Tom Waes achter het raam in Limburg Vlaanderen

Tom Waes trekt nog altijd door zijn eigen habitat waar hij opmerkelijke plekken bezoekt op uitnodiging van diverse Vlaamse landgenoten in het programma Reizen Waes Vlaanderen en neemt ons in aflevering 4 mee naar Genk in het mooie Limburg.

Reizen Waes Vlaanderen naar de cités van Genk in Limburg

De trip door Limburg start deze aflevering in de cités van Genk. In de wat? Ik had nog nooit gehoord van cités, maar het blijken woonwijken te zijn die ooit gebouwd zijn om de werknemers van steenkoolmijnen te huizen. Tom Waes laat zich op sleeptouw nemen door een Griek, een Italiaan, een Marokkaan en een Turk door de multiculturele wijken die geen beste reputatie hebben. Ooit waren drugs en criminaliteit een groot probleem in deze buurten en er was veel werkeloosheid en kansarmoede. Het enige dat mij opvalt is dat het heden ten dage allemaal gelukkig wel meevalt en er veel saamhorigheid is.

Nu moet ik hier wel bij vermelden dat ik spanning of gevaar meestal niet waarneem. Ik waan me, vaak heel naïef al snel ergens veilig. Eigenlijk is het überhaupt een wonder dat ik nog nooit beroofd of ontvoerd ben. Nou ja dat laatste is ook wel weer logisch. Wie zou mij ontvoeren en waarom? In plaats van losgeld eisen, bieden ze na een week waarschijnlijk een smak geld om mij weer terug te mogen brengen. Dat Abdel te laat verschijnt in Genk voor de afspraak met Tom in Reizen Waes Vlaanderen zou een inkoppertje kunnen zijn voor een hele flauwe grap, die ik niet ga maken. Voor je er erg in hebt wordt namelijk de racisme kaart weer getrokken en daar heb ik echt de energie niet voor.

Liefde of lust op de Chaussée d’ Amour?

In Haspengauw Vlaanderen vinden we de Chaussée d’ Amour waar Reizen Waes is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij oud-uitbater Jean Marie. De naam doet vermoeden dat het hier om een soort van Tinderstraat gaat om de liefde te vinden. Sla linksaf als het niet jou type is en sla rechtsaf als je iemand leuk vindt. Maar dat is het niet. Ik verbaas mij sowieso altijd als seks wordt aangeduid met liefde-achtige termen. Je houd niet van een prostitué als ze je lekker aan het stokslobberen is, je houdt van de sensatie die het bij je oproept. Laten we de boel wel even de boel laten. Afijn, het is dus een straat met bars en vooral heel veel seksclubs.

Tom lijkt zijn ogen uit te kijken als hij rondgeleid wordt door het bordeel en wekt de indruk nog nooit eerder binnen te zijn geweest in zo’n etablissement. Ik ben mij ervan bewust dat het een aanname is, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Tom Waes best een aardige acteur is.  Als hij plaatsneemt achter het raam in Reizen Waes Vlaanderen vraagt hij de uitbaatster Georgina ‘Zou het werken?’ Nou leuke charismatische meneer Waes, ik weet wel zeker dat er heel wat vrouwen zijn die met liefde hun vakantiegeld stuk zouden slaan om een partijtje met jou te mogen rollebollen. Wat zou het ongeveer moeten kosten? Ik vraag dit uiteraard voor een vriendin.

Golden Girls en vlaai

De meest aandoenlijke ontmoeting van aflevering 4 in Limburg van Reizen Waes Vlaanderen is voor mij die met de gezusters Nickmans. Vier bejaarde zussen, alle weduwe komen al vanaf 1981 iedere week bij elkaar om een stuk vlaai te eten en te kaarten. De watergolfjes, bloemetjesjurken en incontinentieverbandjes influencers keuvelen, snaaien en kaarten er lustig op los en Tom mag aanschuiven voor een spelletje pompernollen. Ik ben een tikkie jaloers op de golden girls, maar gun ze het bezoekje van harte. Als Tom Waes afscheid neemt van het gezelschap dat gezamelijk goed is voor zo’n 300 jaar aan kaartspelletjes, mompel ik ‘verschonen we wel even de Tena Lady dames?’

Klik hier om naar alle artikelen over Reizen Waes Vlaanderen en Reizen Waes Wereldsteden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Reizen Waes Vlaanderen op tv kunt kijken? Op televisie wordt Reizen Waes Vlaanderen elke zondag om 20:20 uitgezonden op zender NPO3 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist én aflevering 4 in Genk Limburg terug te kijken.

Beeld bron: Beeld bron: Still Tv NPO / Reizen Waes Vlaanderen

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 7 Reizen Waes Vlaanderen 2023