Voor Hetzelfde Geld: Smeulende vuurtjes en vunzige praatjes

Voor hetzelfde geld

Het wordt afkicken met een grote zak methadon, want ook de zoektocht van de ‘stadverraders’  loopt op zijn einde. En wie of wat gaan we dan het meest missen hè? ‘Madre Familia’ Natas? Of toch Vinod met zijn oogverblindende glimlach? De kandidaten van Voor Hetzelfde Geld misschien? Die zich regelmatig zo dapper openstelden voor de out of the box uitgewoonde kraakpanden, veelal gelegen ergens tussen ‘Nergenshuizen’ en het einde van de wereld. 

Wellicht gevierde winnares Debbie? Zij is met haar monsterscore aan verkochte woningen as we speak de flappen aan het tellen op de Bahama’s. Vinod geeft zich in ieder geval niet zomaar gewonnen. Hij gaat deze laatste sessie nog even vol voor de eer. Handdoekjes in de tas en zwembandjes in de aanslag. Het wordt genieten met de blote voetjes in het zand. We gaan naar Scheveningen. 

In de bloei van je leven 

Zestigers Ton en Marijke hebben elkaar helemaal gevonden en lachen om iedere slappe grap die hun metgezel maakt. Als een stel verliefde pubers kunnen ze hun handen maar moeilijk van elkaar afhouden. Net als ik begin te geloven dat het dus toch mogelijk is om na veertig jaar nog steeds dikke vlinders te voelen fladderen, blijken de twee elkaar in de herfst van hun leven te hebben gevonden. Heerlijk toch, die geraniums geeft een andere bejaarde dakduif maar water. Marijke en Ton gaan samen op avontuur. Hokken op latere leeftijd blijkt in ieder geval een meer dan rendabel businessmodel want ze hebben achthonderdduizend euro’s om er doorheen te jagen. 

Behoefte aan ruimte

Marijke speelt de asking for a friend kaart als ze vertelt dat haar ‘vriendin’ af toe zo’n behoefte heeft aan wat ruimte voor zichzelf. De dame in kwestie zou daarom graag groter wonen én de dikke golftas van Ton, waar ze regelmatig haar nek over breekt, in de hens willen steken. Natas begrijpt het als een geen ander en vraagt thuis regelmatig, vriendelijk doch dringend, of iedereen even op kan rotten uit haar aura. Ton vindt dat dit gesprek helemaal de verkeerde kant op gaat en vlucht het liefst naar de golfbaan. Kan hij meteen zijn geliefde tas van de ondergang behoeden. 

Natas suggereert wat out of the blue dat er vast ook een open haard in de nieuwe woning moet komen. Ondanks dat de woning levensbestendig zal zijn, zijn Ton en Marijke de jongsten niet meer. Gezien de krapte op de huizenmarkt lijkt het haar wel zo sociaal om de optie open te houden om deze twee over een jaar of twintig met zachte hand uit te kunnen roken richting het bejaardentehuis. ‘Maak plaats, maak plaats, maak plaats’. En als het vuur dan gedoofd is, zijn de wolven van harte welkom in haar programma. 

Vloeken in de kerk

Bij de eerste woning in Biezen concludeert Marijke dat ze vergeleken met dit praktisch Middeleeuwse huis nog een jonge blom is en met een huppeltje stapt ze naar binnen. Ze ontdekt direct de speelkamer waar ze Ton kan parkeren als hij op zijn naaldhakjes wil rond paraderen. Oké openheid is één ding, maar ik ben visueel ingesteld dus bewaar die vunzige smalltalk even voor een andere keer guys. 

Dat de wijnklimaatkast gevuld is met melkpakken, doet deze goede poging van Debs regelrecht de das om. Pak snel je biezen Deb en ren voor je leven. Marijke vindt het van de zotte en met haar de rest van Nederland. Dit is vloeken in de kerk.  We kunnen die arme boeren wel blijven teisteren met nieuwe wetgeving, maar de echte klimaatproblemen spelen zich duidelijk in een gehucht in Zuid-Holland af. 

Viva Vehgel

Vinod neemt het vrolijke stel mee naar een nieuwbouw project in Veghel. Welkom in de bouwput, over twee jaar is het één en al weelde Wat maakt twee jaar op een mensenleven voor verschil? Nou in dit geval zo’n tien procent. Voor nu kunnen ze even spieken in een showmodel waar je door de rotzooi het bos niet meer ziet. Marijke en Ton zijn er niet minder enthousiast om, want er staat een massagetafel en Vinod adviseert Marijke om helemaal los te gaan op Rob. Rob weet niet hoe snel hij moet beamen dat Marijke dit al regelmatig doet. Hou even heel snel op met me hoor. Spreken is zilver maar zwijgen is goud. Punt. 

Na nog twee bezichtigingen kiest het gezelligste duo van het seizoen als donderslag bij heldere hemel voor de ‘Vinodwijk’ in Vehgel. Ik kan het nog steeds niet geloven. Proefwonen wordt uiteraard lastig zonder een dak en een voordeur, dus ze hebben een lekker hotelletje uitgezocht. 

Gefeliciteerd Vinod

Vinod springt een gat in de lucht als blijkt dat ze ook daadwerkelijk in Veghel willen wonen. Dat ze twee jaar veel te lang vinden duren en uiteindelijk voor een andere woning gaan waar Debster een dikke vinger in de ‘aankooppap’ lijkt te hebben gehad zien we even door vingers. Vinod zag Veghel het eerst ,dus Veghel is Vinod en Vinod is Veghel. Ik keur ‘m goed jongen, het laatste punt van Voor Hetzelfde Geld voor jou. Je mag met een gerust hart de zomer in.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 8 Voor Hetzelfde Geld