Race om de Ringen: Perfecte mix van zwijmelarij, avontuur en backstabbing

Race om de Ringen

Wat een spel heeft RTL nu weer uit zijn hoge hoed getoverd! Al na één aflevering van Race om de Ringen durf ik mijn hele hebben en houwen erom te verwedden dat dit een regelrechte kijkcijferhit gaat worden.

Elk koppel heeft twee ringen en vijf goudstaven. Zodra een koppel allebei de ringen is verloren is het game over, hoppa het vliegtuig in en opzouten. Elke goudstaaf is 5.000 euro waard. De vijf goudstaven samen vertegenwoordigen een bruidsschat van maar liefst 25.000 euro. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt het winnende koppel ook nog eens een ‘droomhuwelijksreis’ cadeau. Kortom, een goede reden om af te reizen naar Jordanië en flink af te zien tijdens een bloedstollende en loodzware race. 

De eerste etappe

Direct op het vliegveld van Amman barst de strijd los. Geen tijd voor klef romantisch gedoe, maar gelijk flink aan de bak. Wie komt als eerste met de auto aan bij Kasteel Aljoun? Halverwege wel even een pitstop bij de ‘Goldmarket’ om ene knakker genaamd Moutas een kistje afhandig te maken. Keimakkelijk joh, even een wildvreemde man aan de hand van een foto spotten in een drukke stad in een vreemd land.

Susan en Thomas

Susan komt over als een ongeleid projectiel dat alle kanten op schiet en een laat mening duracell konijntje ver achter zich qua energie. Ze is intens, hyper en dol op de kracht van herhaling. Of ze bewust zinnen regelmatig drie keer herhaalt is op dit moment nog moeilijk in te schatten. Het zou natuurlijk kunnen dat Thomas anders niet luistert of wellicht denkt ze dat hij wat trager is van begrip? Thomas is de rust zelve. Als we dit koppel moeten omschrijven in één zin; ‘Susan is het schip dat in de storm op een woelige oceaan alle kanten op schiet en Thomas de rots in de branding.’ Dit koppel kwam als derde aan bij Kasteel Aljoun. Een mooi begin.

Sanne en Bilal

Sanne doet denken aan het lieve buurmeisje waar je, je laatste zuurverdiende euro’s aan zou geven om kinderpostzegels van te kopen. Vraag me niet waarom, maar na één glimlach van Sanne ben ik al helemaal om. Auto rijden is duidelijk niet haar sterkste kant, aangezien ze gelijk in de eerste aflevering al een kleine botsing veroorzaakt en het koppel daardoor als vijfde aankomt bij het kasteel. Bilal lijkt een wat stiller type, schijnt heel fanatiek te zijn en kan slecht tegen zijn verlies. Toch gaat hij goed om met de kleine tegenslag of hij houdt zich heel erg in. Dat kan natuurlijk ook.

Patricia en Bjorn

Patricia is een chick die niet romantisch gezever houdt. Met woorden als schatje en lieverd hoef je bij haar echt niet aan te komen. Bjorn komt over als een goedlachse man. Zo op het eerste zicht lijkt Patricia de broek aan te hebben in de relatie. Ik ben heel benieuwd hoe Patricia en Bjorn met elkaar om zullen gaan als de spanning tijdens de race stijgt. Met een prima vierde plaats komt het stel bij de finish van de eerste etappe.

Leonie en Rick

De liefde straalt van dit koppel af. Leonie en Rick komen over als twee lieve zachtaardige mensen die stapeldol op elkaar zijn. De communicatie gaat gemoedelijk en zonder al teveel moeite komen ze als tweede aan bij Kasteel Aljhoun. 

Lauren en Bart

Een sterk koppel wat met twee vingers in de neus en hun ogen dicht in razendsnel tempo de race naar het kasteel wint. Geen zweetdruppeltje te bekennen en zonder stress halen ze de overwinning binnen. Dat is maar goed ook, want de fanatieke Bart heeft een gruwelijke hekel aan verliezen. Bart zet zich 100% in voor de winst en verwacht dit ook van zijn geliefde Lauren.

Renate en Joeri

Het kan niet anders, dan dat er een enorme fout is gemaakt tijdens de selectieprocedure voor Race om de Ringen. Dat is de enige logische verklaring, waarom dit koppel meedoet aan de race. Waarschijnlijk was het de bedoeling van Renate en Joeri om mee te doen aan een of ander luxueus programma waarbij een makelaar met aardappel in de waffel een poging doet om een stulpje van acht ton te slijten.

Strak van de botox met je rolkoffer door de woestijn rennen kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van Renate? Ook Joeri kan ik niet echt goed plaatsen in een potje woestijn joggen. Misschien gaan de ‘brave Hendrikken’ onder de kijkers nu mopperen dat ik het stel wel erg stereotiep afschilder, maar zeg nou zelf… drie uur later bij de finish aankomen en al zowat aan het zuurstof moeten bij de eerste trap van het kasteel, is niet echt veelbelovend. 

Weltruste

Tijd om bij te komen krijgen de koppels niet. Ze mogen weliswaar eerst een nacht slapen voordat het ringenspel begint, maar slapen met een temperatuur rond het vriespunt is nou niet bepaald ontspannend te noemen. Volgens Susan heeft zij de nacht met veel pijn en moeite overleefd door een muts en capuchon volledig over haar hoofd te trekken en in haar slaapzak te ademen. Och meis toch…dit was nog maar aflevering 1 van race om de Ringen. De ontberingen zullen nog veel erger worden!

Het ringenspel

De volgende dag is het zover, het ringenspel. Het koppel dat als traagste zaadje over de finish van de etappe is gekomen moet sowieso het spel spelen. Maar tegen wie? Daar hebben de makers van Race om de Ringen iets leuks op bedacht, wat nog voor de nodige bondjes en samenzweringen zal zorgen. Alle koppels moeten een duo nomineren en door middel van stemmen wordt bepaald wie het gevreesde ringenspel moet spelen.

Leuke plottwist, het is mogelijk dat meerdere koppels het spel moeten spelen als de stemmen gelijk uitvallen. Win je het spel dan zit je safe, verlies je dan moet je één ring inleveren. Gloeiende goedheid, dat gaat wel heel erg hard als je maar twee ringen hebt en bij nul ringen zonder pardon uit de race geflikkerd wordt! 

Bondjes smeden

Je zal begrijpen dat het stemmen voor de nodige stress zorgt bij de deelnemers. Op wie stem je en wat als diegene de volgende stemronde wraak neemt door op jou te stemmen? Een goede reden om bondgenoten te zoeken en samen een sluw plannetje te smeden.

Sanne en Bilal zijn voor de eerste stemronde gelijk de pineut. Bilal wordt gezien als een sterke speler omdat hij Arabisch spreekt, al kon de Arabisch sprekende bevolking van Amman, tijdens de zoektocht naar de ‘Goldmarket’, geen reet verstaan van wat hij zei. 

Ze snappen er niks van

Renate en Joeri hebben nog wat moeite om de juiste speltactiek te vinden. Buitenom het fiasco van de loodzware rolkoffers, is het sluiten van een bondje nog niet in hun hoofd opgekomen. Ze stemmen weliswaar op Sanne en Bilal, maar wel om een héél bijzondere reden.

Renate en Joeri denken dat Patricia en Bjorn minder sterke spelers zijn dan de andere koppels en besluiten ze daarom voor de leeuwen te gooien bij het ringenspel. Euh….is het niet de bedoeling om juist sterke spelers zo snel mogelijk te lozen, zodat je meer kans maakt om de bruidsschat van 25.000 euro en droomhuwelijksreis te winnen? Het is maar een idee hoor. 

De winnaars

Bjorn en Patricia zijn ook de pisang voor het ringenspel. Echter laten zij zich niet gek maken en gaan er met de winst vandoor, waardoor Renate, Joeri, Sanne en Bilal in de gevarenzone komen en aflevering 1 afsluiten met slechts één ring per koppel. Als het in dit tempo doorgaat, zal het niet lang duren voor het eerste koppel treurend in het vliegtuig zit.

Wat een spel! Zeg de barbecue plannen voor de komende weken maar af op donderdag. Weer of geen weer, wij zitten voortaan op donderdagavond voor de tv!

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Race om de Ringen te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 1 Race om de Ringen