The Big Show: Jokie schrikt zich het apelazarus

The Big Show met Ruben Nicolai

Een aantal dagen terug kreeg ik dit berichtje van onze hoofdredacteur Jorit in de redactieapp: ‘Dames, ik durf het bijna niet te vragen…maar euh…kan iemand zaterdag voor één keer The Big Show met Ruben Nicolai van mij overnemen?’ Empathisch en charmant als altijd stuurde ik terug: ‘Donder op hoor!’ Ondanks mijn lompe eerste reactie stemde ik uiteraard wel in, want zo werkt dat tussen ons redacteuren. ‘We benne op de wereld om mekaar te hellepe niewaar?’

Heel veel

Al vrij snel aan het begin van het programma kreeg ik een beetje spijt van mijn toezegging. Ik ben sowieso niet van de shows om heel eerlijk te zijn, maar The Big Show is wel heel heftig zeg. Een goede Nederlandse titel zou zijn ‘De Veel Show.’ Veel herrie, veel hectiek en veel wisselende items. Ik zit een beetje overprikkeld bij te komen van dit avontuur en zou het erg op prijs stellen als Jorit haar zaterdagavonden lekker vrij houdt de komende weken.

Niet doen bij mij

De rode draad door The Big Show is toch wel ‘verrassing’. Nu zijn verrassingen er in alle gradaties. Van vreselijk leuk tot vreselijk. Dat laatste zou op mij persoonlijk van toepassing zijn, als ik zonder vooraf ingelicht te worden, een cameraploeg op mij gericht kreeg. Zoals Stijn, die denkt dat hij met zijn vriendin een escaperoom bezoekt om vervolgens op het podium te staan van The Big Show. Stijn lijkt het allemaal heel leuk te vinden en dat is fijn, want je zal maar zo’n zuurpruim als ik achter het vallende doek hebben staan.

Voor iemand die graag de controle houdt, is het omgaan met spontane ideeën of verrassingen een uitdaging. Een bepaalde mate van voorspelbaarheid vind ik erg prettig. Wil je met mij iets leuks doen, vertel dan alsjeblieft een week van tevoren wat we gaan doen en waar ik aan toe ben. Verander dat plan dan ook vooral niet. Zeker niet op het laatste moment. Echt niet doen hoor, niet doen. Ik las laatst dat verrassingen je uitdagen en dat onvoorspelbaarheid je het gevoel geeft dat je voluit leeft. Nou dan leef ik wel iets minder voluit. I rest my case.

Natuurlijk zijn er ook verrassingen die ik wél kan waarderen. Neem me spontaan mee op reis of regel een bioscoopje, leuk! Etentje of mooie bos bloemen, laat maar doorkomen, maar organiseer alsjeblieft geen surpriseparty en laat me niet midden in de nacht wakker schrikken door Ruben Nicolai met een cameraploeg naast mijn nest.

Met mijn armen wijdbeens

Serieus mensen, wakker schrikken omdat er ongenode gasten midden in de nacht in je slaapkamer staan… Doe het bij mij en The Big Show zou je onmiddellijk in de programmering kunnen veranderen naar een aflevering van Baantjer met in de hoofdrol Ruben Nicolai als vers lijk. Opdonderen en wel nu! Hoe anders was dat voor Jokie, die opgegeven werd door haar grote liefde Martin.

Jokie, een goedlachse Amsterdamse schrikt zich in eerste instantie het apelazarus en ziet de microfoon van Ruben aan voor moordwapen. Het is duidelijk dat Jokie in haar ‘niksende nakie’ op bed ligt en logischerwijs trekt ze de dekens dan ook op tot onder haar kin. Later heeft ze ogenschijnlijk toch even een T-shirtje aan mogen trekken. Maar de horror van naakt in je bed, haar door de war en een slaaphoofd brrrr… Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je wellicht met je armen en benen wijdbeens boven de dekens ligt op het moment dat het hele gelul binnen komt stormen.

Mag ik logeren Jokie?

Jokie vindt het echter allemaal dolkomisch en lijkt zelfs te genieten van het nachtelijk bezoek. Ze speelt zo vrolijk mee, dat je bijna zou wensen ook eens naast Jokie wakker te mogen worden. Dat het nog erger kan, wordt duidelijk wanneer Kabouter Plop zijn intrede in haar slaapkamer doet. Oh mijn hemel wat een hel, waar kijk ik naar? Oh ja The Big Show.

Martin, de vriend van Jokie, staat echter óók een verrassing te wachten. In de finale van de act van illusionist Sita staat Jokie pontificaal in de schijnwerpers. Nietsvermoedende Martin wordt daar, ten overstaan van volk en vaderland, ten huwelijk gevraagd door zijn Jokie. Eigen schuld, dikke bult Martin. Het was wel heel naïef om te denken dat jouw lieve, gezellige vriendin Jokie het ongestraft zou laten dat je Nicolai haar slaapkamer in hebt gestuurd. Om deze avond enigszins behapbaar te houden, zegt hij gelukkig JA.

Stijn geniet

Niet alleen Jokie, maar ook Stijn laat de verrassing van het totaal onverwacht in een tv-programma belanden gemoedelijk over zich heen komen en lijkt met volle teugen te genieten van zijn optreden aan het einde van The Big Show. Een super optreden trouwens, waar ik meer van geniet dan van het optreden van Jan Smit en Waylon. Stijn is, met de schrik nog in zijn donder, onder handen genomen door een zangcoach en een choreograaf. Hij geeft een optreden weg alsof hij al jaren op de bühne staat. Gelukkig is niet iedereen als het om verrassingen gaat zo neurotisch ik, want dan was er geen The Big Show op RTL geweest.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma The Big Show met Ruben Nicolai te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij aflevering 5 van The Big Show met Ruben Nicolai op RTL gemist? Kijk dan nu op Videoland The Big show terug om het prachtige optreden van Stijn te zien.

Beeld bron: Still Tv RTL / The Big Show met Ruben Nicolai

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 The Big Show 2022