Lieve Liselotte: Ik ben plotseling verliefd op een man

Mijn naam is Arjen, ik ben 37 jaar en al bijna 15 jaar getrouwd met mijn vrouw. Onze relatie is goed en ik heb alle reden om gelukkig te zijn. Toch heb ik een bepaalde onrust, omdat ik twijfel over mijn geaardheid. Het afgelopen jaar heb ik gevoelens gekregen voor een mannelijke collega. Ik ben hier erg van geschrokken. Het is mij nog nooit eerder overkomen dat ik verliefd werd op een man. Ik ben radeloos en blijf maar piekeren. Ben ik homoseksueel? Moet ik het aan mijn vrouw vertellen? Heb jij misschien advies voor mij, want ik zie door de bomen het bos niet meer.

Groet,

Arjen


Beste Arjen,

Natuurlijk kan het best zijn dat je gevoelens hebt voor een andere man, net zo goed als dat het na vijftien jaar huwelijk kan gebeuren dat je gevoelens kan krijgen voor een andere vrouw.  Dat betekent niet dat je stiekem toch homoseksueel bent, terwijl je al die tijd dacht dat je heteroseksueel was.

De meeste mensen vallen overwegend op mannen of overwegend op vrouwen, maar soms is er iemand op wie je als persoon valt, ongeacht of het een man of vrouw is. Dat blijkt bij veel meer mensen het geval, dan we van elkaar weten, zo blijkt uit onderzoek van onder meer het Sociaal Cultureel Planbureau. Het zou niet uit moeten maken of je, je aangetrokken voelt tot een man of tot een vrouw. En is deze aantrekkingskracht is ook nog eens gebaseerd op oppervlakkige kennis van die persoon.

Mijn advies? Lach erom, accepteer dat je een mens bent en dat hormonen soms een loopje met ons nemen. Het heeft geen enkele zin om erover na te denken. Dit is iets lichamelijks (namelijk hormonen), dat los je niet op met nadenken. Waar het hier om gaat, is of je bereid bent je gelukkige huwelijk op het spel te zetten voor een toevallige aantrekkingskracht. In mijn ervaring is het dat vaak niet waard!

Liefs,
Liselotte Visser

Elke week behandeld Gz-Pycholoog, Matchmaker en Married at First Sight deskundige Liselotte Visser een lezersbrief. Zou jij ook zo graag advies willen van Liselotte? Vul dan je vraag nu hieronder in. Als je het fijn vindt mag het natuurlijk anoniem.

Beeld bron: Leon Fotografie


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Familie Vakanties

  • Relatiedeskundige Mens & Relatie, Gz-psycholoog, schrijver, wetenschappelijk onderzoeker en expert bij Married at First Sight. Moeder, dochter, echtgenote en vriendin. Alles voor de liefde!