Urk: Is poetsen minder vervelend met een cameraman in je nek?

Urk

Het is in de serie Urk wachten op de baby van Mathilde. Naast eten en slapen zit er voor Mathilde niets meer in dan waggelen. Zelf heb ik de deal met mijn vriend dat hij me een nekschot geeft als ik voor mijn 30ste waggel. Misschien toch maar even erbij vermelden dat dit niet geldt voor tijdens een eventuele zwangerschap?

Ik geniet wel enorm van de zwangere tweeling in Urk. Vooral als Gerda aanbiedt om haar hoogzwangere zus te kolven om de bevalling op te wekken. Als je Urk hebt gemist en nog terug gaat kijken, let dan vooral even op de ogen van Gerda. Die glimmende oogjes maakte de nogal bijzondere opmerking helemaal af. Het is dat Mathilde zelf aangeeft geen koe te zijn en dat het hele feest niet doorgaat, maar laten we even eerlijk zijn, de uitspattingen van de tweeling in de serie Urk is wel dé reality tv waar we met zijn allen op zitten te wachten. Simpel, puur en goed voor de lachspieren!

Grootheidswaanzin

Na een heerlijke vakantie in het prachtige Spanje zijn Tony en Derrekien zijn weer lekker thuis op Urk. Ik voel me best een beetje bedonderd dat we niet gezien hebben hoe dat gekochte Spaanse dekbed in het koffertje gepropt is. Je gaat haast twijfelen of er niet toch een aantal sluikreclame dealtjes zijn gesloten, want het dekbed had onmogelijk in de koffer gepast.

Bijna meteen na thuiskomst op Urk moet gelijk het favoriete programma van Tony en Derrekien teruggekeken worden, want dat heeft het tweetal natuurlijk enorm gemist. Het valt mij tegen dat ik überhaupt nog verbaasd ben, maar ze hebben het toch écht over de serie Urk waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Het voelt een beetje raar en doet mij denken aan André Hazes jr. die zichzelf schaarde onder de legendarische ‘Club van 27’ na één hitje. Genieten van jezelf op televisie zien, ja daar vind ik iets van. Natuurlijk mag het wel, maar omdat nou als eerste te doen bij terugkomst van vakantie.

Een appeltje voor de dorst

Greetje gaat met man Jan en dochter Esmee appels plukken voor de voedselbank. Het is overduidelijk dat Esmee er totaal geen zin in heeft. Het wordt er ook niet beter wanneer de appelpluk mevrouw uitleg geeft ook over hoe je een appel plukt. Zeg ‘plukjuf’, ze komen misschien van Urk mevrouw maar zijn niet compleet achterlijk hoor! Nee je kan zeggen wat je wilt, Greetje en Jan brengen hun dochter wel iets bij. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend en de voedselbank is heel blij met vers fruit. Zoals onze Gre zo mooi zegt: ‘Sjouwen voor het vaderland!’

Soppen betekent niet voor iedereen hetzelfde…

Teun heeft een huisje op de kop getikt voor vluchtelingen uit Oekraïne. Derreke komt helpen met de schoonmaak. Als gepromoveerd ‘sopper’ zou Derreke waarschijnlijk een acute rolberoerte krijgen als ze bij mij thuis binnen zou stappen, mijn hobby is het namelijk niet. Het valt op dat ze ook echt geniet van het schoonmaken. Ik weet natuurlijk niet hoeveel ze betaald krijgt voor de serie Urk. Misschien geniet ik ook meer van het poetsen met een hijgende cameraman in mijn nek en een goed gespekte bankrekening in het vooruitzicht?

Voorlopig vind ik in ieder geval geen hol aan dat hele poetsgebeuren. Mijn gedachten dwalen sowieso een beetje af als het over soppen gaat. Als ik sop, is het op de bank en niet bij het aanzien van de mannen op Urk, dat kan ik je wel vertellen! Of deel ik nu iets teveel informatie?

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij aflevering 4 van de serie Urk gemist? Kijk dan de avonturen van de tweeling én Tony en Derrekien terug in seizoen 7 van Urk op KIJK.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 7 Urk 2022