Temptation Island: De emoties lopen hoog op en een verrassend eind

TEMPTATION ISLAND

Inmiddels begint de temperatuur van het tropische paradijs genaamd Temptation Island aanzienlijk op te lopen. En ik heb het niet over het weer. De vonkjes die tussen de deelnemers ontstaan worden steeds zichtbaarder. Deze aflevering eindigde met een steekvlam van woede. Het wordt de kandidaten steeds heter onder de voeten.

Heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet

Ook deze aflevering begint met een confessie van René naar Ivo, over de zorgen die hij heeft. ‘’Ik maak me zorgen’’ is zijn stopzin geworden. Ik heb daarom besloten om René een nieuwe tattoo voor zijn verjaardag te geven van een vrolijke kop van Simba waar ‘Hakuna Matata’ onder geschreven staat.Waar maakt onze gespierde dramaking zich toch zo’n zorgen om? Hij kan de situatie van Ivo niet bevatten, ondanks dat hij zijn HBO diploma op zak heeft.

Open relatie

Nee, hier hoef je geen studie voor te volgen. Ivo spreekt zijn interesse over een open relatie uit en de liefde die hij voor Maris en Esme voelt. Ooit van polyamorie gehoord? 

Polyamorie is een overkoepelende term voor alle vormen van romantische relaties die afwijken van traditionele monogamie. Polyamorie is het vermogen of verlangen om met meer dan één persoon tegelijk een relatie te hebben.

Niets mis mee als alle partijen ermee instemmen. Whatever makes your boat float.

Kloon van je ex

Als vrijgezel Sabine hoort dat René heeft gezegd dat hij met haar de sterkste connectie voelt reageert ze daar enthousiast op. Volgens hem lijkt zij namelijk sprekend op zijn vriendin. 

Ik waardeer haar praktische insteek. Het scheelt ontzettend veel tijd en geld wanneer zij René inpikt, de foto’s niet uit de fotolijstjes verwijderd hoeven te worden. En de Facebook foto’s kunnen ook blijven bestaan. Een frisse kloon van je oude partner vinden is daarom geen gek idee.

We worden wakker geschud als het alarmerende fotolijstje van Iris af gaat. Na het zien van een fragment zegt ze dat ze de opmerkingen van haar vriend Whitney erg seksistisch vindt. Annebel sluit zich bij haar aan en vindt dat hun mannen haantjesgedrag vertonen en stoer lijken te doen tegenover elkaar. Iris zegt zich voor te bereiden op het ergste.

Als het eerste kampvuur van de mannen nadert kleden zij zich deze keer hoffelijk in het wit. Alsof ze deelnemen aan het laatste avondmaal rondom de zoon van God. René lijkt de avond spannender voor Ivo te vinden dan voor zichzelf. Hakuna matata!

Ivo toch jaloers?

Ivo is de eerste die de beelden van zijn vriendin te zien krijgt. Hij ziet Maris met Jari, één van haar zogeheten ‘puppy’s om op uit te huilen’. Vrijgezel Jari heeft ons verteld dat hij ziet dat er iets tussen hen aan het opbloeien is. Jari, weet je zeker dat je geen enkeltje richting de friendzone gekocht hebt?

Ivo ziet dit anders en vertelt dat hij toch wel een kriebel in zijn buik voelt als hij het been van zijn vriendin op de schoot van Jari ziet liggen. Zelf had ik dit dit niet zien aankomen van Mister ‘ik ben best nieuwsgierig naar een open relatie’. Dit geeft deze aflevering een interessante twist.

Langharige opdonder

Whitney reageert ongemakkelijk en lacherig als hij de beelden van Iris te zien krijgt. Hij noemt Kenzo vervolgens een kleine langharige opdonder omdat hij het lastig vindt om haar met één persoon te zien. Nooit eerder was hij jaloers en nu kan ook hij deze ervaring op zijn CV zetten.

René moet nog even bekomen van de schrik die hij voelde toen hij het been van de vriendin van Ivo op een andere man zag liggen.

Het valt me op dat de vrouwen het kwaadst worden van woorden die ze hun mannen horen zeggen en dat de mannen het moeilijker hebben met het fysieke contact. Zou het stereotype beeld dat vrouwen communicatiever en mannen visueler en fysieker ingesteld zijn dan toch kloppen?

René was pislink toen hij zijn vriendin een knuffel zag uitdelen en zag hoe zij speels in haar bikini van een luchtkasteel werd afgesleurd.

Horen we wedding bells?

Toen we dachten dat het niet meer erger kon gaf Temptation Island ons een mooie verrassing. We hadden alle hoop in de liefde opgegeven tot we de jaloersmakende beelden die voor Jan Sietse bedoeld waren te zien kregen. Zijn vriendin Linde wil alleen maar bij hem zijn en voelt dat hij haar soulmate is. Ze kiest er daarom voor om naar de ‘swing of love’ te gaan om haar partner daar te kunnen ontmoeten en Temptation Island samen te verlaten. Jan Sietse accepteert dit aanbod en begroet zijn vriendin met een warme kus. Temptation Island is voor sommigen een hellevuur, maar voor dit koppel omgetoverd tot een mierzoet sprookje.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 3 Temptation Island