Voor Hetzelfde Geld: Eindelijk geen hipster, maar een rasechte Amsterdammer! 

VOOR HETZELFDE GELD 2022

Ik moet even bijkomen van alle liefdes die recentelijk op de nationale televisie ontsproten zijn. Na wekenlang gezwijmeld en geschaterd te hebben om de avonturen van de B&B Vol Liefde deelnemers, is het nu tijd geworden om het normale leven weer op te pakken. Bij Harmjan & Astrid kwam alles goed en ze leefden nog lang en gelukkig. Maar ik niet! Want wat moet deze ‘sucker for happiness’ nu zonder haar antihelden? Gelukkig kunnen we met Voor Hetzelfde Geld meteen een doorstart maken naar lovebirds die al wat verder in het proces zitten. De roze bril ligt bij de deelnemers van Voor Hetzelfde Geld inmiddels te verstoffen in de hoek van hun minuscule kippenhok veelal gelegen in hartje randstad. 

Op de bank met Natasja Froger

Na twee jaar tot elkaar te zijn veroordeeld dankzij de Big C, zijn ze elkaar zo ontzettend zat dat ze de komende tien jaar liever met een geit communiceren dan met elkaar. Dus hup glimlachend als een boer met kiespijn op de bank bij Natas. Ook zij beseffen dat ze hun zuurverdiende thuiswerk pegels wel beter kunnen besteden en moeten als ‘rasechte’ stedelingen dan toch maar over het hart strijken en zich als een stel verwonderde aliens op planet village gaan begeven. Er zit niets anders op. 

Laten we vooral niet vergeten dat minstens de helft van deze lui pas ver na hun 18e in hun studententijd naar de stad is verhuisd, maar zich kennelijk om de één of andere duistere reden niets meer van de jeugd in Schubbekuttteveen kan herinneren. Nu begrijp ik dat je je het grootste deel van je studententijd hebt laten vollopen en kennelijk met selectieve Korsakov tot gevolg.

Remco en Lian 

Maar goed, alle vooroordelen op een stokje. We zijn ready for take off met in aflevering 1 Remco en Lian. Eerlijk is eerlijk Remco is er één. Een rasechte, geboren en getogen in zijn huidige postcodegebied en nooit weggeweest. Een loslopende native in het reservaat dat Amsterdam heet.  

Geloof en hoop gloren aan mijn hemel. Heerlijk, heerlijk, dit nieuwe seizoen eindelijk geen hipsters met havermelk latte zonder haver. Lian is import, maar lacht om iedere schuine bak die Remco maakt en is daarmee meer dan vergeven. Om het feest compleet te maken hebben ze een paaldanspaal in de kamer. Li werd geïnfluenced op een feessie van haar ouders door een mannelijke collega van haar pa. Helder verhaal. Alleen maar liefde voor Remco en Lian. 

Leuk leuk leuk 

Natasja Froger laat in deze aflevering van Voor Hetzelfde Geld haar ietwat ongemakkelijke handtastelijkheden achterwege, maar heeft wel het spiegelen ontdekt. Ze vergeet spontaan haar gooische neppaccent en laat een heerlijke vette Amsterdamse L over de tong glijden. Remco voelt direct een connectie en fluistert Natasja samenzweerderig toe dat zijn grootste wens een tuin met avondzon is, waar hij lekker de dag af kan pilsen. Deze twee mensen begrijpen elkaar en het gaat Natas dan ook aan het hart dat Remco de stad uit gedwongen wordt. Als Natasja Froger niet zoveel geld voor deze presentatieklus zou vangen zou ze er bijna emotioneel van worden. 

Viod heeft er minder moeite mee. De één z’n dood is immers de ander z’n brood en hij staat te popelen om het stel mee te nemen naar Hippolythushoef… Juist ja maak ze gek Viod. Hij weet te vertellen dat dit het meest Noordelijke deel van het vasteland van Nederland is op Den Helder na. Naast het feit dat dit niet waar is (wat dacht je van de Noordkaap vriend), zie ik ook niet hoe dit bijdraagt aan het verkopen van een woning aan een rasechte Amsterdammer die het liefst nooit buiten zijn ouderlijk postcodegebied getreden was. 

Nee doe mij Debbie maar, met haar heerlijke zangerige stem en haar fantastische Brabantse accent. I love Debbie. Rem en Lian vinden haar ook leuk. Eigenlijk vindt dit stel werkelijk alles leuk. Na 5 minuten ben ik gestopt met tellen hoe vaak het woord leuk de revue passeerde in één aflevering Voor Hetzelfde Geld, omdat ik er acuut kortsluiting in mijn rechterhersenhelft van kreeg. Ik vermoed dan ook dat deze mensen hun dochter om deze reden Benthe hebben genoemd. Ik Bent(h)e leuk! Hoe leuk is dat!

Vreeland

Ondanks de hulp van Voor Hetzelfde Geld 2022 werd Vreeland het niet. Remco en Lian vertrekken naar de Zaan en geef ze eens ongelijk. Ook hier weet men wel raad met een heerlijke vette L en een Amsterdamse IJ. Zoals het klokje in het postcodegebied tikt, tikt het nergens maar dit komt toch verdomde dicht in de buurt. 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je aflevering 1 van Voor Hetzelfde Geld 2022 gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 3 Voor Hetzelfde Geld 2022