Voor Hetzelfde Geld: Morbide humor en stomende nachten

Voor Hetzelfde Geld 2022

We gaan in aflevering 3 van Voor Hetzelfde Geld naar Almere. Je hebt stadsmensen en dorpsmensen én je hebt Bob en Iris. Die wonen het liefst aan het eind van een hele lange onverharde weg in een bos zonder buren. Ze dromen van wilde zwijnen aan de voordeur en hertjes in de achtertuin, want dat heb je niet in hun huidige woonplaats Almere. Hoewel ik die zwijnen in Almere durf te betwijfelen, zullen de hertjes zich daar inderdaad niet laten zien. Die schieten ze namelijk massaal af, een paar kilometer verderop aan de Oostvaardersplassen. 

Ook bij het stel van deze week weer een lekkere Amsterdamse tongval. Natasja Froger laat zich dit keer niet uit de tent lokken, maar komt naarmate het seizoen vordert wel steeds lekkerder in de wedstrijd. Ze vertelt het stel eerlijk dat vier en een halve ton niet heel veel is. Sneeuwwitje en de zeven dwergen verpatsen hun omgebouwde paddenstoel natuurlijk niet voor een prikkie. De vraagprijs is de vraagprijs en wat reëel is, is reëel. Maar je mag je dromen uitspreken, voegt ze er begripvol aan toe. Natas is vandaag op haar allerbest. Precies zoals we haar het liefste zien. Natasja Froger is de ideale schoonmoeder die ieder schoonkind wil hebben en die iedere schoonmoeder wil zijn. 

Morbide humor

Het eerste huis staat in Espol. De eerste indruk is goed, mooie tuin, vijvertje erbij en een lekkere loungeset. Kom maar door met dat pilsje en die bruine fruitschaal. Onderweg naar boven merkt Iris hangend aan touwtrapleuning en met een guitige knipoog naar Bob op ‘dat je hier in ieder geval in de touwen ken hangen.’ Bob giert en straalt tegelijkertijd.  Iris vraagt zich af of er nog een lijk verstopt ligt onder de massagetafel en Bob weet te vertellen dat het om oma gaat. Grappig, maar morbide. 

Het addertje komt onder het gras vandaan gepiept als ze door het slaapkamerraam inderdaad naar een rij bomen kijken. Stalen bomen aldus Iris. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Wonen in een windmolenpark is niet direct wat ze voor ogen hadden. In ruil voor dit monsterlijke uitzicht krijg je dan wel bijna gratis energie. Maar ja, wat koop je daarvan als je bitterballen continu van je bruine schaal af waaien? 

Debbie en Vinod eat your heart out

Het tweede huis is het ‘out of the box huis’ dat al hun boxjes aanvinkt. Het ligt alleen aan de andere kant van Nederland. Niet zo zeer out of the box, maar out of the richting dus. 

Woning drie staat in Norg en is met haar slaapkamer op de begane grond en verzonken bad een ‘levensloop bestendige woning’, vindt Iris. Echt meid jij hebt Super Debbie en Vinod niet nodig, je verkoopt die tent zelf wel aan je eigen vent. Als klap op de vuurpaal staan er in de tuin een ‘hottob’ en een sauna. Bob moet alle spanningen even kwijt en trekt z’n vrouw naar binnen. Wegwezen met die camera’s. 

Stomende nachten

Tijdens de keuze voor het ‘proefwonen’ maken mijn nieuwe lievelingen het nog even heel spannend door bijna voor het windmolenpark te kiezen. Hou op, schei uit met me, stel me niet teleur. En gelukkig blijkt het een schijnbeweging. De schoenmakers blijven bij hun leest en waaien niet met alle windmolens mee, dus ze gaan naar het huis tussen de echte bomen. Op naar stomende avonden, hangend in de touwen. 

Huiseigenaren Wia en Meine staan het stel al op te wachten. Wia kan nog wat opsteken van de verkoopskills van Iris, want ze vertelt meteen dat geluid van de weg eigenlijk niet te harden is. Zeker niet met het enkele glas. Maar verder is Wia om op te vreten. Ze hoopt dat Iris en Bob er gelukkig worden en ze meent het uit de grond van haar hart. Dat zie je aan alles. Mag ik je een knuffel geven, Wia?

Je kan de weg niet wegnemen

Een eigen huis, een plek in de natuur. En lekker niemand in de buurt die naar binnen gluurt. Nee, helaas niets van dit alles. Een ervaring rijker, maar een illusie armer, moeten ze met lege handen terug naar Almere. ‘Je kan de weg niet wegnemen’, (hij is weer lekker Iris) en in de tuin lijkt het alsof je op de vluchtstrook zit. Zelfs knappe vriend Jeroen in de hottub kon zijn aandacht niet van de herrie afleiden. Voor een ton verbouwen was geen optie en bijna twee uur reistijd enkele reis, gaat zelfs een vrachtwagenchauffeur te ver. Dit voelt enorm onbevredigend. Misschien dan toch nog ff met z’n tweetjes die sauna induiken voor jullie weer huiswaarts keren? 

Beeld bron: Still Tv RTL 5

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 3 van Voor Hetzelfde Geld 2022 gemist? Kijk dan terug op Videoland

Home » Televisie » Aflevering 3 Voor Hetzelfde Geld 2022