De Verraders: Weinig slaap voor de verraders

De Verraders

De eerste aflevering van De Verraders op 1 april. Het klonk als een flauwe grap van RTL4 om de kijkers voor de gek te houden, maar blijkt gelukkig echt waar te zijn. De Verraders is weer begonnen en de nieuwe deelnemers zijn fanatieker dan ooit. Kasteel Havixhorst is ingeruild voor het Limburgse kasteel Erenstein. Presentator Art Rooijakkers is blijkbaar nog niet bekomen van de wintereditie van het programma, want voor het nieuwe seizoen is Tijl Beckand weer opgetrommeld.

Wie zijn de verraders?

Cabaretier Stefano Keizers, Flikken actrice Ortál Vriend en Direct drummer Jamie Westland zijn de gelukkigen van dit seizoen. Of pechvogels, het is maar net hoe je het bekijkt. Leuke kandidaten, maar of het echt de beste verraders zijn valt nog maar te bezien. Met name Stefano en Jamie moeten hun best doen om niet direct al te bezwijken onder de stress. Powerbabe Ortál lijkt aanzienlijk beter met haar nieuwe rol om te kunnen gaan.

Stefano

Dat Stefano een beetje leip is weten we allemaal, maar dat hij zo in de stress raakt als Tijl hem als verrader aanwijst is best verrassend. Elke spier in zijn gezicht staat zo strak gespannen dat spontaan de bloedtoevoer tot zijn hoofd wordt afgeknepen. Zo wit als een lijk probeert hij zichzelf een houding te geven als de overige kandidaten in de raadszaal hun ogen weer open mogen doen.

Jamie

In eerste instantie weet Jamie zich nog redelijk goed te houden, maar als er later op de avond een opdracht wordt gegeven tijdens het Bourgondische diner verspreekt hij zich. Een fout die gelijk opvalt bij Babette. Jamie baalt als een stekker en zou het liefst Babette dezelfde nacht nog uit de weg ruimen. 

Ortál 

Als actrice heeft Ortál wel voor hetere vuren gestaan en ze weet zich prima als onschuldige getrouwe te profileren. Als verrader kan zij ver komen, als tenminste de heren verraders het niet verknallen doordat ze hun zenuwen niet de baas zijn.

Getrouwen

De getrouwen van dit seizoen zijn presentator Toine van Peperstraten, schrijfster Stella Bergsma, actrice Babette van Veen, zangeres Carolina Dijkhuizen, acteur Joep Sertons, nieuwslezer Robbie Kammeijer, verslaggever Aran Bade, presentator Giel de Winter, actrice Esmee van Kampen, model Sylvia Geersen, YouTuber Dionne Slagter, presentatrice Irene Moors en cabaretier Steven Brunswijk. O,ja en niet te vergeten de Frankies, oftewel presentator Frank Evenblij en radiopresentator Frank van der Lende.

Onze verraders krijgen het druk met flink wat deelnemers om te vermoorden. Zal het ze lukken om ongezien weg te komen met de nachtelijke moordpartijen of zijn de getrouwen hen te slim af?

Beeld bron: RTL / William Rutten

Home » Televisie » Aflevering 1 seizoen 2 De Verraders