! Eens kijken welke kringloopwinkel er op dit uur nog open is.

Klik hier om naar alle artikelen over Bed & Breakfast te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Bed & Breakfast op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 17 van Bed & Breakfast elke maandag om 21:37 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Bed & Breakfast / seizoen 17 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 17 Bed & Breakfast 2023