Voor Hetzelfde Geld: Een modern sprookje

Voor Hetzelfde geld

Als kind was ik verknocht aan verhaaltjes en aan sprookjes in het bijzonder. Ik was de boekenwurm in de hoek van de kamer die brieven schreef aan Donald Duck. Nog steeds vind ik het bij tijd en wijle heerlijk om mezelf volledig onder te dompelen in een onrealistische schijnwerkelijkheid. Fictie is echter niet direct wat we verwachten in een programma als Voor Hetzelfde Geld.

Men zich stort op doodsaaie zaken als de woningnood en torenhoge hypotheken. En toch heeft deze aflevering alle ingrediënten in zich voor een overheerlijk modern sprookje. Een prachtige prinses, een rijke prins uit een naastgelegen koninkrijk, een steengoede fee en omdat het hier een modern sprookje betreft geen boze stiefmoeder maar een betrokken bonusmoeder. Hier gaan we even goed voor zitten. Ben ik niet veel te oud voor dit soort dingen? Nou nee! Sleur me aan mijn haren mee. Terug naar mijn kindertijd. Laat de nostalgie zegevieren. Er was eens.. 

Wat zeg je?

Annelies en Andreas zijn beiden opgegroeid op het platteland, maar zitten nu opgesloten in een gehorige torenkamer vastgeklemd tussen de ring A10 en het drukste metrostation van Amsterdam West. De uitlaatgassen komen hen de neus uit en de structurele piep in de oren is niet langer te harden. Ze kunnen elkaar al drie jaar niet verstaan. Dat was in de Coronatijd wel lekker maar inmiddels prefereert Annelies de saaie sportpraatjes van Andreas zelfs boven die takkeherrie. Op naar Noord-Holland, waar de uitzichten eindeloos zijn en de stilte oorverdovend. 

Man overboord 

Sportvideo’s maken blijkt een lucratieve business, want ze hebben maar liefst zeven ton te verpatsen. De eerste woning die ze bezichtigen is gelegen in Aalsmeer. Ja, laten we de mensen die al drie jaar niet slapen door de rumoer van de metro vooral proberen te verleiden om naast de artiesteningang van Schiphol neer te strijken! Arme Vinod, hij was zo lekker bezig vorige week, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd. 

Alle hoop is nu gevestigd op onze goede fee, maar ook die schiet niet uit de startblokken. Haar publiek blijkt geen zeebenen te hebben en dat wordt lastig op een woonboot. Zelfs het plezierbootje dat ze er gratis bij krijgen, weet de boel niet te ontdooien. Wegwezen Debs, pak dat bootje en verlaat het zinkende schip nu het nog kan. Never let go, maar nu even wel. 

Een balletje slaan 

Vinod doet nog een dappere poging met een woning in Rijsenhout, maar er is maar één de koningin van het vastgoed en dat is Debster. Laaiend enthousiast is het knappe koppel over de woning die ze heeft uitgezocht. En dat ondanks het feit dat het een ‘ordinaire tussenwoning’ in een nieuwbouwwijk in Limmen betreft. Niet exact naar de wensen die het koppel in de wenslamp gegooid  hadden. Maar soms is het nodig.

Dienen er wat overtuigingen om zeep geholpen te worden en moeten de principes overboord? Dan is Debbie je vrouw. Na tien minuten met deze tijger, weet je überhaupt niet meer dat je ooit ergens een eigen mening over had. In de wetenschap dat er ook nog een tennisbaan naast de deur ligt, is de keuze zo klaar als een klontje. We gaan proefwonen in Limmen en we nemen ons bakbeest van een tv gezellig mee. 

Keurige vleeskeuring

Eenmaal geïnstalleerd geniet Annelies van de rust en de stilte. Mathias deelt helaas nog niet mee in feestvreugde, want hij wordt knettergek van het helse lawaai van haar klapperende eierstokken. De nieuwe buurtjes weten niet hoe snel ze het nieuwe vlees in de kuip moeten komen keuren en maken een beleefd praatje. Vooral de buurman  is diep onder de indruk van zoveel pracht en praal. Hij neemt zich spontaan voor de tennisclub eens wat vaker te bezoeken. Vooral het damestennis kan wel wat toeschouwers op de tribune gebruiken. 

Happy ending

De prins en de prinses stevenen af op een happy end, maar Mathias is daar toch wat voorzichtig mee gezien de voortplantingsdrift van zijn vriendin. Voor het zingen de kerk uit dan maar, alleen dit huis gaat hij niet meer verlaten. Maar wat doet hij dan met die hongerige wolven, die zijn huis onder zijn kont vandaan proberen te bieden? Het advies van de ‘Goede vastgoed fee’  is duidelijk; “Put your money where your mouth is.” Overbieden met die hap.

Blije bonusmoeder Natas zorgt deze week voor de cliffhanger en maakt het ongenadig spannend. Maar zoals het een eervol sprookje betaamt, loopt het uiteraard goed af. Andreas deed het hoogste bod, de wolven zijn afgedropen en het kasteel in Limmen heeft een nieuwe koning en koningin. En ze leefden nog lang en gelukkig…

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 6 Voor Hetzelfde Geld