B&B Vol Liefde: Krijgt Desiree een tweede kans na het augurkendrama?

B&B Vol Liefde

‘Ieki Doekoe’ Dirk en Natasja, een meer slaapverwekkende combinatie bestaat er niet in het B&B Vol Liefde land. Korte nietszeggende gesprekken en alvast oefenen hoe de sleur voelt van een eeuwigheid getrouwd zijn. Hoe krijg je het voor elkaar om binnen een paar dagen al zoveel saaiheid te verzamelen?

Dirk doet zijn best om er kek uit te zien en over te komen als een jonge vent, maar gedraagt zich als een ouwe klaphark. Tel daarbij op een haperend geheugen, waardoor zelfs een boodschap halen van 2 artikelen al een onmogelijke opgave blijkt, en een voorliefde voor het spelletje op zijn telefoon. Strompelend met veel pijn en moeite uit een sportwagen klimmen en kale biljartbal op zijn achterhoofd. Sorry Dirk, er is geen ontkomen meer aan….je bent oud. Deal with it. Accepteer wat het is, in plaats van te vluchten in dat hippe gedoe. Dát is pas echt leven volgens de leer van de Japanse ‘iekie dai’.

Lieve lezers, is er misschien iemand van jullie al achter wat Dirk toch steeds uitvoert achter zijn laptop? Hij is 20 jaar geleden met pensioen gegaan terwijl hij een ton schuld had. Nu lijkt hij financieel zijn schaapjes op het droge te hebben en is zowel pensionado als ondernemer tegelijk. Dat is toch best opmerkelijk te noemen. En dan doet Dirk ook nog eens bijzonder geheimzinnig over zijn werkzaamheden. Wat doet die man voor magisch trucje op zijn laptop waardoor hij dit luxe leven kan leiden? Candy Crush zal het vast niet zijn, want dan waren we immers allemaal allang miljonair geweest.

Franse Hans

Wie ook niks te klagen heeft op financieel gebied is ‘TweedeHans’. Anders dan zijn naam doet vermoeden hoeft TweedeHans niks tweedehands te kopen om zijn tweede kans in France tot een succes te maken. Al zou een stofzuiger en poetslap nog best goed van pas kunnen komen, maar dat terzijde. ‘FransHans’ heeft het best goed voor elkaar. *kan iemand mij alsjeblieft een tik tegen mijn achterhoofd geven? Ik blijf hangen in deze flauwekul*

Ongelooflijk wat een programma als B&B Vol Liefde met het niveau van een mens doet. Nu was mijn niveau al niet bijster hoog, maar zelfs voor mij is dit een nieuw dieptepunt. Ach ja, het kan altijd erger zullen we maar denken. Zoals bijvoorbeeld die actie van Hans. Een vrouw rijdt helemaal naar Frankrijk om hem te bezoeken en dan als man nog niet eens het fatsoen hebben om even te helpen haar koffers uit de auto halen. Daar scoor je écht geen punten mee. Als ik zijn date was dan keerde ik direct weer om naar huis.

Liefde heeft tijd nodig in B&B Vol Liefde

Voor Martijn is de kans om punten te halen bij Claudia verkeken. Het Groningse feestbeest heeft Martijn gedumpt nog voordat er überhaupt kans in zat dat het wat zou worden. Na minder dan 48 uur houdt Claudia het voor gezien. Aan de ene kant is het heel eerlijk en moedig dat ze dit zo direct aangeeft. Aan de andere kant ontneemt ze zichzelf wel een kans om te ontdekken of er liefde zou kunnen groeien. Liefde heeft tijd nodig. Liefde moet groeien.

Lieve hemel, ik klink nu net als Desiree. Dat is wel heel ernstig. Zou het dan toch besmettelijk zijn? Wie weet heeft Hayriye het inmiddels ook? Nog even en ik flip finaal de pan uit omdat er geen augurken op zout water in huis te vinden zijn. Hoe zou jouw partner reageren als je ex hem op zijn werk belt om te zeggen dat thuis de pleuris is uitgebroken vanwege het gebrek aan augurken? Ik ga het morgens eens uitproberen bij mijn vriend. Dat zal hij vast leuk vinden.

Een boze Hans

‘EersteHans’ was in ieder geval niet bepaald blij met het drama wat zich had afgespeeld. Als een strenge vader wees hij Desiree en Hayriye terecht. Toen Desiree apart werd genomen voor een privé preek, gooide zij al haar acting skills in de strijd. Ze sperde haar ogen zo wijd open als ze kon, leunde voorover en herhaalde de woorden van Hans. Om het effect te versterken legde ze de klemtoon op de laatste lettergreep van elk woord, zodat het vraagteken extra goed hoorbaar was. “Ge-beld? Pa-niek?”

Een totaal ongeloofwaardig stukje manipulatie, waar zowel Hans als de kijker niet intrapt. Toch zijn er ook mensen die vinden dat juist Hayriye fout zat. Zo had Hayriye inderdaad eerder haar grens aan kunnen geven in plaats van wachten tot de bom barst. Maar was dat bij Desiree binnengekomen? Hoe dring je tot zo iemand door? Wat zou jij doen als je in de schoenen van Hayriye had gestaan? Geven we date Desiree van EersteHans nog een tweede kans in B&B?

Klik hier om naar alle berichten over B&B Vol Liefde 2023 en 2022 te gaan.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van B&B Vol Liefde 2022 gemist en wil je de avonturen van Astrid in Oostenrijk, Hans in Italië, Hans in Frankrijk, Ted op Madeira, Richard in Portugal, Martijn in Portugal, Denise in Spanje en Natasja in Frankrijk volgen? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 2 B&B Vol Liefde