Urk: Een harige teckel als oefenbaby in de kinderwagen

Urk 2022

Vorige week eindigden we de aflevering van de serie Urk in tranen en Mathilde krijgt het met haar gruwelijk schattige baby voor elkaar dat we deze week ook huilend beginnen. Wat een lieverd is baby Jason zeg! Ondanks het slaapgebrek dat een pasgeboren baby meebrengt, is de humor van Mathilde nog steeds uitstekend. Binnen de kortste keren werkt ze weer op mijn lachspieren. Mathilde geeft aan dat die kraamvisite een stuk leuker zou worden als iedereen een biefstukje of een doosje sushi meeneemt. Op Urk moet je duidelijke grenzen stellen want voor je het weet staan er wildvreemde  mensen met pakken luiers voor je baby voor je deur… 

Het babygeluk in de serie Urk blijft maar doorgaan, aangezien ook zus Gerda en haar vriend Klaas een baby verwachten. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Vol trots lopen Klaas en Gerda met de kinderwagen door de straten van Urk. De baby is wel wat harig, want als proefkonijn is de teckel in de wagen gelegd. Onze Sjaak was echt niet zo vrijwillig in die wagen gaan liggen. Die hadden we vast moeten binden met zes rollen duct tape. 

Over iedere kwestie bestaan 2 meningen, de verkeerde en die van mij

Dan gebeurt er iets, waar ik enorm van kan genieten. Ik haal mijn gelijk! Een eeuwige discussie hier in huis zijn onze koffietafeltjes. Als wij ooit een baby krijgen, vind ik dat die weg moeten. Veel te wankel en te gevaarlijk. Een paar weken geleden viel het mijn vriend op dat Gerda en Klaas dezelfde tafeltjes hadden: ‘Zij hebben ze ook gewoon gehouden.’ Ahaaa niet dus! Vandaag halen Gerda en Klaas een nieuwe koffietafel op! Heerlijk je gelijk halen, dat maakt heel mijn dag weer goed. 

Leuke koffietafel, lekker degelijk, ideaal met een baby in huis. Maar ja, ook levensgroot. Daar is natuurlijk maar één oplossing voor; als je tafel te groot is, dan neem je gewoon een nieuwe bank! Toen wij lekkage hadden ging ik ook kijken voor een nieuwe keuken. Twee vliegen in één klap, zo zijn vrouwen nu eenmaal. Waar we het geld vandaan halen Klaas? Ja gewoon uit de muur of zo, dat doet er nu niet toe, we hebben het nu over nieuwe bankstellen! 

Vieze friemel vingers en oorbellen

De eerste wandeling met je baby. Kijkt iedereen daar niet naar uit? Of romantiseren we het met z’n allen een klein beetje? Michael maakt zich een beetje zorgen over alle vieze vingers die in de wagen willen friemelen. Ik snap dat. Ik zou gewoon stroom op de kinderwagen zetten. Eerst je handen wassen en als ik je dan aardig vind, mag je de kleine heel eventjes vasthouden. Wat ik niet snap, is dat Michael begint over een oorbel bij baby Jason. Opa en oma willen een oorbel laten maken, met zijn naam er in. Doe voorlopig nog maar niet, is mijn ongevraagde advies. 

Teun zit in de put

Ik heb even gemist wat voor avonturen Greetje en Teun deze week in de serie Urk gaan beleven, maar voor ik het door heb stapt Teun in zijn Gucci slofjes een diep donkere put in. Hij past er maar net in, wat weer voor hilarische tv zorgt natuurlijk.  Ondertussen is het mij duidelijk dat Teun en Greetje in het archeologisch museum in Urk zijn. Teun is gevraagd om het museum feestelijk te openen en dan moet je wel een beetje voor onderzoek doen natuurlijk. Buiten die put en 5 gouden munten is het voor mij een beetje vaag wat er precies te zien is in het museum. 

Hopelijk is de entree niet al te duur, anders vraag ik mij af of Jelle misschien hier een goudmijn geopend heeft. Gre en Teun besluiten dat het een goed idee is om in klederdracht te gaan. Hartstikke leuk natuurlijk, als je tenminste weet hoe je het aantrekt. Yvonne is de gekozen hulplijn en komt helpen. Yvonne zou haar naam geen eer aandoen als ze niet ook nog wat zogenaamde ‘juice’ uit Urk zou delen. De legendarische woorden rok omhoog, naad naar achter blijven hier voorlopig nog wel even hangen. 

Oui oui, op naar Paris!

Ook Gre is lekker aan het shoppen voor een nieuwe uitzet. Teun wil haar daar wel even bij helpen. Je haalt je meubels namelijk niet bij de Ikea volgens Teun, die koop je in Parijs. Arme Jan, denk ik steeds vaker. Jan wil ook graag naar het buitenland, maar Jan moet bij de kinderen in Urk blijven. Ik heb wel een beetje medelijden met hem. Hij mag niet mee naar het buitenland én hij heeft niks te zeggen over welke meubels er in zijn huis te komen staan. Maar ja, Jan en Gre in Parijs, is lang niet zo leuk als Teun en Gre samen in Parijs. Ik kan nu al niet wachten op dit avontuur.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de wandeling van Klaas en Gerda met hun harige baby gemist en wil je deze aflevering van Urk graag terug kijken? Kijk dan alle afleveringen van de serie Urk terug op NLZiet.

Beeld bron: (c) Wessel de Groot

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 7 Urk 2022