Lieve Liselotte: Ligt het aan mij dat al mijn partners vreemd gaan?

Zou je mij advies willen geven?
Ik heb inmiddels al drie relaties gehad waarbij hij vreemd gaat. Hoe kan dat? Ligt dit aan mij of is het gewoon een kwestie van pech? 

Groet, 

Jildou 


Beste Jildou, 

Het eerste waar ik aan denk, is een verkeerde partnerkeuze. Wat trekt jou aan in deze mannen? Is dat misschien juist iets waar je voor op moet passen in plaats van je er door aangetrokken te voelen? Sommige vrouwen houden van ‘spannend’, terwijl er van dit soort spannend alleen maar hartzeer komt.

In de tweede plaats ben je misschien niet zo goed in het lezen van signalen, misschien in combinatie met een zekere naïviteit. Ik hoor vrouwen in therapie weleens zeggen: ‘Ik moet hem natuurlijk vertrouwen, maar dat vind ik zo moeilijk.’

Als vrouwen zoiets zeggen ben ik verbijsterd, want je moet helemaal niets. Vertrouwen is iets wat je mag verdienen. En niet iedereen verdient dat.

Het spreekwoord zegt niet voor niks: ‘Vertrouwen komt per voet en gaat te paard.’ 

Liefs,
Liselotte Visser

Elke week behandeld Gz-Pycholoog, Matchmaker en Married at First Sight deskundige Liselotte Visser een lezersbrief. Zou jij ook zo graag advies willen van Liselotte? Vul dan je vraag nu hieronder in. Als je het fijn vindt mag het natuurlijk anoniem.

Blank Form (#4)

Beeld bron: Leon Fotografie


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!