Slimste Mens kandidaten falen dramatisch op onderwerp topografie

Wisten Soraya Riem en Iris Rulkens zich maandag bij De Slimste Mens staande te houden tegen de nieuwe uitdager presentator Dwight Van van de Vijver? Of moet een van de twee influencers in aflevering 16 vaarwel zeggen tegen Philip Freriks en Maarten van Rossem? Tiktokker Soraya had een korte broek aangetrokken vanwege de belofte diens tattoos te showen, maar Flip had het woord tattoo helaas niet op zijn kaartjes staan. Daar zit je dan voor schut in je blote pootjes.

Dwight Van van de Vijver legt naam uit in De Slimste mens

Nee, het is geen tikfout. De naam Dwight Van van de Vijver bevat twee keer het woordje ‘van’. Een aantal jaar geleden kwam de presentator erachter dat zijn stamvader uit Afrika via een slavenschip in Suriname terecht kwam. Hij werd bezit gemaakt van de Zeelandse chirurgijn ‘van de Vijver’. Aangezien de stamvader van Dwight bezit was van de heer van de Vijver werd hij daarom ‘Van van de Vijver.’ Uiteraard hoop ik dat slavendrijver van de Vijver ooit gruwelijk is verzopen in zijn eigen vijver.

Soraya en Iris bewijzen dat TikTok en Instagram niet slimmer maakt

Cabaretier Iris Rulkens bakte er niet bijster veel in aflevering 16 van De Slimste Mens en bleef qua punten ernstig achter op kandidaten Soraya Riem en Dwight Van van de Vijver. Dat zegt wel iets gezien het feit dat ook de twee laatstgenoemden nu niet bepaald veel wisten. Sterker nog, na drie weken van seizoen 22 kunnen we wel stellen dat deze aflevering een behoorlijk dieptepunt was. Blijkbaar word je niet slimmer van de godganse dag op social media vertoeven.

Dwight Van van de Vijver mag dan een vreselijk sympathieke kerel zijn, ik zou hem niet direct De Slimste Mens van de dag willen noemen. Eerder niet de domste van de dag. Die titel was echter voor Iris Rulkens vandaag. Ach meid, niet getreurd. Je bent een mooie vrouw en timmert lekker aan de weg, een mens kan nu eenmaal niet alles hebben. Soraya Riem wist de dagfinale te winnen, maar was ook niet bepaald overtuigend slim.

Utrechtse Heuvelrug? Nooit van gehoord

Het dieptepunt van deze uitermate teleurstellende aflevering van De Slimste Mens 2023 was het gebrek aan topografische kennis. Tijdens de galerij met het thema ‘Nederlandse regio’s’ kwam Soraya niet verder dan de Bollenstreek en ook Iris en Dwight wisten niets zinnigs aan te vullen. De Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en het Westland waren allen onbekend terrein voor de kandidaten.

Presentator Van van de Vijver riep: ‘Ah joh, we hebben toch Google Maps!’ Ik was al lichtelijk in shock, maar de opmerking ‘wanneer heb je die kennis nou nodig?’ die daarop volgt deed mij pas echt verschieten. Op antwoord op je vraag te geven Dwight: ‘Nu!’ Dwight Van van de Vijver en kandidaten Iris Rulkens en Soraya Riem hadden dan namelijk een stuk minder voor lul gestaan tijdens aflevering 16 van De Slimste Mens 2023.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de strijd tussen de kandidaten van de kennisquiz op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 22 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met TikTokker Soraya Riem, Cabaretier Iris Rulkens en presentator Dwight Van van de Vijver terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 16 seizoen 22 De Slimste Mens 2023