Ruud en Olcay: Realityserie van Gulsen en de Wild is een aangename verrassing

Ruud en Olcay – woensdag 21:24 NPO1

Over het liefdeskoppel Olcay Gulsen en Ruud de Wild valt best het een en ander te vertellen en niet louter positief. De kans dat ze ooit een populariteitsprijs winnen, acht ik dan ook klein. Olcay is de laatste jaren meerdere malen in het nieuws geweest vanwege duistere financiële zaakjes en Ruud staat er om bekend het geregeld op te nemen voor BN’ers die zich discutabel gedragen. Het gaat mij aan mijn dikke kont voorbij, want ik was er niet bij en ken de ins en outs niet. Lees je dit artikel dus om mijn ongezouten mening te horen over bovenstaande, dan moet ik je teleurstellen. Ik duik deze eerste aflevering van Ruud en Olcay seizoen 1 onbevangen in.

Niet getreurd, mijn ongezouten mening over seizoen 1 van de Powned realityserie Ruud en Olcay kun je vanaf vandaag zes weken lang lezen bij Tv-Vrouw. Al vrij snel na het inschakelen op NPO1 voor Ruud en Olcay begrijp ik waarom deze twee mensen een setje zijn. Ik vind ze goed bij elkaar passen en om er maar direct een lekker clicheetje in te gooien: ze vullen elkaar prima aan. Er heerst een fijne vibe tussen de twee en je ziet al gauw dat ze stapelgek op elkaar zijn. 

Zwemmen is levensgevaarlijk

Heel even ben ik bang dat het bij slechts één aflevering gaat blijven. Ruud de Wild is in het kader van revalideren na de diagnose darmkanker gaan zwemmen. Olcay pikt hem op bij het zwembad en tijdens de terugreis naar huis wordt Ruud onwel in de auto. Zijn ogen staan bijzonder raar in zijn kop en hij trekt lijkwit weg. Een split second denk ik echt dat Ruud aan het ‘uitschakelen’ is tot ik besef dat ik niet naar een live uitzending kijk. Als Ruud de Wild na zijn laatste zwemsessie was gaan hemelen, dan had ik dat inmiddels wel ergens gelezen. 

Ruud blijkt nogal een hypochonder volgens Olcay. Ik vind daar niets van, want ik kan me voorstellen dat je het vertrouwen in je lichaam wel even kwijt bent na zo’n kutziekte als kanker. Sterker nog, het vertrouwen in mijn lijf was ik vanmorgen al kwijt na op de weegschaal te hebben gestaan. Ik zei nog tegen dat ding: ‘Laten we elkaar geen pijn doen vandaag, oké?’ Dat mislukte faliekant. Ik had pijn van de cijfers die in beeld verschenen en de weegschaal had pijn omdat ik hem door de badkamer heen flikkerde. 

Mooi meegenomen voor de voedselbank

Olcay heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze uit een problematisch gezin komt en opgroeide in armoede. Zonder eten naar school zit nog vers in haar geheugen geprent en daarom is ze ambassadeur van de voedselbank geworden. In deze eerste aflevering van Ruud en Olcay mag ze de voedselbank een cheque overhandigen van € 900.000, iets wat met de nodige traantjes wegpinken gebeurt. Olcay vertelt dat opgroeien in armoede eigenlijk haar eerste trauma was als kind en dat ze zich altijd minderwaardig voelde. In en in triest en al zou hun realityserie verder alleen maar uit bagger bestaan, dan is deze aandacht voor de voedselbank in ieder geval al mooi meegenomen. 

Als je de serie Ruud en Olcay vergelijkt met andere realityseries in 2023 zoals Chateau Meiland of die sneuneuzen met die vakantieparken, waar ik de naam niet eens meer van wil noemen, dan is het eigenlijk een enorme verademing. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben zelfs oprecht nieuwsgierig naar de rest van de afleveringen. Ruud de Wild en Olcay Gulsen lijken bijna echte mensen met al hun ups en downs. 

Beetje hypocriet

De enige irritatie die ik kan bedenken in aflevering 1 van Ruud en Olcay, is de gast in het radioprogramma dat Ruud presenteert. De dame in kwestie was boos naar aanleiding van een grap over Anne Frank in een eerdere uitzending en door Ruud uitgenodigd om live haar boosheid te kunnen ventileren. Heel veel zinnigs kwam er bij de Joodse dame niet uit behalve de een na de andere foute joden grap. Achter elke grap tetterde ze: ‘Ja dat mag ik zeggen hè!’ Huh, dus omdat jij Joods bent mag jij de meest flauwe en misplaatste grappen maken, maar als een niet Joods iemand dat doet is het een doodzonde? Schiet mij maar lek. Oh wacht, dat is wel een heel misplaatste zin om mee te eindigen in deze context. Ik zeg wel niks meer…

Klik hier om naar alle artikelen over Ruud & Olcay te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Ruud en Olcay 2023 kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van het programma Ruud en Olcay elke woensdagavond om 21:24 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv Powned / Ruud en Olcay / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 1 Ruud en Olcay 2023