Ruud & Olcay: Oppervlakkigheid is niet altijd wat het lijkt

Ruud en Olcay – woensdag 21:24 NPO1

Als het mogelijk zou zijn om spanning daadwerkelijk te snijden, dan had je in dit geval niet eens een scherp mes nodig gehad. Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn in de Powned realityserie op NPO 1 onderweg naar het ziekenhuis voor de uitslag van de CT-scan van Ruud. Olcay weet het ijs enigszins te breken met een onnozele opmerking waardoor er gelukkig ook ruimte is voor een lach in de auto. Een lach die echter niets afdoet aan de zenuwen, want die zijn haast door het beeldscherm van de tv voelbaar. Ik heb te doen met Ruud en met al die hordes andere mensen die zich besodemieterd voelen door hun lichaam dat hen zo gruwelijk in de steek heeft gelaten door welke ziekte dan ook. 

De arts valt meteen met de deur in huis. Alles ziet er goed uit. Onder de stoel van Ruud de Wild en Olcay Gulsen ligt binnen no time een plens opluchting waar even een dweil overheen moet. Man, als de kanker je niet doodt, dan zou je van de zenuwen bijna het loodje leggen. Huppelend zien we Ruud en Olcay het ziekenhuis dan ook weer verlaten. 

Ruud verschuilt zich

Het valt mij nauwelijks op dat Ruud moeite heeft met de camera’s op zijn snufferd voor zijn realityserie Ruud en Olcay. Het stel gaat ogenschijnlijk ontspannen met elkaar om. Aangezien ik graag een beetje trap tegen alles en iedereen, is het bijna teleurstellend dat ik dit koppel écht leuk vind samen. Het zal toch niet zo zijn dat ik 6 weken lang één of ander gezellig promotieartikel schrijf voor dit geregeld verguisde stel? We gaan het meemaken, het is wat het is.

Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn in het bezit van een behoorlijke ‘pooierbak.’ Je weet wel, zo’n net iets te grote brandstof slurpende hotelsuite op wielen. De heer des huizes treft volgens eigen zeggen geen blaam voor de aanschaf van de grote bak. Hij ging slechts mee in de keuze van Olcay, die het idee oppert om voor hem anders maar een elektrisch autootje te kopen. Zij blijft dan zelf wel in die pooierbak rijden, want zegt Gulsen eerlijk: ‘Ik kijk altijd op naar mensen in een grote dure auto.’ ‘In mijn beleving hebben die het goed voor elkaar en ik weet dat dat heel oppervlakkig is, maar zo voelt dat voor mij.’ 

De jeugd van Olcay Gulsen

We hebben hier een inkoppertje te pakken bij de Powned serie Ruud en Olcay op NPO 1, want inderdaad lijkt zo’n instelling de oppervlakkigheid voorbij. Ik zie in gedachten de koppen van menig artikel, die met het nodige knip en plakwerk Olcay Gulsen alweer afbranden tot op het bot. Ik vind het haar echter sieren dat ze zo eerlijk is over de achterliggende gedachte bij de auto. Als Olcay met haar zus Dolshe gaat koken voor daklozen en ze tijdens het bereiden van de maaltijd herinneringen ophalen aan hun jeugd begrijp ik haar nog beter.

Ik zie in de realityserie Ruud en Olcay een vrouw die een minderwaardigheidscomplex heeft opgelopen door de armoede waarin ze is opgegroeid.  Een verrot huis, geen auto, geen telefoon en geen geld resulteerde daardoor in compensatiegedrag op volwassen leeftijd. Dat ziet een slechtziende nog wel en daar hoef je echt geen psycholoog voor te zijn. Lost zo’n auto iets op? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet, maar dat doet een oud roestig barrel op wielen ook niet. En laten we eerlijk zijn, we hebben toch allemaal zo onze issues? 

Klik hier om naar alle artikelen over Ruud & Olcay te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de Powned realityserie van Ruud en Olcay 2023 kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van het programma Ruud en Olcay elke woensdagavond om 21:24 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv Powned / Ruud en Olcay / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Ruud en Olcay 2023