Race om de Ringen: Romantische Rik noemt zijn vriendin een glasbak

Race om de Ringen

Een glasbak? Jorit, wat is dat nou weer voor een titel? Heb jij wel hetzelfde programma gekeken als wij? Ja beste lezers, ik heb het over Race om de Ringen. De avond voorafgaand aan de finale zagen we Rik en Leonie samen in bed liggen. De altijd zo romantische Rik keek zijn verloofde diep in haar ogen aan en zei; “Jij bent een glasbak.” Het kan ook ‘klasbak’ zijn geweest, maar aangezien dat volgens de spellingscontrole van Word geen bestaand woord is, maken we er glasbak van.  

Ik zal het maar gewoon opbiechten

Rik was vanaf aflevering 1 mijn secret crush van het programma. Hij weet altijd precies de juiste dingen te zeggen en is zo ontzettend lief voor zijn vriendin. En hij ziet er ook zeker niet verkeerd uit. Bart daarentegen vond ik in eerste instantie maar een ‘galbal’ eerste klas. Veel te dominant en streberig. Maar nu we bij de finale van Race om de Ringen zijn aanbeland en ik een beetje heb kunnen wennen aan Bart, is hij eigenlijk best een toffe peer. Dat hij mijn columns leest en die grappig vindt, helpt natuurlijk wel.

Rik is echter compleet van zijn voetstuk afgedonderd op het moment dat hij Leonie een glasbak noemde. Of het ‘glasbak’, ‘klasbak’ of ‘pisbak’ is maakt niet uit…een beeldschone dame als Leonie noem je niet zo. Eerlijk is eerlijk, mijn omslag komt niet alleen door die ene opmerking. De échte aanleiding was het moment dat Rik tijdens het aankleden zei; “M’n kralen giletje zal ik maar niet aan doen.” Je wat?! Wie neemt er in hemelsnaam een kralen gilet mee naar een race door de woestijn? Waarom koop je überhaupt een kralen gilet? Hopelijk zijn de kralen niet van glas gemaakt, anders heeft die jongen een wel heel bijzondere fetisj. 

Liefdesverklaring

Nee hoor Rik, ik plaag je maar. Je bent een goede gast. Ik ben waarschijnlijk gewoon een beetje jaloers. Tijdens de halve finale van Race om de Ringen was er een opdracht waarbij de mannelijke kandidaten een telefonische liefdesverklaring aan hun vriendin moesten geven. De verklaring van Rik aan Leonie was zo mooi, dat zijn verloofde er een rood hoofd van kreeg en de tranen over haar wangen rolden. 

Groen van jaloezie staarde ik naar Leonie. Wat zou ik haar graag een veeg uit de pan geven in mijn column, maar ja dat is ook zo sneu. Een lieve vrouw als Leonie roasten is alsof je Moeder Theresa een oor aannaait. Dat doe je niet. Dus is Rik de dupe van mijn plaagstreken. 

Medelijden met Bilal

Wie er bij de telefonische liefdesverklaring echt helemaal niks van bakte, was Bilal. Al was het bijzonder komisch om de paniek in zijn ogen te zien, toen Sanne hem vertelde dat hij haar 8 minuten lang de hemel in moest prijzen. Hij trok wit weg tot aan zijn tenen, herpakte zich en deed een poging om zijn verloofde de liefde te verklaren. Een ongemakkelijk schouwspel. Sanne probeerde intussen met haar blik het zand door de zandloper te trekken, in de hoop Bilal uit zijn benarde positie te bevrijden.

Dat de arme gozer in de opdracht daarna niet meer in staat was om een Ikea kastje in elkaar te zetten, was een logisch gevolg. Sanne baalde als een stekker en besloot Bilal voorgoed achter te laten in de woestijn. Ze ‘vergat’ hem te bellen om door te geven dat ze verloren hadden en hij naar Beau toe mocht lopen. Kleinigheidje… 

Pietje ongeduld

Hoe zit het met de liefdesverklaring van Bart? Heeft die er wat van gebakken? De kwaliteit was goed, maar de kwantiteit was onvoldoende. Bart; “Schat, ik hou echt enorm veel van jou. Ik wil heel mijn leven met jou delen. Ik hou echt enorm veel van jou. Hou jij ook van mij?” Hoewel het behoorlijk romantische woorden waren voor onze hork, duurde zijn speech 29 seconden en geen 3 minuten zoals de opdracht was.

Geduld behoort nu eenmaal niet tot het accessoirepakket van Bart. Dat bleek ook wel uit de Ikea opdracht. Wachten tot Lauren belt met de gebruiksaanwijzing van het kastje, daar begint onze vriend niet aan. Gewoon afkijken bij Rik en even dat kastje in elkaar zetten. Dat viel toch flink tegen. Het waren wel erg veel onderdelen.

Terwijl Bilal onderhand zowat tussen 6 planken van het kastje lag te ontbinden, drukte Bart abrupt de telefonische verbinding met Lauren weg. Een riskante actie, maar zijn vriendin bleef er redelijk rustig onder. Ik had waarschijnlijk zijn kop er finaal afgebeten en daarna door de gehaktmolen gehaald, maar dat terzijde. Dat het in elkaar zetten van een kastje zonder de hulp van zijn vriendin een onmogelijk opgave was, gaf Bart uiteraard niet toe. Hij gokte de nummers van de overgebleven planken en bij de derde gok was het raak en belandde het koppel alsnog in de finale. 

En de winnaar van race om de Ringen is…

De finalisten Rik & Leonie en Bart & Lauren werden onderworpen aan een ‘ren-je-rot’ finalespel. De meiden hadden het erg zwaar tijdens het rennen, maar werden er door hun partners op een liefdevolle manier doorheen gesleept. Publieksfavorieten Rik en Leonie werden verslagen, al was het vooral een kwestie van goed gokken bij de vragen en geluk hebben. Van harte gefeliciteerd Bart en Lauren! 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Race om de Ringen te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 7 Race om de Ringen