Op Zoek Naar Grease: Sandy’s zingen zo vals als een kraai 

Op Zoek Naar Sandy

Theoretisch gezien zou ik kunnen liegen en zeggen dat het een fantastische show is vanavond, maar wij gefrustreerde tikgeiten van Tv-Vrouw staan voor een ongezouten mening. Zet je kopje koffie maar even weg, voor het geval je die omstoot uit frustratie omdat je het niet met me eens bent. Ik weet dat het programma live is en dat de zenuwen parten spelen maar, op een enkeling na, zijn de deelnemers die meedingen naar de rol als Sandy in de musical Grease vooral Op Zoek Naar de juiste toonhoogte. En ik kan je nu al verklappen dat ze die niet gevonden hebben. De Sandy’s, inclusief ikzelf, zingen gewoon zo vals als een kraai. Het zal vast aan de naam liggen. Jouw ‘favoriete’ columnist Sandy zingt echter niet mee en is op haar eigen lompe manier vals. 

Krom lullen wat recht is

Marlijn Weerdenburg probeert één en ander te nuanceren: ‘Soms krijg ik nu al reacties en dan zeggen mensen ze zingen niet zuiver of ze missen veel noten. En dan denk ik we zijn met z’n allen zo gewend geraakt aan het geluid van autotune. Hier is alles live en het gaat om het verhaal. In het theater is ook niet alles spot-on, het gaat erover: neem je mij mee, raak je mij?’

Nou Marlijn, ik kan er vrij kort over zijn: Als ik een kaartje koop voor de musical Grease en daar gemiddeld zo tussen de 80 en 120 euro voor neer moet tellen, dan ben ik Op Zoek Naar een Sandy en Danny die zuiver zingen. Dat is namelijk hun werk. Net zo goed als dat ik van de bakker verwacht dat het brood wat ik bij hem koop te vreten is. Best logisch toch?

De deelnemers voor de rol van Sandy zijn stuk voor stuk schatjes, maar als er dan slechts twee goede zangeressen tussen zitten, kunnen we ook in slechts twee afleveringen wel een winnaar bepalen. Dat scheelt bakken met tijd en geld. Ik ben er daarom ook niet rouwig om dat er deze week twee afvallers in Op Zoek Naar Grease zijn. Zo schiet het tenminste een beetje op. Alhoewel… dat live gebeuren en stemgedoe valt vanavond wat tegen. 

Badkamer is schoon

Ik begrijp dat je de kijkers een kans moet geven om te kunnen stemmen. Het zou immers lullig zijn als je als kijker net het telefoonnummer hebt ingetikt en de lijnen al zijn gesloten voordat je de naam van je favoriet in hebt kunnen voeren. Zeker voor de mensen die autocorrect aan hebben staan. De kans is natuurlijk groot dat die ellendige autocorrect de naam Magtel steeds verbasterd naar het woord Mantel.  Dat gezegd hebbende, duurt het stemmen bij Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease wel erg nodeloos lang. 

Om de tijd te vullen worden er gesprekjes gevoerd met de familie en vrienden van de sing off deelnemers die trillend op hun pootjes staan terwijl ze Op Zoek Naar een manier zijn om aan hun doodvonnis te ontsnappen. Ik heb wel even lekker mijn hele badkamer kunnen soppen en de vriezer kunnen ontdooien, voordat de lijnen gesloten werden. En als die verrekte lijnen dan eindelijk gesloten zijn, geeft de jury stemadvies. Hoezo mosterd na de maaltijd? Schiet mij maar lek…

Wilde Marrie

Je las het goed in bovenstaande alinea, ik geef al stiekem mijn voorkeur voor Magtel als Sandy in de musical Grease weg. Al moet ik wel bekennen dat ik een beetje ongemakkelijk werd van haar ingestudeerde ‘nepsnikje’ op het einde van het prachtige nummer ‘Ik hou van mij’. Zelfs Marlijn Weerdenburg wordt wild van haar. ‘Ja mensen ik kan ook wild worden van vrouwen’, roept ze enthousiast. Tja, ik heb inmiddels een vaag vermoeden dat Marlijntje wild wordt van alles wat minimaal 37 graden is en een hartslag heeft. 

Wie zich ook behoorlijk wild gedraagt vanavond in aflevering 3 van Op Zoek Naar, is Aimee met het nummer Oops I did it again. Yes girl, you did it again en als het aan mij ligt doe je het nooit meer. Sorry lieverd, maar dit is echt niet best. 

Wie en waarom?

In de sing off van Op Zoek Naar Sandy staan vanavond deelnemers Lya, Imahni en Wendela. De stem van Lya doet behoorlijk kinderlijk aan en ik heb mij tijdens haar volledige optreden in Op Zoek Naar dan ook afgevraagd waarom de productiemedewerkers in vredesnaam uitgerekend Lya een nummer voor een tienjarige toebedeeld hebben? Welke knakworst bedenkt zoiets? 

Deelneemster Wendela is wederom de klos, terwijl ze juist zoveel beter presteerde dan in de eerste aflevering. Heel jammer, zeker gezien de woorden van Maurice Wijnen dat ze op zoek zijn naar groei. Gegroeid was dit ruwe edelsteentje namelijk zonder twijfel!

Deelnemers Lya en Wendela moeten als afvallers Op Zoek Naar Grease verlaten en Imahni ontspringt de dans. Ga ik teleurgesteld naar bed? Welnee, want ondanks al mijn kritische noten heb ik mij prima vermaakt vanavond. Ik ben benieuwd hoe de Danny’s het er volgende week vanaf gaan brengen, want dan gaan we Op Zoek Naar een Grease waardige Danny.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Op Zoek Naar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 3 van Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease gemist en ben je nieuwsgierig wie van de deelnemers de afvallers waren? Kijk dan het seizoen 2 van Op Zoek Naar terug op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1/ Avrotros/ Op zoek Naar

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Op Zoek Naar 2022