Op Zoek Naar Grease: Goed kunnen zingen blijkt geen garantie voor de finale

Op zoek naar Grease 

Heb ik voor het eerst sinds de start van het Avrotros programma Op Zoek Naar een keer kippenvel, wordt mijn ‘kippenvel-veroorzaakster’ Aimée de Pater eruit gestemd. Heb ik weer! Ik begon de halve finale van Op Zoek Naar Grease al met 1-0 achterstand, omdat ik er dankzij de deelnemers achterkwam dat ik al ruim 40 jaar de tekst van Danny en Sandy in het nummer Grease is the word verkeerd meezing. 

Ik had mijn schoonmoeder er onder durven verwedden dat het Grease is the WORLD is. Nu moet je mijn inzet overigens niet al te serieus nemen, want ik heb mijn schoonmoeder al vaker ingezet. Het is toch een veiligere optie dan je kinderen als inzet gebruiken bij een weddenschap. 

Veel tekst weinig woorden

Een goed begin is het halve werk, oftewel ik zit er met boter en suiker in voor de hele klus. Mijn favoriete Danny Tristan van der Lingen weet tot overmaat van ramp mijn lievelingsnummer ‘Er is altijd wel iemand’ te downgraden tot het niveau dat het allesbehalve mijn lievelingsnummer nog is. Oh Lord, dit wordt een lange zit vanavond. Als lid van de jury van Op Zoek naar Grease werkt Marlijn Weerdenburg ook niet bepaald niet mee, poeh wat heeft die vrouw veel woorden nodig om niets te zeggen.

Over de jury van Op Zoek Naar gesproken kunnen we beter commentatoren zeggen, aangezien ze geen enkele inspraak hebben in wie er al dan niet doorgaat in de talentenjacht van Avrotros. Waarom, echt het blijft me verbazen, mag de jury pas zeggen wie hun voorkeur heeft als de lijnen van Op Zoek Naar Grease al gesloten zijn? Heel vreemde manier van werken, want wie kan er op dat moment nog  iets met dat advies? Ik ben dan ook vooral  Op Zoek Naar het antwoord wat de logica achter het stemmen verklaart .

Jezelf zijn is het advies

William Spaaij komt mij als gastlid van de jury redden van alle kommer en kwel in Op Zoek Naar Grease. Tijdens zijn workshop beginnen de deelnemers met een meditatie, iets waar ik inmiddels ook aan toe ben. Dat wil zeggen, als ik het zou kunnen. Ik word er namelijk behoorlijk onrustig van en geloof mij, ik heb het écht geprobeerd. Na de meditatie zien we de deelnemers van Op Zoek Naar lekker losgaan in vrij dansen. Dat lijkt mij heerlijk om te doen, maar óók dat is niet voor mij weggelegd. 

Die enkele keer dat ik mezelf liet gaan en los ging alsof ik aan de paddo’s had gezeten waren van korte duur. Op de één of andere manier ben ik dan toch bang dat er iemand voor het keukenraam staat te gluren. Onverwachts bezoek wat naarstig een telefoon uit hun zak probeert te vissen om de GGD-noodlijn te bellen. De samenvatting van de workshop van William Spaaij is niet meer of minder dan dat het belangrijk is om lekker jezelf te blijven. Joh…

Grease zingt Abba

Mijn favoriete Sandy met de naam Magtel de Laat besluit mij niet gelukkig niet in de steek te laten en met ‘haar pakkie an’ en Dominique de Bont geeft een adembenemend showtje weg in Op Zoek Naar Grease. Wat is zij toch een knappe meid en wat danst ze geweldig. Als je het geluid van je televisie uitzet is het optreden van Dominique de Bont een top performance! Paul Morris zingt het nummer Más más más van Rolf Sanchez en is daar dolgelukkig mee, want Rolf blijkt zijn neef te zijn. Beter blijft die Sanchez het lekker zelf zingen. 

Het is tijd voor een showtje in Op Zoek Naar Grease en de deelnemers die meedingen naar de rol van Danny en Sandy zingen vanavond in de halve finale een medley van…Abba. Huh? Heeft de een of andere stagiair de muziekbanden van Grease per ongeluk gewist? Had de band de verkeerde muziekbladen mee? Waarom horen we zo weinig muziek uit de film Grease? Kan iemand het mij alsjeblieft uitleggen?

Dat beslis ik zelf wel!

Ik ga het veel te lang durende bel-sms-sing off-lijnen gesloten-lijnen open-weer gesloten-weer open- even overslaan vandaag. Aimée de Pater en Shay Lachman zijn de afvaller van Op Zoek Naar Grease en mogen niet door naar de finale van volgende week.

Aimée en Shay hadden zich de moeite kunnen besparen, want goed presteren is klaarblijkelijk geen garantie dat je door mag. Dat zou het wellicht wel zijn als er een vakjury was, maar die is er niet. Het is dus maar net wie de grootste gunfactor heeft bij de kijkers. Presentator Frits Sissing vat het wat dat betreft goed samen in de Op Zoek Naar Grease mantra ‘U beslist en niemand anders’. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Op Zoek Naar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de halve finale van het Avrotros programma Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease gemist en ben je nieuwsgierig naar de afvaller van aflevering 6? Kijk dan de optredens van de deelnemers van Op Zoek Naar Grease terug op NLZIET .

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros /  Op Zoek Naar Grease / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 Op zoek Naar 2023